PRVNÍ PROHRA V EUROCUPU

PRVNÍ PROHRA V EUROCUPU

Celý zápas s litevským Rudupis Prienai jsme tahali za kratší konec. Vedli jsme pouze jednou a to v samém úvodu zápasu, poté už se hrálo pod taktovkou domácích. Zápas bohužel nedohrál Radek Nečas. (doplněno)

O úvodní dva body zápasu se sice postaral Jirka Welsch, domácí pak ale zaznamenali bodovou šňůru 9:0. Radek Nečas se pokusil zastavil rozjeté Litevce dvěma body, Prienai ale přidal dalších 6 bodů v řadě a v polovině první čtvrtiny jsme prohrávali o 11 bodů se skóre 15:4. Manko jsme začali stahovat zejména díky Rado Rančíkovi a první část skončila poměrem 21:17.

 

Ve druhé čtvrtině na nás ale litevci vlétli ve velkém stylu a přidali 7 bodů. V kontaktu se soupeřem nás ještě udržoval Jirka Welsch a Petr Benda. V čase 6:28 zvýšil domácí Vene a poprvé jsme byli na rozdílu 10 bodů. Nedařilo se našim tradičním střelcům, naopak Litevcům tam spadlo téměř všechno. Tři a půl minuty do konce poločasu se Prienai poprvé dostal do pohodového vedení o 20 bodů! V závěru se ještě o drobné snížení stavu postaral skvělý Rado Rančík a Petr Benda. Přibližně minutu před koncem byl při obranném doskoku zraněn Radek Nečas a utpěl tržnou ránu na hlavě. Zápas nakonec nedohrál a musel do místní nemocnice na šití. Do šaten jsme si nesli manko 17 bodů…

 

Do druhého poločasu jsme vstoupili podstatně lépe a náskok domácích začali stahovat. Po šňůře 11:1 jsme se dostali do kontaktu se soupeřem. Rozdíl ve skóre byl pouze 7 bodů, 52:45. Pak ale přišla nesportovní chyba Petra Bendy, kterou soupeř potrestal na 100%. Urbutis proměnil oba trestné hody stejný hráč bodoval i z následného útoku. Tím byly naše šance na srovnání smazány. Na konci třetí části to bylo o 11 bodů.

 

V poslední čtvrtině si už Prienai držel své vedení a jednoduchými akcemi navyšovali skóre. Na každý náš koš měli odpověď a nedali nám šanci. 3 minuty před koncem se vyfauloval náš nejlepší střelec Rado Rančík. Právě on dával naše poslední body. Následující 3 minuty jsme se nedokázali prosadit a Prienai sérií 6:0 stanovil konečné skóre na 84:66.

 

Nejlepším hráčem zápasu byl Rado Rančík s 19 body, trefil 2 trojky a zaznamenal 7 doskoků. Přes hranici 10 bodů se dále dostal jen Jiří Welsch. Naopak v týmu domácích se přes tuto hranici dostalo hned 5 hráčů. Nejvíce bodů na svém kontě měl Janavicius (16 b.) následován Orelikem (15 b.) a Urbutisem, který zaznamenal double-double za 15 bodů a 11 doskoků. Domácí měli lepší procentuální úspěšnost ve střelbě za 2 body (47% - 42%) a zejména za 3 body (38% - 20%). 


Trenér našeho celku Ronen Ginzburg ocenil výkon soupeře:

 „Gratulujeme BC Prienai, dnes si vítězství zasloužili. Několikrát jsme se snažili je dohnat, ale nezvládli jsme to. Dnes byli silnější, vůbec nás nepřekvapili. Z loňska víme, že ačkoliv má tento tým malý rozpočet, umí hrát skvěle a mají výborného trenéra. V naší skupině jsou všechny týmy téměř na stejné úrovni. Dnes jsme nebyli připraveni vyhrát, náš soupeř ano a dosáhl toho.“

 
Trenér domácích Verginijus Seskus také nešetřil chválou svých hráčů:

„S dnešním vítězstvím jsme velmi spokojení, protože jsme porazili top tým, který už si poradil i s některými euroligovými týmy. Věřil jsem svým hráčům, ale takový výsledek jsem neočekával. Dnes musím celý tým pochválit, odvedli skvělou práci. Myslím, že letos můžeme překvapit i sami sebe tím, že postoupíme do dalšího kola. Dnes jsme hráli úplně jiným stylem než proti Kyjevu, uvidíme, jak se nám povede za týden.“

 
vloženo: 21.11.2012 20:39 / aktualizováno: 22.11.2012 09:38 / přečteno: 8968x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.