DOBRÉ VYKROČENÍ

DOBRÉ VYKROČENÍ

Nymburk se v prvním kole skupiny LAST 16 zařadil do pětice úspěšných týmů na venkovní palubovce.

Z celkových osmi zápasů vyhráli pět z nich hostující týmy. Mimo nás to byla Valencia, Chimki Moskva, Donětsk a Spartak Petrohrad.

Do úrodné půdy rižské haly jsme zaseli semínko výborné obrany, kolektivního výkonu, výborné hry podkošových hráčů a vynikající úspěšnost střelby za dva body. Už po prvních dvou minutách jsme mohli začít sklízet úrodu. Už v první čtvrtině jsme dokázali utéct domácím na rozdíl osmi bodů (8:16), ale dvě minuty před koncem první čtvrtiny bylo vyrovnáno. Ještě tři minuty druhé čtvrtiny byly vyrovnané a pak se naplno projevila naše převaha. Nad desetibodový rozdíl jsme se dostali po nesportovní chybě domácího hráče. Domácí se drželi v dostatečném odstupu a propast mezi oběma týmy se stále rozevírala, až na začátku poslední čtvrtiny vystoupil rozdíl na 26 bodů. Poté už VEF zahodil veškeré zábrany, odvážně střílel z dálky a vzhledem k polevení naší obrany se rozdíl začal zmenšovat, až se zastavil na 10 bodech.

Nejlepšími střelci utkání na straně domácích byli: Kavaliauskas (19), Valters (19) a Millage (15), na straně hostů osvědčené opory: Benda (24), Wilson (23) a Pumprla 10.  

více zde
   
Co nám řekli bezprostřední po utkání někteří aktéři utkání?
 
Ramunas Butautas

V novém roce hrajeme velice špatně, toto není první nepovedené utkání. Stále nemůžeme najít správný rytmus, jakým jsme hráli v minulém roce. Máme dva nové hráče a na začátku skupiny LAST 16 to není nejlepší čas, kdy je zařazovat do týmu. Tyto zápas jsou příliš důležité. Teď máme pár volných dní, abychom se dali dohromady…. Toto utkání bylo teprve první a před námi je ještě dost zápasů na to, abychom se zlepšili.

 
Ronen Ginzburg

VEF Riga je dobrý tým. Hráli jsme proti nim dvakrát v loňské eurocupové sezoně a myslím, že se zlepšili. Dnes neukázali, co v nich je, naopak my jsme hráli velice dobře, především v obraně. Ledva jsme dohráli toto utkání, už musíme mít v hlavě další zápasy, ať v domácí soutěži, tak ve VTB lize nebo Eurocupu.

 
Petr Benda

Prvních 35 minut jsme hráli velice chytře, uspávali jsme prostor pod košem, protože jsme věděli, že ostatní hráči nejsou tak dobří střelci a domácí se z dálky trápili. My jsme dávali i těžké střely a to nám pomohlo k výraznému vedení už po prvním poločase. Nejlepšího střelce domácích Janičenokse jsme nepustili skoro ke hře. Škoda jen posledních pěti minut, kdy jsem hodně povolili v koncentraci. Desetibodový náskok do odvety je dobrý a doma bychom neměli mít problémy.

 
Lamayn Wilson

Hráli jsme skvělých třicet minut hlavně v obraně. Ta nám fungovala velice dobře. Byli jsme na útočné polovině hodně produktivní. Bohužel jsme v posledních pár minutách ztratili koncentraci, přišly zbytečné ztráty a darovali jsme Rize, aby rozdíl ve skóre snížila. To nijak nesnižuje naši výhru, která je velmi důležitá ze dvou důvodů. Jednak jsme vyhráli první zápas skupiny LAST 16 a vyhráli jsme ho na venkovní palubovce. Pro další zápas bychom měli vzít jak to dobré – prvních 33 minut utkání, tak to špatné – závěr zápas a oboje aplikovat respektive poučit se už za dva dny v utkání proti Pardubicím a hlavně v neděli v utkání proti dalšímu pobaltskému týmu Lietuvos Rytas.

 
Dairis Bertans

Je těžké něco říct po prohraném zápase. Jediným pozitivem je, že se nám v závěru povedlo minimalizovat ztrátu, což by nám mohlo v odvetném zápase ještě pomoci. Nemohu pochopit, proč jsme hráli jakoby bez energie, kterou bychom potřebovali.

 
 
 
 
 
vloženo: 19.01.2012 06:05 / přečteno: 9891x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.