ZG - TRADIČNÍ SPARING

ZG - TRADIČNÍ SPARING

V sobotu osmého září v pět hodin odpoledne začneme třetí přípravný zápas. Po dvou českých soupeřích, přivítáme prvního zahraničního. Do Nymburka přijede polský Stelmet Enea Zielona Góra, se kterým jsme se důvěrně seznámili v minulé sezoně v BCL.

Zelená Hora patří v posledních letech do absolutní polské špičky. V letech 2013, 2015, 16, 17 se stali mistry Polska. V minulé sezoně skončili na čtvrtém místě základní části a to znamenalo semifinálový střet s vítězem základní části Anwilem. Po maximálním počtu zápasů nakonec odešel jako vítěz pozdější mistr Anwil Wloclawek (3:2). Nemůžeme také zapomenout na naše souboje v Lize mistrů v minulé sezoně. Jen dva týmy v Zelené Hoře vyhrály - my a Aris. Právě výhra v Polsku byla jednou z klíčových pro naše konečné druhé místo ve skupině. Bouřlivý byl i odvetný zápas v Nymburce. Zápas jsme vyhráli 84:70, ale protože polský tým díky ostatním výsledkům postupoval do play-off také, slavila s fanoušky obě družstva. Zielona Góra v prvním kole play-off nakonec doma pozlobila AS Monako, ale v odvetě ve Francii se jim už uspět nepodařilo a s dalším působením v BCL se rozloučili.

 

V Lize mistrů letos Zelenou Horu nenajdeme. Zamířili totiž jako třetí polský tým v historii do VTB ligy. Pro doplnění, VTB ligu hrály týmy Asseco Prokom Gdynia (2010-12) a Turow Zhořelec (2012-14) a také s oběma jsme se při naší účasti ve VTB lize potkali.

 

Zielonu Góru můžeme nazývat už tradičním sparingpartnerem našeho týmu. Kromě dvou zápasů v BCL jsme se s tímto klubem potkali během přípravy od roku 2012 celkem sedmkrát. Bilance je skoro vyrovnaná - 4 výhry a 3 prohry. Pokud jsme však vyhráli, byla naše vítězství těsnější, protože celkové skóre je 690:703 při celkem šesti výhrách a třech prohrách. Paradoxně hůře jsme na to v domácích zápasech 370:384.

 

V letošní sezoně odehrála Zielona Góra tři přípravné zápasy. V prvním porazila předního účastníka druhé polské ligy z Lešna 103:70. Ve druhém nestačil náš sobotní soupeř na Albu Berlín a prohrál 92:106. V posledním srpnovém dni porazil SLAM Stal Ostrów Wielkopolski 108:97. Výsledky naznačují, že Góra bude spíše útočně laděný tým a že s obranou si velkou starost nebudou dělat. Za vysokým skóre stojí především jejich úspěšná střelba za tři body. Proti Albě to bylo 19/10 a proti Ostrowu 16/11. Střeleckým lídrem byl ve všech třech zápasech Američan Starks (proti Lešnu a Albě 23 bodů, Ostrowu 20 bodů). Pomáhá mu další Američan Hassell (Lešno 24, Ostrow 14, Alba 5), který se však ve dvou ze tří zápasů vyfauloval.

 

V sestavě mají Poláci třetího Američana Gabe DeVoe, který však přicestoval do Polska až v tomto týdnu a je stejně jako náš Smith poprvé v Evropě po universitě. Všichni tři Američané jsou v týmu ze Zelené Hory nováčky. Zatímco Hassell a Starks jsou už zkušení hráči (29 a 27 let), DeVoe je dvaadvacetiletý mladíček. Do kategorie třicátníků patří Savovič, Koszarek, Zamojski a Hrycaniuk. Z nich však do Nymburka nepřijede Zamojski a Hrycaniuk, kteří společně se Sokolowkim, dalším nováčkem ZG, jsou v polské reprezentaci. Nepřijede ani Edo Murič, který se s týmem před několika dny rozloučil.   

 

Myslíme, že nás bude čekat zajímavý souboj, ve kterém se opět k šestici hráčů přidají dva Slovinci a čtyři hráči Akademie. Budeme sledovat, jak si poradíme se střelci soupeře na perimetru a zda nám to bude padat více než v minulém utkání proti Děčínu. Stejně jako ve středu si svačinu brát nemusíte, občerstvení bude fungovat!    

 
vloženo: 06.09.2018 23:50 / přečteno: 6347x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.