PŘILÉTAJÍ VICEMISTŘI

PŘILÉTAJÍ VICEMISTŘI

Trojlístek těžkých zápasů zkompletuje sobotní utkání s prostějovskými Orli. 

V sobotu od 16:00 hodin nás čeká další silný soupeř – vicemistr České republiky z Prostějova. Prostějov se stále pohybuje v tabulce na prvních místech v dosavadním průběhu prohrál třikrát. Podle očekávání s Nymburkem, překvapivě ve Svitavách a doma s Kolínem. Stejně jako v minulé sezoně startoval v poháru Eurochallenge. Letos však doplatil na radikální výměnu hráčského kádru a do druhého kola nepostoupil.

Pro naše hráče to rozhodně nebude žádný jednoduchý zápas, byť mají za sebou úspěšný týden se skalpem Petrohradu i Minsku. „Prostějov má tu výhodu, že nehraje tolik zápasů a hráči k nám přijedou odpočinutí, plní energie a dostatečně motivovaní,“ předvídá trenér Ronen Ginzburg. Také loňský lídr Orlů z Prostějova rozehrávač Eugene Lawrence také očekává náročný zápas: „Bude to podobné utkání jako zápas VTB ligy nebo Eurocupu, ale pokud do něho nastoupíme jako do utkání proti Spartaku, neměli bychom mít žádné problémy.“

Nymburk sehrál s Prostějovem celkem 50 utkání, z nichž bylo 43 vítězných. Orli ještě z Nymburka ani jednou neodlétali jako vítězové, i když v pátém zápase loňského finále jsme měli namále. I proto se trenér Ginzburg na utkání těší: „Zápasy s Prostějovem jsou vždy pro náš tým velkou výzvou.“ Zeptali jsem se Ronena Ginzburga i Eugena Lawrence na porovnání loňského a letošního výběru. Oba konstatovali, že největší změnou je počet nových hráčů. „Osa týmu byla v minulé sezoně pohromadě dva roky, proto byla velkou výhodou jejich týmová chemie,“ našel výhodu trenér Ginzburg. Eugena na otázku, který výběr je lepší odpověděl lišácky s úsměvem: „Ten letošní je jiný.“ Mezi klíčové hráče řadí Eugene Nicholsona, Petersona a Smitha. Nezapomněl ani na střelce Prášila nebo Pandulu.

 
vloženo: 13.01.2012 07:37 / přečteno: 11326x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.