POJĎME VYHRÁVAT, AŤ JSME MÍŇ UNAVENÍ

POJĎME VYHRÁVAT, AŤ JSME MÍŇ UNAVENÍ

odpověděl Pavel Pumprla na otázku, zda je po zápase unavený. Projděte si s námi projít názory hráčů a trenérů po utkání.  

Aleksandar Džikić

Gratuluji Nymburku k vítězství. Není nic speciálního, co bych mohl po dnešním zápase dodat. Měli jsme dnes šanci, ale prostě jsme si jí nevzali.

 
Ronen Ginzburg

Co k takovému výkonu dodat? Bylo to skvělé vítězství pro nás. V této sezoně jsme měli více takových vítězství a já doufám, že další ještě přijdou a že budeme porážet takto silné jako je Rytas. Porazit tak vynikající tým s tak vynikajícím koučem je výborný zážitek. Přál bych ho každému. Po většinu zápasu jsme hráli velice dobře, udělali jsme všechno, tak jsme chtěli. Je pochopitelné, že pokud hrajete proti tak silnému týmu, máte chvíle, kdy jste nahoře a kdy jste dole. Měli jsme trochu problémy ve vnitřním prostoru. To jsme tušili už před zápasem. Snažili jsme se tyto problémy pokrýt, nicméně v některých chvílích jsme za to zaplatili.

Až do této chvíle jsme odehráli výborné zápasy a nestává se mi tak často, abych už podruhé v tomto týdnu vzdal hold svým hráčům. Z posledních 27 zápasů prohráli jediný a energie, s jakou vstupují do každého utkání, je neuvěřitelná. Kéž se to nikdy nezastaví, vždyť už za 48 hodin hrajeme proti dalšímu skvělému soupeři. Bohužel nemáme čas se na utkání ani dostatečně připravit, ani podstoupit pořádnou regeneraci. Věřím, že hráči opět ukáží svoje schopnosti, tak jak je ukazují v posledních týdnech.

Jaká byla příprava na pětku draftu NBA Jonase Valanciunase?

Snažili jsme se ho bránit zpředu a odříznout ho od možnosti přihrávek. To stejné platilo i pro jednoho z hráčů makedonského šílenství z ME v Litvě Smaradžiskiho. Ne vždy se nám to podařilo, někdy jsme za to zaplatili pár fauly. Když ale skončil jeden s devíti a druhý s deseti body, odvedli jsme dobrou práci.

Proč přišlo více diváků než na Petrohrad?

Snažíme se do Nymburka přivést co nejvíce kvalitních týmů a snad se už blýská na lepší časy…. Já věřím, že jsme svou hrou oslovili nejen fanoušky Nymburka, ale také basketbalu jako takového

 
Michal Ježdík

Byla to velmi důležitá a příjemná výhra. Byla zaplněná hala, skvělá atmosféra díky našim fanouškům a samozřejmě také díky fanouškům Rytasu. Pro mě úžasná věc se stala po utkání, kdy už hala byla skoro prázdná a na místech se zdržovali hlavně „kotle“ obou týmů. Naši příznivci zatleskali svým sokům v ochozech a ti jim to pak oplatili. To se vidí málokdy.  

Oba týmy hrály skvěle. Nechyběla rychlost, síla, výborné individuální akce i týmové výkony. Pro nás je to další skalp týmu, který ještě vloni hrál Euroligu a letos po ní také pošilhával. Protože se zúčastnili kvalifikace, byl tým na tuto soutěž postaven.

Byl to náš nejlepší výkon?

Jen těžko se dají výkony proti Petrohradu, Minsku nebo i Pardubicím či Prostějovu srovnávat. Tento zápas patřil mezi nejlepší, jaké jsme letos odehráli.

 
Pavel Pumprla

Byl to skvělý zápas a při tom hodně těžký, ovšem lehký zápas proti takovému soupeři se ani čekat nedá. Většinu zápasu jsme vedli, ale nikdy jsme se nedokázali trhnout přes deset bodů. Vždy, když jsme se tomu přiblížili, dokázali se vrátit do hry hodně zvýšenou agresivitou a v jedné chvíli zónovou obranou. Když se ale hosté přiblížili, padlo nám něco z dálky a naštěstí jsme to v koncovce zvládli nejen na výhru, ale i na lepší bodový rozdíl, který se nám ještě může hodit.

Věřil sis na dnešního soupeře?

Nemůžu říct, že bych si před utkáním věřil více než jindy. Moje body vyústily až ze hry. Věděli jsme, že soupeř hru hodně zatahuje a že se o osudu utkání se může rozhodovat střelbou z dálky.

Co tě v dnešním zápase na svém výkonu potěšilo?

Já jsem rád, že se mi po dlouhé době zase podařilo dát trojku. Nedávám jich tolik, proto mě o to více těší (smích).

Ostatní body byly jen rutinou?

To ne! Proti takovému soupeři potěší všechny body. Hlavně že jsme jich jako tým dali více než soupeř. To mě těší ze všeho nejvíce.

Jsi unavený?

Když se vyhrává, je únavy vždycky míň. Proto pojďme vyhrávat, ať jsme míň unavení.

 
Adrian Abrams

Myslím si, že to byl dobrý zápas, který sed musel všem v hale, tedy kromě fanoušků Rytasu, líbit. Sice jsme zápas začali dobře, ale ani soupeř se nedal zahanbit a držel s námi krok… a my s ním.

Které momenty zápasu jsi považoval ze kritické a které za šťastné?

Není to jen o jednom bodě na časové ose, je to spíše o činnosti. Nedařilo se nám na obranném doskoku. Nejvíce jsem potěšený tím, že vítězství jsme dosáhli po týmovém výkonu,. Každý, kdo přišel na kurt, přinesl týmu něco pozitivního, jako když nosíš oslavenci dárek.

Ve třetí čtvrtině i v závěru jsi skóroval nesmírně důležité koše. Jak moc přemýšlíš o tom, jak je ta či ona střela důležitá?

(smích) Každá střela je důležitá a v tom okamžiku o tom vůbec nemůžeš přemýšlet. Mám-li být zcela upřímný…. Když se blíží konec zápasu a je skóre hodně blízko, člověk to vnímá. A když pak vystřelím, říkám si, tak tahle tam musí padnout.

 
Renaldas Seibutis

Prohráli jsme dnes s dobrým týmem, který byl dnes lepší než my. Udělali jsme nějaké chyby v obraně a díky tomu Nymburk tento zápas vyhrál.

Tedy chyby v obraně byly pro výsledek zápasu důležitější?

Ano byla to dnes naše největší nevýhoda, protože chyby v obraně spouští lepší hru vašeho soupeře. Ten se dostává do větší psychické pohody.   

V čem ještě byly největší rozdíly ve výkonu Nymburka a Rytasu?

Domácím se dařila střelba za tři body. Trojku dal i Pavel Pumprla. V poslední čtvrtině nás ničil střelbou z dálky Abrams.

 
Petr Benda

Poučili jsme se ze zápase ve Vilmiusu, kdy nás krátký výpadek stál vítězství. To se dnes neopakovalo. K zápasu jsme přistoupili velice soustředěně. Výborně jsme bránili. Myslím, že to byl jeden z nejlepších výkonů v obraně v této sezoně. Sice jsme mnoho bodů z rychlých protiútoků nedali, ale o to více nám vycházely systémy v postupném útoku.

Jaké to je bojovat s hráčem, který je lepší než Honza Veselý (Valanciunas)?

Lepší je jen na papíře (smích)… Už si začínám zvykat. V každém zápase VTB ligy jsou pivoti větší a hmotnější. Dnes to také nebyla výjimka. Valanciunas je velmi talentovaný, pohybově nadaný a na svůj věk předvádí dobré výkony. V NBA se nejspíš neztratí, až tam vkročí. A jaký byl souboj s ním? Už jsem hrál proti silnějším pivotům, ale on je velice nebezpečný, ale ne ve hře jeden na jednoho. Jeho doménou je útočný doskok.

Jak prožíváš toto vítězství. Patnácté vítězství v řadě musí být nuda?

Není, mě baví vyhrávat (úsměv). Toto vítězství přijde zapsat do kolonky náročných soupeřů.    

Čeho sis ještě na utkání všiml?

Že přišlo více diváků, asi to bylo v této sezoně nejvíce, a od začátku zápasu fandil nejen „kotel“ našich věrných, ale i celá hala.

Uvědomil sis na konci, že se nám povedlo přehrát Rytas o kýžených více než 6 bodů?

Ani jsem na to nemyslel. Jen dvacet vteřin před koncem jsem zaregistroval, že Rytas se snažil dát koš v situaci, kdy to nebylo nejlepší řešení. Teď jsem rád, že i vzájemné zápasy vyšly lépe pro nás.

Jaký nejsilnější zážitek sis ze zápasu odnesl?

Když dal necelou minutu před koncem Láďa Sokolovský trojku, byl jsem radostí bez sebe. To znamenalo, že zápas už snad ani nemůžeme prohrát. Tahle trojka byla rozhodující v celém průběhu zápasu.

 
Ladislav Sokolovský

Potkali jsme se s týmem, který v loňské sezoně hrál TOP 16 Euroligy a který měl největší podkošovou sílu z týmů, které se u nás představili. Byli jednak vysocí, jednak silní, a proto nám dělali trochu problém na našem obraném doskoku. Handicap jsme pak nahradili agresivitou a bojovností a větší vůlí po vítězství.  

Petr Benda říkal, že jsi mu udělal velkou radost svou trojkou. Jsi rád, že jsi mu udělal radost?

Petrovi udělám radost vždycky moc rád a ještě větší radost bych měl, kdybych měl trojky alespoň 4/3 a ne 4/1.

Plánovali jste i porazit Rytas o více než šest bodů?

Na to nikdo před zápasem nemyslel. Už výhra by byl velký úspěch.

Byli jsme spokojení i s atmosférou v hale?
Já jsem si všiml už před zápasem, že volných míst bylo málo. Myslím, že to byla největší návštěva v zrekonstruované hale. Hrálo se perfektně. Naše aktuální forma přilákala i diváky, kteří chodí jen příležitostně. 
 
vloženo: 23.01.2012 08:12 / přečteno: 10634x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.