OHLÉDNUTÍ ZA PRVNÍM ČTVRTFINÁLE

OHLÉDNUTÍ ZA PRVNÍM ČTVRTFINÁLE

Projděme si zápas slovy přímých aktérů.

Peter Bálint

V první řadě gratuluji Nymburku a trenéru domácích k dneska zaslouženému vítězství. Na nás bylo hodně znát, že jsme hráli pouze skupinu A2. Level je trochu jiný. S takovou obranou a takovou hrou jsme se nepotkali v posledních dvaceti zápasech, proto není kde si zkoušet akce a hrát tímto způsobem. Bylo to zjevné. My jsme se snažili alespoň v první čtvrtině k něčemu Nymburk přitlačit, aby si nehrál svoji hru, zastavit jejich průnikovu hru. Povedlo se nám to v první čtvrtině a pak už domácí hráli, co potřebovali. Dostávali se do průnikových situací, do volných trojkových střel, pohybovali velice dobře míčem. My jsme vyrobili 27 ztrát a s takovým číslem se nedá hrát. Naše clony dnes byly naprosto nulové. Nebyl způsob, jak uvolnit hráče. Když je clona dobře postavená, musí při přebírání zůstat jeden hráč volný.

Proč se podle vás Sanchez tolik nutil v první polovině do hry?

Začátek nebyl zase tak špatný. Potom Nymburk přitlačil, nepustil nás do vstupních přihrávek a Sanchez pak neměl jinou možnost než se dostat do vnitřního prostoru, najít přihrávkou ven volný prostor pro spoluhráče. Bohužel se mu to nevedlo. Tlak na něj byl enormní. V české lize ještě pod takovým tlakem nebyl a ukázalo se, že dělá chyb až moc. Bohužel nic jiného nemohl dělat.

Proč jste ve druhém poločase šetřil Waleskowského?

Adam si v úterý udělal výron v kotníku a já jsem před zápasem ani nevěděl, zda vůbec nastoupí. Nakonec se rozhodl, že to zkusí, ale když už byl zápas rozhodnutý, nechtěl jsem ho zbytečně trápit. 

 
Ronen Ginzburg

Jak kouč hostů říkal, musím potvrdit jeho slova. První čtvrtina byla Levicemi odehraná velice dobře, pak se nám ale povedlo hrát naši hru. Musím říct, že jsme hráli proti velice dobrému týmu. Pokud by hrál v takové sestavě a pokud by sezona začínala tímto zápasem, rozhodně by neskončili na osmém místě. Levice mají můj respekt a utkání na jejich palubovce bude velice těžké. Po většinu zápasu jsme hráli velice dobrou obranu. Musíme ale pokračovat dál. Je to teprve první zápas série a nic nekončí.

Předpokládal jste, že bude Sanchez tak aktivní v průběhu zápasu?

Levice mají kvalitní oba rozehrávače, a pokud chcete zastavit tým, musíme začít u rozehrávače. Viděl jsem spoustu zápasu Levic, ve kterých dělají jejich rozehrávači své spoluhráče lepšími. Zastavit je, bylo klíčem k úspěchu.

Kdo bude po odchodu Tre Simmonse tím hráčem, který bude rozhodovat, pokud se týmu nebude dařit?

Ano, Tre byl hráčem, který na sebe bral situace v rozhodujících chvílích. My jsme se v uplynulých 73 zápasech mohli přesvědčit, že u nás může být hodně hráčů, kteří budou rozhodovat zápasy.

 
Richard Klein

Myslím si, že jsme do zápasu nastoupili s přílišným respektem. Víme o síle Nymburka, který patří k předním týmům Evropy. Ztratili jsme 27 míčů a to je hrozně moc, ani nasazení nebylo takové, jaké bychom měli mít.

Nasazení nebylo takové, protože to soupeř neumožnil nebo protože jste se “báli“?

Nebáli jsme se a plně si uvědomujeme sílu Nymburka. My ale umíme hrát lépe, než jsme dnes předvedli, i se silnými soupeři. My jsme prostě nehráli naši hru.

Dvaapadesát bodů pramenilo ze střelecké nemohoucnosti nebo nymburské obrany?

Nepadly nám ani otevřené střely a domácím padly, i když se pomaleji rozbíhali. Gino je vynikající rozehrávač, který na sebe naváže obránce a vytváří pro ně střelecké pozice. My jsme třeba doskočil těžký míč, ale vzápětí jsme míč ztratili.

 

Ladislav Sokolovský

Levice po dlouhé cestě autobusem byly trochu vyvedeny z rytmu, moc jim to nešlo. Kupily hodně chyb. Ani my jsme neodehráli nějaký super zápas, ale výhra se počítá. Vedeme 1:0, ovšem zápas u nich ve středu bude daleko horší. Tu cestu absolvujeme my a oni se budou doma v klidu připravovat.

Kdo byl v týmu soupeře nejnepříjemnější?

Dneska se v týmu soupeře nedařilo nikomu. Nejvíce se snažil Grant, který byl nejaktivnější, ale ani on se nevyvaroval ztrát.

Očekával jsi takhle jednoduchý zápas?

Čekal jsem pochopitelně náročnější utkání, protože play-off je vlastně jiná soutěž než základní část.

 
Radek Nečas

Do dnešního zápasu jsme vstupovali trochu s rozpaky, protože jsme nevěděli, co můžeme od Levic čekat. Dlouho jsme se s nimi nepotkali, hráli skupinu A2. Také na nich byla znát únava, protože hráli dvě soutěže – slovenskou a českou ligu. Teď se mohou soustředit jen na českou. Z tohoto úhlu pohledu bylo důležité vystoupit do zápasu aktivně a nepustit je do ničeho. To se nám povedlo a postupem času, když jsme navyšovali náskok, Levice propadly skepsi a zápas se už jen dohrával. Od poločasu byl otázkou jen rozdíl ve skóre.  Za výsledek můžeme být spokojeni, ale s hrou ještě budeme muset jít trochu nahoru.  Stále je na čem pracovat.

Kdo byl v týmu soupeře nejnebezpečnější?

Dneska nebyl v týmu soupeře nikdo, kdo by nám topil pod kotlem. Byli odevzdaní a nikdo mančaft nezvedl.

Dvaapadesát obdržených bodů byl důsledek naší hry nebo levického trápení?

My jsme dobře začali, oni propadli a přestali si věřit. My jsme byli v euforii a kdokoliv nastoupil, chytil se, dal body a to pro soupeře není jednoduché. Tím, že se nám dařilo v útoku, byli jsme i agresivnější v obraně. Levice v útoku nic zajímavého neukázaly. Vedeme 1:0 a na tenhle zápas musíme zapomenout. V úterý (den před zápasem – pozn.) pojedeme do Levic, abychom začali tak, jako dneska.

 
Pavel Pumprla

Až na rozháraný začátek, který byl z obou stran trochu nervózní s větším počtem ztrát, jsme utkání měli pevně v rukou. Od první čtvrtiny jsme postupně navyšovali náskok a stačilo to k pohodlnému vítězství. Kromě AJ a Tomáše Vyorala se všichni podívali na palubovku na poměrně vyrovnanou dobu.

S kým jste měli v týmu soupeře největší práci?
Hodně aktivní byl Grant, ale nikdo nebyl natolik výrazný, abychom si na něho museli dávat pozor.

Čekal jsi bodový účet Levic kolem 50 bodů?

Nevěděli jsme, co od nich čekat, dlouho jsme s nimi nehráli, trochu protočili sestavu od posledního zápasu s námi. Možná jsme čekali trochu těžší zápas… ten nás ale čeká za pár dní u nich.

Co bylo naší nejsilnější zbraní?
Obrana a rychlé protiútoky
 
Tomáš Vyoral

Od začátku jsme hráli velice dobře v obraně, bylo jen otázkou času, kdy utečeme na větší bodový rozdíl. Uklidnilo nás, že se nám to podařilo už zpočátku zápasu. V poločasu bylo prakticky po zápase.  Díky dobré obraně jsme mohli dobře využívat rychlé protiútoky a dávat snazší koše.  Myslím, že se nám tenhle zápas docela povedl a že jsme nespotřebovali ani moc energie.

Kdo byl v týmu soupeře nejnebezpečnější?

Levice nemají špatné hráče, ale dneska jsme je dokázali dobře pokrýt a věřím, že to bude pokračovat i v zápase u nich. 

 
vloženo: 15.04.2012 09:32 / přečteno: 10660x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.