VYJDE I ODVETA?

VYJDE I ODVETA?

Pokud se rozhodnete věnovat páteční večer sledování basketbalového zápasu, pak vězte, že do Nymburka přijede úřadující polský mistr, který má kvalitní hráče, byť zatím není kompletní. Jedním z nich je s Julian Vaughn.

S polským mistrem jsme se utkali ve středečním zápase v Polsku a ani ne po 48 hodinách od konce zápasu začne v Nymburce odveta. „Není to nuda, hrát dvakrát se stejným týmem,“ smál se Martin Peterka a přidal s úsměvem jednoduchý důvod: „Každý zápas je lepší než trénink.“ Ani pro trenéra Ginzburga není žádnou vadou na kráse se utkat s jedním týmem tak brzy znovu. „Vždyť i v lize při play-off je to podobné,“ připomněl kouč a přidal ještě jeden důležitý faktor. „Při takové dvojici zápasů se můžeme podívat, jak se nám podaří odstranit chyby, kterých jsme se dopouštěli v minulém zápase a kterých bychom se chtěli vyvarovat teď,“ řekl Ginzburg těsně před odchodem na videorozbor s týmem právě z tohoto utkání.

 

I když nymburští Lvi vyhráli nad Zelenou Horou ve středu o patnáct bodů a po drtivou většinu zápasu byli ve vedení, soupeře nepodceňují. „Myslím, že to byl kvalitativně nejlepší tým, ale my jsme hráli ve středu také asi svůj nejlepší zápas,“ porovnával Martin Peterka a zároveň dodal, že stále ještě nejsou na stropě svých možností.

 

Jaký je tým polského mistra 2016? Především nekompletní, protože mu chybí tři polští reprezentanti. I proto převažují na soupisce pro zápas cizinci. „Jednak mají solidní individuality a také nehrají špatně jako tým. Dva hráči jsou na vysoké úrovni a to rozehrávač Florence, který přišel z Cibony a Armani Moore, Američan, který přišel z university v Tennessee. Není to sice euroligový tým pro letošní sezonu, ale stále má svou kvalitu,“ hodnotil kouč Ginzburg.

 

Nymburští fanoušci se mohou těšit speciálně na Juliana Vaughna, jenž je novou posilou polského týmu. „Hrál podobně jako v minulém roce,“ všiml si jeho loňský parťák Martin Peterka ve středečním zápase. „Dělal přesně ty pohyby jako tady… je to ten náš starý Džúl,“ usmíval se Martin. „Těším se na Juliana, u nás neodehrál špatnou sezonu a přeju mu jen samé úspěchy,… tedy kromě zápasů, které odehraje proti nám,“ dodal Ronen Ginzburg.

 
Představení týmu:
 

Zelená Hora na od letošní sezony nového trenéra. Je jím Adam Gromek, bývalý asistent Slovince Saši Filipovského, který se pro letošní sezonu upsal Banvitu. Tým, jehož největší úspěchy se váží k posledním letům, se stal třikrát mistrem Polska (2013, 2015, 2016), jednou vyhrál Superpohár (2015) a jednou Polský pohár (2015). Na mezinárodním kolbišti startovala Zielona Góra dvakrát v Eurolize (2013-14 a 2015-16) a dvakrát v Eurocupu (2012-13 a 2014-15). V Eurolize nikdy žádnou „díru so světa“ neudělala, vždy skončila ve skupině poslední a sezonu dohrávala pod křídly Eurocupu. I pro letošní sezonu se Zelená Hora zpočátku hlásila do Eurocupu, ale koncem srpna svou žádost přehodnotila a přihlásila se do Champions League. Je to jeden z týmů, kvůli kterému se měnil systém BCL a vznikla skupina E.

 

Díky vítězství Nymburka v minulém zápase se poměr výher a proher těchto dvou družstev naklonil výrazněji na stranu českého mistra. Ze šesti zápasů Lvi vyhráli čtyřikrát, ovšem i přesto je bodový poměr na straně polského klubu. Dosavadní dvě prohry byly vždy o více než 21 bodů, zatímco v součtu tří těsných zápasů vyhrál Nymburk o pouhých 7 bodů. Až středeční zápas poprvé posunul naše vítězství do dvouciferné hladiny. 

 
vloženo: 08.09.2016 23:38 / přečteno: 9827x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.