KOLÍN NA NÁS NESTAČIL

KOLÍN NA NÁS NESTAČIL

Utkání proti Kolínu mělo očekávaný průběh i předpokládaný konečný výsledek.

Soupiska domácích se musela potýkat s několika ztrátami. Z důvodu přestupu do Svitav postrádal Predrag Benáček Jiřího Jelínka, z důvodu zdravotní indispozice nemohl nastoupit Field. Díky tomu dostali větší porci minut mladíci jako Matějka, Kříž, Adamec (19 let), Uroš Benáček (20) a Jakub Němeček (23). A v této sestavě s průměrem dvacet let odehrál Kolín i několik minut. Na naší straně nenastoupil AJ Abrams a relativně menší porci minut odehrál Benda, Nečas nebo Hruban. Zato výrazně o sobě dal vědět Tomáš Pomikálek. Na palubovce strávil necelých 23 minut a především ve druhé čtvrtině byl motorem naší hry. Jednak po jeho koši se rozdíl poprvé dostal do dvouciferné hodnoty (17:27) a také po jeho koši se rozdíl přehoupl do třetí desítky (26:47). Ve střeleckém rejstříku se u Tomáše objevily i divácky tak žádané smeče i perfektní blok na Machače. Pomi běhal do rychlého protiútoku a byl na útočném i obranném doskoku. Tohle všechno se ze statistik dá vyčíst, nenajdete tam však, jakým způsobem se zhostil obrany bezstrastného střelce Boldse. Za druhou čtvrtinu, ve které o něj pečoval právě Pomikálek, dal pouze dva koše ze hry. Po zásluze byl na tiskové konferenci vyhlášen hráčem zápasu.

Ze statistik stojí za pozornost naše stoprocentní střelba trestných hodů (15/15) a double-double Drew Naymicka. Jeden doskok chyběl Martinu Křížovi také do dvou dvouciferných hodnot. 

Stručný průběh zápasu:
Domácí byli ve vedení pouze do sedmé minuty první čtvrtiny. Od té doby se už stále jejich ztráta prohlubovala. Deseti bodů (17:27) dosáhla na začátku druhé čtvrtiny a ve stejném hracím období přesáhla i dvacetibodovou hranici. Na úvod druhého poločasu Kolín naše vedení snížil a dvě minuty před koncem třetí čtvrtiny ztrácel jen 12 bodů. Ovšem několik rychlých protiútoků po ztrátách domácích udělalo své a když Pavković trefil s klaksonem trojku z hloubky vlastní poloviny, byl náskok opět dvacet bodů (54:74). V poslední části zápasu se pomalu vedení navýšilo na 29 bodů a utkání nakonec skončilo 67:94. 

Podrobnější info o zápasu najdete zde  
 
vloženo: 23.11.2012 22:13 / přečteno: 9543x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.