RYTÍŘE JSME PORAZILI 102:51

RYTÍŘE JSME PORAZILI 102:51

Přesně o polovinu bodů více než soupeř nastříleli basketbalisté Nymburka v prvním otevřeném zápase před vlastními fanoušky. Rakouského soupeře Güssing Knights jsme porazili až nečekaně vysoko 102:51.

Z pětice letních posil se v základní sestavě ukázali divákům od prvních vteřin zápasu hned čtyři hráči. Místo pod košem zaujali Rašid Mahalbašič s Dylanem Pagem. Do zahajovací pětky poslal kouč Kestutis Kemzura také navrátilce Tre Simmonse a na rozehrávku Jona Thompsona. Jediným českým hráčem na hřišti byl v úvodu Lukáš Palyza.


A právě ten se na začátek utkání staral o největší rozruch, když za první čtvrtinu nasázel devět bodů. I když už Lukáš v dalším průběhu body nepřidal, působil na začátku sezony hodně agilně. Simmons se držel střelecky až za ním.


Tre to pořádně rozbalil až ve druhé čtvrtině, kdy jsme hodně jeho zásluhou bodově odskočili poprvé o dvacet bodů. Pomohla také zlepšená obrana, která hlavně v první pětiminutovce ideálně nefungovala, Na konci druhé čtvrtiny si nejspíš vykloubil malíček Tomáš Pomikálek, ale hrdinsky si s ním trhnul a vrátil ho zpět na místo a utkání dohrál.


Kromě Simmonse, který se stal nakonec s 19 body nejlepším střelcem zápasu, se v dobrém světle představily všechny letní akvizice. Pod oběma koši vynikal Mahalbašič, který nasázel 13 bodů a spolehlivě doskakoval. Dobře se doplňoval s devítibodovým Dylanem Pagem.


Výborně se prezentoval také Jonathon Thompson. Mladý americký rozehrávač přišel v létě do Evropy rovnou z Univerzity v Orlandu a v Nymburce je na měsíčním try-outu. Nastřílel 12 bodů a na soupeře platil svou šikovností s míčem, rychlostí a výskokem. Všechny tyto tři vlastnosti ho předurčují k účinnému pronikání do vymezeného prostoru, což v zápase dokázal.


Nápaditými asistencemi a kvalitní mezihrou se prezentoval také Scottie Reynolds, jenž dal sedm bodů a několikrát parádně vystihl soupeřovu rozehrávku.


Pomalu se rozehříval Radoslav Rančík, který začal na lavičce. V prvním poločase nedal koš, ale pak rozjel festival úspěšných trojek. Ve třetí čtvrtině dal v krátkém čase čtyři za sebou a definitivně rozmělnil odpor soupeře. Velký respekt si také zjednal tím, že se rázně zastal zákeřně faulovaného Thompsona. Závěr zápasu pak ozdobil parádní fly dunk Tomáše Pomikálka. Stobodovou hranici v poslední minutě prolomil Martin Kříž. Utkání uzavřela smeč Michala Křemena téměř s posledním klaksonem.


Doplněny byly fotografie ve fotogalerii (link)

 
vloženo: 03.09.2013 20:33 / aktualizováno: 04.09.2013 06:03 / přečteno: 8729x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.