VÍTĚZNÝ TURNAJ VE ZHOŘELCI

VÍTĚZNÝ TURNAJ VE ZHOŘELCI

Výprava Nymburka se vrací ze Zhořelce s pohárem. Po sobotním vítězství nad Wloclawkem vyhrál tým vedený koučem Orenem Amielem i druhý zápas nad pořádajícím Turowem 98:84 a připsal si páté vítězství z dosavadních šesti přípravných zápasů.

Výbornou formu si přivezl z mistrovství Evropy belgický power forward Maxime De Zeeuw. Turowu nasázel 23 bodů a v součtu se sobotními 13 body proti Wloclawku si v neděli převzal ocenění pro nejlepšího střelce turnaje i nejužitečnějšího hráče. Jen o dva body méně než on nasbíral za oba zápasy guard Michael Dixon.


Pohledné a bojovné utkání vedl Nymburk od začátku do konce. Náskok výrazně navýšil ve čtvrté čtvrtině, kdy soupeře doslova uběhal.


„Znovu jsme ukázali zlepšení. Dnes jsme měli kvalitní exekuci, hráči zakončovali se sebevědomím, ale největší posun byl vidět v obraně. Celkově jsem rád za chemii, která se nám v týmu vytváří. Všechno funguje hladce, hráči si na hřišti pomáhají, bojují jeden za druhého,“ shrnul Oren Amiel krátce zápas s Turowem i celý turnaj.


Pokud nedojde již k žádné změně, má Nymburk v plánu sehrát ještě tři přípravné zápasy. Všechny na soustředění ve Slovinsku, kam tým vyráží v úterý už i s českými reprezentanty včetně hlavního kouče Ronena Ginzburga. Jeho tým se utká s Rogaškou, Laškem a Domžale. První soutěžní utkání v nové sezoně sehraje Nymburk v rámci VTB ligy 4. října s Kalevem Tallinn ve Sportovním centru.


ČEZ Basketball Nymburk – PGE Turow Zhořelec 98:84.

Body: De Zeeuw 23 (7d), Dixon 16, Randle 12, Kříž 10 (6d), Svoboda 9, Peterka 9, Vaughn 7, Sant-Roos 5 (9a), Pomikálek 4, Dlugoš 3.

Trojky: 28/13 (46%), doskoky 45/26.

 
vloženo: 20.09.2015 21:21 / přečteno: 8488x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.