PŘÍPRAVA SE SOVAMI

PŘÍPRAVA SE SOVAMI

Ke druhému přípravnému zápasu zaletí do Nymburka pražské Sovy z týmu USK Praha. 

Alespoň podle postavení v tabulce minulé sezony přivítají nymburští hráči těžšího soupeře než v prvním utkání. Tým USK Praha se vloni umístil na sedmém místě, čímž se po dvou letech opět probojoval do play-off nejvyšší české ligy. Sílu soupeře však nymburský trenér Ronen Ginzburg nebere v potaz. „Já se moc nezabývám, zda je středeční soupeř lepší než Brno nebo ne. Mě zajímá výkon našich hráčů,“ nastínil priority druhého přípravného zápasu sám kouč. 

Nabízí se pochopitelně srovnání možného výkonu v obou zápasech. „V prvním utkání jsme si udělali nějakou představu o možnostech jednotlivých hráčů a nyní budeme pokračovat v tom, abychom si udělali obrázek o našem družstvu,“ říká trenér Ginzburg. „Doufám, že se naše hra zase někam posune,“ věří v progres Pavel Pumprla. 

Trenéři Lvů budou mít k dispozici o jednoho hráče více. Do zápasu se zapojí pivot Ekene Ibekwe. Dostane americký pivot, vzhledem k jeho absenci v minulém utkání, více minut na palubovce? „Máme v plánu rozdělit minuty pravidelně, je dost možné, že dostane více minut, ale to teď nedokáži říct,“ odpověděl na otázku trenér Ginzburg. Do utkání by se měl zapojit také Jiří Welsch, který v minulém utkání nenastoupil. Zvýšení počtu hráčů na střídání má i odvrácenou stránku, a to méně minut pro ostatní hráče. „Teď se hodně pracuje na fyzičce a v této části sezony se často hrají zápasy s těžkýma nohama. Vůbec mi nebude chybět, když nebudu hrát 35 minut, ale zůstane čas na hřišti na nějakých patnácti, dvaceti minutách,“ usmíval se Pavel Pumprla. 

Družstvo USK ve svém kádru neudělalo mnoho změn. Po více než deseti letech strávených na Folimance odešel Jiří Slavík, který ukončil kariéru. Do Ostravy přestoupil Admir Alič a z USK odešel také druhý zahraniční hráč Igor Josipovič. Tito tři hráči měli v minulém roce nezanedbatelné minuty, Slavík průměrně odehrál 19 minut, Alič 22 a Josipovič 27 minut. „Místo dvou zahraničních hráčů máme jiné cizince a Slavíkovy minuty si rozdělí ostatní hráči,“ okomentoval změny Michal Šob, vedoucí týmu USK Praha. 

Novými posilami jsou Chorvat Mladen Primorac (26 let – 210 cm).  Podle webových stránek USK Praha tento centr odehrál posledních pět sezón ve Slovinsku, z toho poslední dvě sezóny v týmu Rogaska Crystal, který se loni umístil na pátém místě. Primorac v loňské sezóně nastřílel v průměru 8.7 bodu a na doskoku si připsal 5.6 míče, když na hřišti v průměru strávil přes 22 minut. Nejvydařenější utkání loňské sezóny pro něj bylo to proti Zlatorog Lasko, když během 33 minut nastřílel 22 bodů, doskočil 16 odražených míčů a přidal i 6 asistencí.

Druhým nováčkem je finský reprezentant Alexander Madsen (21 let – 207 cm), který má na svém kontě finský mistrovský titul s týmem Kouvot Kuovala (2016). V poslední sezoně strávil na palubovce v průměru 25 minut, nastřílel téměř 9 bodů na zápas a doskočil 5 míčů. V nejvyšší finské Korisliiga odehrál Madsen 149 utkání a nastřílel 1047 bodů. Poprvé nastoupil v sezoně 2011/12, v šestnácti letech, ke dvěma zápasům. „Rodák z Valkeali do tradičního českého klubu přichází nejen kvůli nejvyšší mužské soutěži, ale kvůli celkovému programu mladých sov, který talentovaným hráčům vytváří podmínky pro další rozvoj navazující na mládežnický program Future Stars, který již má v basketbalové Evropě své postavení a respekt,“ píše se na webu USK Praha.   
 
vloženo: 30.08.2016 11:38 / přečteno: 9848x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.