DVOJZÁPAS S KOLÍNEM

DVOJZÁPAS S KOLÍNEM

Dvojzápasem proti Kolínu se přehoupneme do druhé poloviny základní části Mattoni NBL.

Dnes je na programu zápas 13.kola naší nejvyšší soutěže, v neděli si všechny týmy předehrají své 26.kolo. Jen s výjimkou USK a Chomutova. Tyto dva týmy totiž ve středu jedenadvacátého předehrály 26.kolo a třinácté kolo si dohrají ve středu 28.listopadu v Chomutově.

S týmem Kolína jsme sice neodehráli nejvíce zápasů, ale mnohé z nich dopadly přeci jen trochu překvapivě. Celkový počet odehraných zápasů se vyšplhal na číslo 25, z čehož dvě utkání byla sehrána v rámci přípravy. S Kolínem jsme se například nikdy nestřetli v rámci Českého poháru. První zápas byl na programu v roce 2007 (10.11) a skončil drtivou porážkou tehdejšího nováčka Mattoni NBL 110:62. Proti Kolínu se nám v prvních zápasech dařilo, především na útočné polovině. V prvních pěti zápasech nás kolínští hráči nedokázali ubránit pod sto body (110, 112, 102, 121, 101). Do tohoto období padá také zápas s nejdrsnější porážkou o 57 bodů (102:45).

S Kolínem jsme také v roce 2009 odehráli dvojí prodloužení, ve kterém nás hrobníkovi z lopaty zachránil Láďa Sokolovský, který nastřílel 30 bodů a mnohé v těch nejkrušnějších chvílích. V minulé sezoně jsme s Kolínem poprvé a zatím naposledy prohráli ve třetím čtvrtfinálovém zápase. Utkání se hrálo v Kolíně a trenér Benáček přišel s revoluční taktikou, kdy jeho hráči vyloženě odstupovali od našich střelců na perimetru a ti byli tak překvapení, že neproměňovali ani vyložené akce. Utkání nakonec dospělo do prodloužení a v něm se Kolínu podařilo zvítězit 6:4.

Bez zajímavosti není ani soupiska našeho soupeře. Figuruje v ní několik hráčů, kteří nastupují za nymburský B-tým mužů: Kříž, Němeček, Matějka a pod trenérem Benáčkem hraje také nymburský odchovanec Michal Hubálek. Aktuálně však musí kolínský kouč řešit problémy se soupiskou hráčů. Včera oznámily webové stránky Kolína, že po dohodě odešel Jiří Jelínek, hráč, který nastupoval v průměru na 18,5 minuty na zápas a nastřílel necelých deset bodů na zápas. S týmem se rozloučil Gonzaleze, který nepodával výkony, které se od něho byly očekávány. Zdravotní problémy má Field a je otázkou, zda bude moci nastoupit. Trenéru Benáčkovi tak zůstane jen devět bojeschopných hráčů. „Kolín figuruje na třetím místě ligové tabulky, a proto je potřeba být ve střehu bez ohledu na aktuální situaci s kolínskými hráči,“ poznamenal trenér Nymburka Ronen Ginzburg. 
 
vloženo: 23.11.2012 09:16 / přečteno: 9431x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.