POMĚRNĚ SNADNÉ VÍTĚZSTVÍ

POMĚRNĚ SNADNÉ VÍTĚZSTVÍ

Naši hráči si připsali další vítězství proti týmu z první trojky Mattoni NBL Pardubicím 85:63. 

Naši hráči zvládali téměř celé utkání na jedničku. Domácí byli lepší v prvních pěti minutách utkání, kdy solidně bránili vnitřní prostor a naši pomalinku nacházeli střeleckou jistotu. Od stavu 10:4 se domácím začala propadat půda pod nohama. Energii na palubovku vnesli střídající AJ (Abrams) a Drew (Naymick). První jmenovaný se seznámil s míčem velice rychle a hned první střelecký pokus proměnil na dva body. O vyrovnání na 14:14 i 16:16 se postaral Naymick a vítězné body první čtvrtiny dal z čáry trestných hodů Abrams. Ani jednomu týmu se v první čtvrtině nedařilo z dálky. Pardubice měly trojky 0/3 a my 0/4. Zato doskoky jsme měli už po deseti minutách o 3 více. Zajímavostí byla bodová tabulka hráčů Pardubic - čtyři hráči dali po čtyřech bodech. 
Na začátku druhé čtvrtiny se snažil domácí trenér své svěřence excitovat do vyšší hladiny a halou s 1114 diváky se ozývalo jednak "Bojujete" nebo své hráče energicky hnal do útoku. Naši hráči úvodní tři minuty vyhráli 9:2 a už se pomalu ťukali na dveře dvouciferného rozdílu. V útoku jsme v té době hráli s lehkostí a přehledem, domácí zase hráli obětavě a volný míč jim nebyl cizí. Do dvouciferného rozdílu jsme se dostali po výborném seběhnutí Pampiho a neméně pěkné přihrávce od Bendy (22:33). Dvě minuty a 42 vteřin před koncem prvního poločasu mohli diváci zatleskat první trojce. Ovace nebyly tak velké, protože tím střelcem byl Lukáš Palyza. Průběžné skóre stanovil na 24:36 a tucet bodů byl  našim nejvyšším vedením v dosavadním průběhu zápasu. Králem prvního poločasu se stal Drew Naymick, který porazil pivotmanského protihráče Arnolda o dva body a jeden doskok. Po druhé čtvrtině se ještě více prohloubil rozdíl v počtu doskočených míčů (8:22). Nebylo divu, že při střelbě domácích z pole 40%, byl rozdíl desetibodový. 
Třetí čtvrtinu jsme sice začali v obraně docela aktivně, ale festival nepřesné střelby, podtržený několika ztrátami, umocnila ještě trojka Peterky a rázem byly Pardubice na koni. V úvodu třetí desetiminutovky jsme nehráli svou hru, několikrát jsme se ukvapili ve střelbě a domácí toho dokázali využít. Snížení na tři body však zažehlo i naši reakci. AJ chladnokrevně dvěma trojkami pomáhal ke získání odpovídajícího rozdílu a nakonec půl minuty před koncem se na trojkovém oblouku jen tak zhoupl Sokol a jeho trojka (čtvrtá týmu) nás poslala do vedení 60:49 a oproti poločasu jsme tím ještě dodali bod do náskoku.
Teprve v poslední čtvrtině se chytl bodově Hampton, který do té chvíle měl střelbu z pole 0/6, ale dvěma trojkami jen odvracel naši snahu se bodově utrhnout. Ale nic platné to nebylo. Naši hráči hráli velice chytře a dokázali využít i sebemenší nepozornosti v obraně jako například spolupráce Sokol - Lenzly. Prvně jmenovaný vyhazoval z autu a Mike se dokázal vysmeknout svému obránci a naprosto přesnou přihrávku od Sokola proměnil ve dva body. Takto padl první koš čtvrté čtvrtiny a podobně upravoval Mike skóre na 58:72. Dvacetibodový rozdíl měl na svědomí Sokol, který opět svou trojkou z podhoupnutí upravil na 58:78. Za nejvyšším našim vedením o 22 bodů stojí koš Tomáše Vyorala, který využil podklouznutí Peterky. 

Po tomto úspěšném utkání nás čeká velice důležitý zápas VTB ligy v neděli od 16:00 hodin proti Lietuvos Rytas. Přijďte se podívat, určitě nebudete litovat.    
         
 
vloženo: 20.01.2012 18:43 / přečteno: 10572x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.