ROZDÍL NENÍ DŮLEŽITÝ

ROZDÍL NENÍ DŮLEŽITÝ

Několik hodin před zápasem před dopoledním tréninkem jsme se zeptali trenéra Ginzburga a pivota Drew Naymicka na pocity před zápasem.  

Ronen GINZBURG

Jde o jeden z nejlepších týmů v Evropě, a proto to bude pro nás i naše fanoušky skvělá zkušenost. Rytas je nepochybně kandidátem na Final Four Eurocupu i VTB ligy. Již letos měli namířeno do Euroligy, který jim na poslední chvíli utekla v kvalifikaci. My za sebou máme sice velkou porci zápasů, ale hráči ukazují velký charakter a hrají velmi dobře. Doufám, že ve spojení s našimi fanoušky to bude skvělý zápas.

My i Rytas jsme v kvalifikaci skončili stejně, znamená to že síla týmů je také stejná?

Je to již dlouho a týmy prošly dalším vývojem. Chceme-li porovnávat, tak rozpočet Rytasu na svou soupisku je několikanásobně vyšší než náš. Ovšem my ukazujeme svůj charakter a daří se nám právě i proti papírově lepším soupeřům. Doufám, že tomu bude tak i dneska.

Jak je důležité, že jsme na palubovce Rytasu prohráli pouze o šest bodů?

Rozdíl v tuto chvíli není důležitý. My se musíme předně soustředit na výhru a ne na bodový rozdíl.

Jedná se možná o jeden z nejdůležitějších zápasů v lednu. Cítíte větší nervozitu?

Ne. My nerozlišujeme zápasy podle důležitosti. V každém zápase si přejeme vyhrát bez ohledu na to, zda nás posune do bojů o play-off nebo je to utkání v rozhodnuté skupině.

Je Valanciunas podle vás nejlepším hráčem Rytasu?

Rytas má skvělé hráče na každé pozici a to říkám bez nadsázky. Jejich soupiska je plná kvality a není to tým jednoho muže.

 
Drew NAYMICK

Na hřišti se potkáš s jedním z nejlepších evropských pivotů. Jak se na hru proti němu připravuješ?

Pochopitelně si ho moc dobře pamatuji, i když jsem v prvním zápase proti němu nehrál. Myslím, že v některých činnostech jsme si podobní. Je to atletický pivot, využívající svou sílu a věřím, že naše souboje, pokud k nim dojde, budou diváky bavit. Ovšem pozor, Rytas není jen Valanciunas. Je to velice šikovný tým se spoustou kvalitních hráčů.

Po naší sérii pěti vítězství přichází zápas, kterým můžeme výrazně posílit naděje na postup do play-off. Cítíš nějaké větší napětí před zápasem s Rytasem?

Je naprosto přirozené, že před důležitějšími zápasy s kvalitními týmy jsem trochu více nervózní. I když bych možná stav své mysli nenazval nervozitou, ale nadšením. Nicméně, my v posledních zápasech hrajeme dobře a předpokládám, že ani nedělní zápas nebude výjimkou.

První utkání jsi kvůli zranění nehrál. Je to pro tebe nějaký handicap nebo naopak výhoda?

Těžko říct, ale v době skautingu se takovéhle detaily stírají. Basketbal není většinou o jednotlivcích, ale o kolektivním výkonu. V našem týmu se nedá dopředu předvídat, kdo bude tím lídrem zápasu. Proto si myslím, že jsme pro soupeře hodně nečitelným týmem. 

Ze zápasové matematiky je jasné, že by bylo dobré vyhrát o více než 6 bodů. Dá se tomu přizpůsobit taktika?

O tom nesmíme přemýšlet. Celý zápas budeme hrát tak, abychom soupeře porazili co největším rozdílem. Dopředu říkám, že kurzové sázky nekontroluji (smích).

 
 
 
 
 
 
vloženo: 22.01.2012 09:30 / přečteno: 10262x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.