NAŠIM CÍLEM JE UKONČIT SÉRII

NAŠIM CÍLEM JE UKONČIT SÉRII

Dva naši zkušení hráči Petr Benda a Láďa Sokolovský přemýšlí sice o nadcházejícím utkání, ale v myslích už je i semifinálová série. 


Petr Benda
Benda

Sérii chceme pochopitelně ukončit už teď ve středu. Doufám, že bude nějaký ten den volna navíc (úsměv) a pak už se zase začneme připravovat na semifinálové zápasy. Předpokládám, že USK bude chtít odehrát, pro ně asi poslední zápas, se ctí a nebude nám chtít dát nic zadarmo. Pokud ale začneme jako v předchozích dvou utkáních, tak se není čeho obávat.

Může vůbec soupeř něco nabídnout, aby sérii prodloužil? Co je jeho nejsilnější stránka?

Jsou to mladí hráči a mají rychlý přechod do protiútoku. Mohli by nás překvapit větším počtem jednoduchých kosů z rychlého protiútoku. Pokud si na toto dáme pozor, neměli by nás moc trápit.

Kdo by mohl být naši semifinálovým soupeřem?

Nechci odhadovat. Po prvním utkání to vypadalo na Děčín, ale Ostrava se nevzdala a ukázala, že doma je velmi silná. Ovšem díky pátému místu po nadstavbě musí jednou vyhrát v Děčíně a to také není nic jednoduchého. Velkou šanci na obrácení výhody domácího prostředí má Ostrava právě v nadcházejícím utkání.

Koho byste si přáli více?

To je dvojsečná zbraň. Kvůli cestování by to byl Děčín, ale soudě podle předchozích zápasů by nám více svědčila Ostrava. Oba zápasy jsme vyhráli dvouciferným rozdílem, a proto by možná byla Ostrava jednodušší soupeř.

Máte nějakou jinou přípravu na poslední zápas čtvrtfinále?

Všechno probíhá a bude probíhat jako před jinými zápasy. Bude video, ve kterém budeme probírat akce soupeře. Ovšem ty už známe nazpaměť, bude to třetí zápas během sedmi dnů se stejným soupeřem.

 
Ladislav Sokolovský
Sokolovský

Co nás může zastavit, abychom neudělali poslední krok k postupu do semifinále?

Já jsem většinou pesimista, ale v tomto případě si dovolím tvrdit, že nás těžko něco zastaví. Hráči USK budou oslabeni minimálně o Hrubana , který se v minulém zápase zranili. My nepřipustíme žádný náznak vyrovnaného zápasu. Hned na začátku zápasu naznačíme, že našim jednoznačným cílem je tímto zápasem ukončit sérii a deset dní nehrát žádný zápas.

Opravdu nechte hrát žádný zápas a jen trénovat?
(s úsměvem) Chceme deset dní odpočívat.

Kolik dní volna budeš, jako kapitán, žádat pro své hráče v případě postupu?

My už jsme program na květen dostali a tam jsou jen dva dny volna, a tak asi víc žádat nemůžeme. Chceme je jinak poskládat…. Snad to vyjde. Je jasné, že mi trenér ve středu ráno řekne, že se dohodneme podle průběhu zápasu. I to může být jeden z drobných motivačních faktorů.

Co je největší motivací?

Abychom mohli co nejdříve jednu sérii ukončit a připravovat se na potencionálního soupeře?

Na kterého?

Série Děčín – Ostrava je vyrovnaná. Ostrava teď má jedinečnou šanci. Kdo vyhraje tento zápas, bude našim soupeřem. Je to stejné, jako tenisový Tildenův game (viz níže).

Kdo by byl příjemnější soupeř?

Asi jako jeden z mála bych si přál Ostravu, protože Děčín bude doma o malinko silnější. Navíc je Děčín nevyzpytatelnější než Ostrava, umí zahrát velice dobré zápasy i dva za sebou.

Česko hraje zápas na MS v hokeji až od osmi. Jsi rád, že se časy nekříží?

Já myslím, že na počet fanoušků to nemá velký vliv. Všichni tuší, jak zápas dopadne a na basket přijdou jen ti věrnější. 

(William Tatem Tilden (10.února 1893, Filadelfie, USA – 5. června 1953, Los Angeles), přezdívaný „Big Bill“, je považován za jednoho z největších tenistů všech dob, a to nejen pro dosažené výsledky, ale také díky dokonale zvládnuté úderové technice a zápasové taktice. Mezinárodnímu tenisu dominoval ve 20. letech 20. století, kdy byl tento americký hráč sedm let na pozici světové jedničky. Ve dvouhře zvítězil třikrát ve Wimbledonu (jedenkrát ve čtyřhře) a sedmkrát na US Open (pět titulů ze čtyřhry). Tilden teoreticky rozebral důležitost sedmé hry (7.game) v setu pro důležitost zápasu. Tvrdil, že při zápasech přibližně rovnocenných soupeřů bývá pro vítězství v každém setu, a tedy i v zápase, rozhodující sedmý game. Důležitost se navíc zvyšuje při stavu 3:3) 
 
vloženo: 03.05.2011 09:43 / aktualizováno: 03.05.2011 14:27 / přečteno: 10833x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.