V NEDĚLI S RYTASEM

V NEDĚLI S RYTASEM

V nedělením zápase, který začíná v 16:00, se budete moci podívat na hráče, jehož si tým cení na 50 000 000 Kč a také budete moci povzbudit naše hráče v boji o play-off VTB ligy.    

Lietuvos Rytas je jedním z horkých kandidátů na postup do play-off VTB ligy. Ovšem vítězství nad tímto soupeřem může naopak nás posunout do pásma týmů bojujících o vyřazovací zápasy VTB ligy. V prvním zápase na jejich palubovce jsem sehráli velice dobré utkání a pouze šestibodová ztráta je jedním z nejlepších výsledků, který na této palubovce kdo v letošní sezoně uhrál.

V utkání budete moci na vlastní oči vidět jednoho z nejlepších hráčů loňského ME Jonase Valanciunase. Tento podkošový hráč byl před touto sezonou draftován do NBA týmem Toronto Raptors z pátého místě (o místo lépe než Jan Veselý). Ovšem Jonas měl s Lietuvos Rytas platnou smlouvu a klub si svého hráče cenil na 2,5 miliónů dolarů!! Vzhledem k tomu, že kluby NBA mohou zaplatit maximálně jen půl miliónu, zůstal Valanciunas na tuto sezonu ještě v Evropě. 

 

V letošní sezoně má Lietuvos Rytas, stejně jako my, řádně nabitý program. Startuje ve třech soutěžích: v domácí nejvyšší lize LKL (zkratka Lietuvos Krepšinio Lyga = litevská basketbalová liga), VTB lize a Eurocupu.

 
LKL

Rytas je aktuálně v pořadí podle získaných bodů na prvním místě se 12 vítězstvími a 2 prohrami. Lepší procento úspěšnosti svých zápasů má jen odvěký rival Žalgiris, který ještě neprohrál ani jeden z 9 zápasů. Rytas poráží své soupeře v LKL průměrně o 25 bodů a jediné dvě prohry utrpěl jednak na venkovní palubovce s nám známým Rudupisem 88:90 (17.12.) a podruhé trochu dle předpokladů doma se Žalgirisem a to v poměru 72:82 (7.1.).

 
VTB liga

V této soutěži figuruje Rytas zatím na třetí příčce s 5 výhrami a 4 porážkami. Dvojí porážku zatím inkasoval Rytas od CSKA Moskva (doma o 17, venku o 14), přemožitelem byl také Asseco Prokom, byť Poláci slavili hubeňoučké vítězství o jediný bod 74:73. Ve druhém kole VTB ligy podlehl Rytas na venkovní palubovce Azovmashi o deset bodů 73:83.

 
Eurocup

V tomto poháru Rytas prošel základní částí bez ztráty zápasu. Porazil dvakrát KRKA Novo Mesto Azovmash a Le Mans. Ve skupině LAST 16 však už narazil. S Lokomotiv Kubáň odehrál zápas dvou rozdílných polovin. V prvních dvaceti minutách Rytas ztrácel 14 bodů, ve druhém poločase ztrátu zlikvidoval a za stavu 62:62 se šlo do prodloužení. V něm však hra Rytasu zkolabovala a pětiminutovku Litevci prohráli 5:19!! a tím i celý zápas 67:81.

 
 
vloženo: 19.01.2012 22:45 / přečteno: 10428x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.