NEBEZPEČÍM JE NEKONCENTROVANOST

NEBEZPEČÍM JE NEKONCENTROVANOST

Ve středu od 18:00 hodin (zápas na hokejovém MS českého týmu stihnete) bude sehrán pravděpodobně poslední zápas čtvrtfinálové série s USK Praha. 


Oba předchozí zápasy skončily našim bezpečným vítězstvím. Vysokoškoláci byli relativně vyrovnaným soupeřem jen v krátkých úsecích utkání. V obou zápasech chyběl našim hráčům Tre Simmons, který měl problémy s třísly. Nyní už náš nejlepší střelec trénuje a uvidí se před zápasem, zda bude ještě odpočívat, či se zapojí do zápasu. V obou zápasech také oba trenéři zapojili všechny hráče, které měli k dispozici. Na naší straně se do listiny střelců zapsali v každém zápase všichni hráči. Nejvíce bodů nastřílel Afik Nissim (28) a Jiří Slavík (27 - v obou zápasech nejlepší střelec USK). Na dalších místech jsou už šestkrát za sebou naši hráči v pořadí Slezák, Lenzly, Benda, Pumprla (všichni více než 20 bodů) a Křemen a Sokolovský. V obou zápasech jsme dominovali na doskoku 42:26 resp. 36:22 a také v počtu asistencí 20:10 resp. 21:7. 

Dá se předpokládat, že ani třetí zápas nebude výjimkou. Jediným nebezpečím může být nekoncentrovanost. Nedá se předpokládat, že by ale změnila jméno předpokládaného vítěze.  


Co říká před zápasem trenér Ronen Ginzburg si můžete přečíst níže.  

Je příprava na třetí utkání jasné série jiná než na třeba první finálový zápas?

Příprava je stejná. Možná se o trochu více snažíme dbát na mentální stránku, aby hráči přišli do zápasu připraveni. Musí si uvědomit, že bychom měli v tomto třetím zápase sérii ukončit. 

Co by mohlo být největším nebezpečím posledního zápasu slibně se vyvíjející série?

Budu citovat minulou odpověď. Hráči musí přijít do zápasu absolutně připraveni a koncentrování. Pokud by jejich hlava nebyla náležitě připravena, bylo by to největším nebezpečím.

V předchozích dvou zápasech jste střídal hráče tak, aby strávili na palubovce maximálně 25 minut. Hlídáte čas, abyste minuty rozdělil co nejpravidelněji?

Snažím se to sledovat, ale platí to, že minuty dávám podle vývoje průběžného stavu zápasu. Jakýkoliv přísun minut záleží na tom, jak hráči hrají.

S čím jste byl v předchozích dvou zápasech ve výkonu našeho týmu nejvíce spokojen?

Jsem rád, že hráči přistoupili k zápasům velmi zodpovědně a přišli do zápasů koncentrovaní. Tím mi udělali velkou radost. A já věřím, že to bude stejné i v nadcházejícím zápase. V basketbalové stránce se mi líbila obrana a přístup, s jakým do obrany šli. Byla dobrá i atmosféra v týmu.

Zklamal vás soupeř svým výkonem?

Nejsem tu od toho, abych hodnotil soupeře. Soupeř má mnoho mladých a talentovaných hráčů. Určitě mohou hrát lépe ale mohou hrát i hůře. Vcelku mě USK nezklamalo.

Sledoval jste výkon „našich“ Kříže a Vyorala?

Pochopitelně mě zajímali a myslím si, že odehráli dobré zápasy. 

Kteří další hráči soupeře vás zaujali a čím?

Je jich více. Jak jsem říkal, USK je tým talentovaných basketbalistů a dá se vybrat hodně hráčů, kteří mají dobré předpoklady být kvalitními hráči. Ovšem já jsem se jako trenér Nymburka nesoustředil na protivníka, spíše jsem sledoval naše hráče. 

Jak by vyznělo srovnání letošní a loňské čtvrtfinálové série s Kolínem a USK?

Hrajeme proti jinému soupeři, ale větší rozdíl nepozoruji.  

Sledujete i ostatní čtvrtfinálové série? Co jim říkáte?

Nesleduji jednotlivé zápasy, ale zajímám se o výsledky zápasů. Série Nový Jičín – Pardubice mě nepřekvapila, protože jsem ani neočekával jednoduchou sérii. Trochu překvapením bylo, jak Ostrava přehrála v domácím utkání Děčín. Poslední série Prostějov – Opava se vyvíjí podle předpokladů. 

Kdo bude podle vás našim semifinálovým soupeřem?
Nijak dlouze nebudu přemýšlet, myslím, že to bude Děčín. 
 
vloženo: 03.05.2011 09:36 / přečteno: 10808x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.