MÁME PRVNÍ MEČBOL

MÁME PRVNÍ MEČBOL

I ve druhém čtvrtfinálovém utkání získal Nymburk palmu vítězství a k postupu do dalšího kola mu chybí už jen jedno vítězství.

Astrum Levice : ČEZ Basketball Nymburk 64:76

V první čtvrtině bylo utkání velice vyrovnané, rozdíl ve skóre se vešel do čtyř bodů na obou stranách. Oba týmy si hlídaly obranný doskok a při podobné úspěšnosti střelby z pole byl po prvních deseti minutách rozdíl jen dva body. Největší vedení jsme zaznamenali za stavu 8:12, když Levice nedaly dva šoupáky a Wilson dopravil míč do koše smečí. Jedinou trojkou domácích v první čtvrtině se Astrum přiblížilo na rozdíl jednoho bodu, ale AJ (Abrams) trojkou opět upravil na čtyřbodový rozdíl. Po celý první poločas platilo: Chceš-li dát koš, přihraj míč Abramsovi. AJ měl v poločase svém kontě 15 bodů při úspěšnosti z pole 7/6. Do tříbodového vedení v první čtvrtině se domácí dostali po šňůře 7:0, když po drsné smeči Bernarda přidali po koši za dva body Grant a Sanchez. Kontaktní trojku vyslal na domácí koš Sokolovský. Na začátku druhé čtvrtiny se dostaly Levice do nejvyššího vedení 26:20, ale po šňůře 14:3 jsme už palubovku ovládli my. Naši stíhací jízdu jsme začali po dvou rychlých protiútocích a za stavu 28:26 zaúřadovala naše mašina na koše. AJ nejprve chladnokrevně zakončil dvoubodovou střelu a pak dvěma trojkami ze dvou útoků poslal náš tým do vedení 34:29. Do poločasu domácí malinko snížili na 33:37. Škoda, že se míč po posledním střeleckém pokusu Radka Nečase nejméně tři vteřiny koulel po obroučce, aby jí nakonec nepropadl.

Na začátku třetí čtvrtiny jsme se dostali do osmibodového vedení (35:43 v 23.minutě), ale z mezihry plné nepřesností se dříve probrali domácí a náskok snížili o tři body. Dva rychlé protiútoky zakončené čtyřmi body natáhly naše vedení na 48:39 a po nesportovním faulu Davida Marka jsme přeskočili do dvouciferného vedení (41:52). Do poslední přestávky jsme náskok navýšili na 15 bodů, když nejprve Sokol po cloně za zády Radka Nečase proměnil tříbodový pokus a pak Pampi dotáhl ke dvěma bodům svůj typický nájezd. V poslední čtvrtině se utkání už jen dohrávalo. Za zmínku stojí jen technická chyba Radka Nečase, po které Walskowski proměnil všechny trestné hody a za faul a TCH. Fanoušci se v samotném závěru potleskem ve stoje rozloučili s Mattoni NBL. Zdá se, že už toto bouřlivé publikum nepředpokládá návrat ligy na jejich palubovku.

 
 
vloženo: 18.04.2012 21:18 / přečteno: 8364x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.