POSLALI NÁS DO KYTEK

POSLALI NÁS DO KYTEK

Průřez názory po utkání si můžete přečíst níže. 

Zbyněk Choleva

Odehráli jsme poměrně dobré utkání. Od první čtvrtiny jsem se ujali iniciativy, přitlačili jsme v obraně, soupeř udělal pár ztrát a vedli jsme o 15 bodů. Takový náskok se v Nymburce nezíská každý den, ale zároveň ho domácí nemohli nechat bez odezvy. Bohužel je probudila moje technická chyba a najednou jsme byli pod tlakem zase my. Do poločasu to bylo zase vyrovnané utkání. Sice jsme první poločas díky Prášilově trojce vyhráli, ale Nymburk byl zpátky ve hře. Ve druhé půlce jsme zpočátku ještě bojovali, ale dvě technické chyby Mateje Venty nás definitivně poslaly do kytek.

Co bylo největším problémem?

Útočný doskok. Soupeř měl 17 doskoků a tedy 17 druhých šancí. Nymburk střílel zdálky špatně, ale odražené míče si pod košem doskočil.

Nechyběl vám pod košem Nicholson se čtyřmi fauly sedící na lavičce?

Cadri je sice hmota pod košem, ale zase byl pomalý v obraně. Když si ho domácí vytáhli dál od koše, nebyl jeho přínos v obraně tak velký. Navíc Nymburk hrál s lehkou sestavou.

Stála jen vaše technická chyba za obratem ve druhé čtvrtině?

Nymburk přitlačil v obraně, my jsme měli problém si pořádně přihrát a stále výborně doskakoval v útoku.

 
Ronen Ginzburg

Na začátku zápasu jsme se nemohli chytit střelecky, nepadla nám spousta otevřených střel., Nebránili jsme dobře, a proto měl Prostějov spoustu šancí, které na rozdíl od nás proměňoval. Největším problémem byla špatná obrana, tu jsme ale po 15 minutách změnili, přidali i nějaké další taktické změny a hráli pak už dobře až do konce zápasu. Prostějov je dobrý tým a dnešní výhra je pro nás a naše fanoušky určitě příjemnou tečkou za náročným týdnem.

 
Pavel Slezák

Měli jsme vynikající začátek, ale vlastními chybami a skutečností, že Nymburk měl velké množství útočných doskoků, se utkání otočilo jiným směrem, než bychom si přáli. Možná je nastartovala technická chyba.

Co vám v souboji s Nymburkem nejvíce chybělo?

Obranný doskok. Sedmnáct útočných doskoků je velké číslo. Protože je to kvalitní tým, dokázal využít všech našich zaváhání. Proti takovému týmu nemůžeme mít během zápasu žádné výpadky.

I třetí čtvrtina byla vyrovnaná. Proč jste se ještě jednou nepokusili domácím utéct?

Jakmile se hraje vyrovnaný zápas, mají nymburští hráči obrovskou sebedůvěru. Jejich kádr je opravdu silný…. V důležitých momentech utkání proměňovali koše.

Spoléhali jste, že bude Nymburk unavený?
S tím jsme nekalkulovali. Nymburk má 14 dobrých hráčů.
Jak jsi spokojený v Prostějově?

Nestěžuji si, parta je výborná a výsledky zatím máme solidní.

 
Matej Venta 

Trochu jsem zklamaný z konečného výsledku, protože jsme v zápase udělali několik zbytečných ztrát, které Nymburk využil k otočení zápasu. Třeba moje technické chyby…. Rád bych využil této příležitosti a omluvil bych se pánům rozhodčím a svým spoluhráčům. Byl jsem trochu nervózní…. Slibuji, že udělám všechno proto, abych v příštím zápase svoje selhání napravil.

Jak Ti bylo v šatně, když jsi musel odejít?

Já jsem nebyl v šatně a sledoval jsem po očku zápas. Bylo to nepříjemné, ještě nikdy se mi to nestalo.

Co bylo příčinou výhry domácích?

Nymburk přitlačil v obraně a začal hrát rychleji i chytřeji a my jsme vyrobili několik ztrát….

Mysleli jste, že by Nymburk mohl být unavený z náročného týdne?

Zdá se mi, že oni už dokáží odehrát tři zápasy za týden, aniž by to na nich nechalo nějaké vážnější stopy. Mají širokou soupisku a hodně hráče střídají. Myslím, že dnes se na jejich hře únava nijak neprojevila.

 
Ladislav Sokolovský

Nastoupili jsme malinko nekoncentrovaní…. I když lépe řečeno, Prostějov byl více nažhavený. V úvodních minutách trochu více běhali. Naštěstí jsme zapnuli a nenechali jsme soupeře utéct na větší bodový rozdíl než 15 bodů. Trochu nám pomohla technická chyba trenéra. Začátek druhé poloviny, to bylo koš za koš a to není moc dobré. Myslím, že bychom měli trochu lépe využívat faulů k zastavení protiútoku. To je hlavně o hlavě. Vedruhém poločase bylo vidět, že si tolik nevěří jako v první čtvrtině a na začátku druhé, kdy stříleli trojky, o které by se normálně ani nepokusili. V posledních patnácti minutách byli pod tlakem. Viděli, že už jednu šanci promarnili a že druhou těžko budou mít.

Byl pomalý start zapříčiněný únavou?
Nemyslím si, že by to byl důvod.

Byl jsi exekutorem šestek za technické chyby se skvělou úspěšností….

Na trestné hody jsem chodil díky tomu, že jsem byl v ten čas na palubovce a díky svým zkušenostem.

 

Lamayn Wilson
Byl to těžký zápas, protože mu předcházel náročný výkon se dvěma těžkými zápasy. Věděli jsme, že přijedou dostatečně motivovaní a že tak budou hrát. Svým odskočením to potvrdili. Ovšem my jsme se ještě do poločasu do zápasu vrátili.

Co bylo zlomovým bodem druhé čtvrtiny?

Zlepšená a důsledná obrana, kterou jsme hráli i ve druhém poločase.

 
Petr Benda

Prvních patnáct minut jsme hráli otřesně, nedokázali jsme ubránit jejich střelce a ti nás potom trestali jednoduchými střelami. Ve druhé půlce jsem obranu zlepšili, i když to stále nebylo ideální. Byťto byl třetí těžký zápas v jednom týdnu, nesmíme se na to vymlouvat.

Jaký byl rozdíl mezi zápasy proti Petrohradu, Minsku a Prostějovu?

V kvalitě soupeře. Prostějov je aktuálně kvalitnější tým než byl Minsk a my jsme na to nebyli připravení a mysleli jsme, že to půjde samo jako v utkání proti Minsku, kdy nám padla každá střela a kdy jsem dobře bránili.

 
Radek Nečas

Start byl dobrý, ale po třech, čtyřech minutách jsme polevili a Prostějov toho dokázal využít a vytvořil si značný náskok. My jsme se dokázali do zápasu rychle vrátit a patnáctibodové vedení rychle smazat. Bylo důležité, že se nám to povedlo ještě do poločasu. Ve druhém poločase se zpočátku hodně přelívala, ale rozhodující nástup jsem učinili my.

Co bylo zlomovým bodem druhé čtvrtiny?

Přišla technická chyba, kterou jsme zahájili stíhací jízdu. Důležité bylo, že od tohoto momentu se už naše ztráta nezvětšovala.

Jak by dopadlo srovnání posledních tří zápasů?

VTB liga je kvalitativně někde jinde, ale Prostějov dnes předvedl krásný výkon. Možná, kdyby koncentraci udrželi delší dobu a my jsme dotahovali také delší dobu, stálo by nás to více sil, které by nám na konci chyběly.

 
Pavel Pumprla

Start do zápasu byl trochu nervózní z obou stran, nepadlo moc košů. I když nám Prostějov utekl na větší rozdíl, stihli jsme se vrátit ještě do poločasu a pak jsme měli zápas pevně v rukách.

Co bylo zlomovým bodem druhé čtvrtiny?

Myslím, že jsme zagresivnili obranu, soupeř neměl tolik otevřených střel a tím pádem přestali dávat. Když jsme se na ně začali dotahovat, znervózněli a to nám hrálo do karet.

Daly by se poslední tři zápasy porovnat?
Těžko, každý byl úplně jiný. Prostřední byl z naší strany jednoznačný, první vyrovnaný až do poslední chvíle a dnešní se rozhodl po poločase, když jsme se dostali do vedení o deset bodů. Společným jmenovatelem všech tří může být náročnost. Jsme rádi, že se mám povedlo v rychlém sledu všechny tři vyhrát.
 
vloženo: 15.01.2012 03:29 / přečteno: 9773x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.