ROZHODOVAL OVER TIME

ROZHODOVAL OVER TIME

Až nastavených pět minut muselo rozhodnout o vítězství ve třetím přípravném utkání proti Zielone Góře. Diváci dnes museli být spokojení, utkání bylo bojovné a vyrovnané.

Oba trenéři pojali přípravné utkání hodně prestižně. I když měli oba v záloze tři mladíky, ani jednomu nedali šanci se do utkání zapojit. Nahrával tomu pochopitelně i vyrovnaný průběh zápasu. Náš tým byl ve vedení 24 minut, hosté 14 minut a po zbytek, tedy 7 minut, byl stav vyrovnaný.
 

Polský tým disponoval mohutnými podkošovými hráči. Ať už to byl Američan Hassel nebo Srb Savovič. Díky tomu jsme se nepouštěli tolik do podkošových soubojů a pomáhali jsme si střelbou z dlouhé vzdálenosti. Tým Zelené Hory, který v minulých přípravných zápasech vždy přidával spoustu bodů z perimetru, jsme nakonec zpoza tříbodového oblouku přestříleli my. Petr Benda a AJ English se prezentovali čtyřmi a celý tým sedmnácti trojkami. Na straně hostů dal čtyři DeVoe, tři Koszarek a celkem jich bylo jedenáct.

 

Vstup do utkání jsme měli excelentní. Po třech a půl minutách jsme vedli 9:0 (Benda 5 bodů) a hosté si brali oddechový čas. Ovšem po dalších třech minutách byl stav 11:9 a to si zase time out vzal náš trenér. Po dvou rychlých trojkách Smitha a koši Davise jsme vedli desetibodovým rozdílem 21:11, hosté však zase snížili na čtyři body. Podobný průběh měla i druhá čtvrtina. Za přispění tří trojek (Smith, Sarajlija, English) jsme donutili za stavu 39:25 trenéra Jovoviče k poradě a to samé v opačném gardu se stalo po šňůře 6:0 Zelené Hory. Do poslední pětiminutovky se šlo za stavu 39:31 a patřila spíše hostům, kteří si po kratších bodových šňůrách došli k dvoubodovému vedení 51:49 v poločase.

 

Hostům sice patřil první koš třetí čtvrtiny, ale naše dvě trojky dvou nejaktivnějších střelců z této vzdálenosti Bendy a Englishe poslaly do vedení opět náš tým. Za pomoci střelby z perimetru jsme se ve třetí čtvrtině drželi stále v jen mírné ztrátě. Po jednobodové prohře ve třetí čtvrtině jsme po třiceti minutách ztráceli tři body.

 

Prvních pět minut čtvrté čtvrtiny bylo ve znamení pivotů obou týmů. Nejprve se Alex Davis postaral trojkou o vyrovnání, pak Savovič s Hasselem zařídili vedení Zeleného Hory 81:74. Ovšem americký pivot Hassel se pak dvakrát nedovoleně snažil zastavit Davise v průniku do koše, a protože už měl na svém kontě tři fauly, musel z kola ven. Naši hráči v tomto rozhodujícím úseku hry vyšroubovali obranu na maximum a z několika zisků vyústilo několik rychlých protiútoků. Náš 79.bod zařídil Petr Benda, když nejprve po přebrání zahnal do úzkých Koszarka a ten v nouzi poslal přihrávku, která skončila v rukou Sarajliji. Přišel rychlý kontr na Englishe, který v bedně našel nabíhajícího Bendu. Když pak po dalším zisku přidal English trojku a dalším získaném míči trefil dvě šestky Brodnik, vedli jsme 85:81. Hosté se vzpamatovali a po chybě v rotaci naší obrany se trojkou DeVoa dostali zpátky do vedení 86:85. Na Koszarkovu trojku minutu a 21 sekund před koncem normálního hracího období odpověděl chladnokrevně trojkou Petr Benda a po dvou šestkách Davise jsme šli opět do vedení. Vyrovnat se hostů podařilo sekundu před koncem, když akci zakončil kapitán Koszarek.

 

Prodloužení jsme začali sedmi body v řadě my, ovšem hosté vyrovnali na 100:100. Na Genovu trojku odpověděl stejnou mincí Koszarek a rozhodující koš proměnil Jaka Brodnik.

 

Body: Smith 21 (3 trojky, 8 doskoků, 9 asistencí), Davis 19 (7 doskoků, 6 získaných faulů), Benda 16 (4 trojky, 7 doskoků), English 15 (4 trojky, 9 doskoků), Brodnik 13, Lawrence 12 (9 asistencí), Sarajlija 6, Novotný 3, Mikula 0 - DeVoe 20, Savović 19, Koszarek 17, Starks 14, Hassel 13, Madzak 10, Mokros 7, Kacinas 3, střelba za 2 body: 38/18:44/24, trojky: 41/17:35/11, TH: 37/18:29/22, doskoky: 47:48, asistence: 31:25, ztráty: 12:16, zisky 9:6, fauly: 24:25, čtvrtiny: 25:21, 24:30, 20:21, 24:21, prodloužení 12:10 

 
vloženo: 09.09.2018 08:48 / přečteno: 6445x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.