KOČKA S MYŠÍ

KOČKA S MYŠÍ

Utkání proti oslabenému Kolínu bylo od druhé čtvrtiny jednoznačně v našich rukách.

Snad jen úvodní čtvrtina mohla hrstku skalních, kteří si i v tak pozdní době našli cestu do haly, překvapit. Potom už to byl koncert našeho týmu, i když se nedá říct, že by musel vynaložit nějaké extrémní úsilí.

Hosté přijeli do Nymburka bez dalších dvou hráčů základní sestavy. Doma zůstal v sobotu virózou stižený David Machač a Standu Zuzáka zase přepadly v neděli ráno zažívací potíže. Suma sumárum Kolín přijel do Nymburka s osmi hráči, a tak dlouhé minuty musel odehrát Bolds (35), Benáček (34), Kříž (27), Hubálek (26) nebo Matějka (24). Pro některé to byla nejdelší doba, kterou museli ve své kariéře v Mattoni NBL strávit na palubovce. Trenéru Ginzburgovi chyběl AJ Abrams, který musel odcestovat z rodinných důvodů do USA. Ostatní byli plně připraveni zasáhnout do hry.   

Zápas se nezačal odvíjet dle našich představ. Hostům ani nic jiného nezbývalo a hned na úvod otestovali naší motivaci. I když jsme po většinu první čtvrtiny vedli, našel by se dvouminutový úsek, kdy vedli hosté (8:10). V posledních dvou minutách jsme otočili vývoj zápasu na šestibodový rozdíl, který o tři body Kolín korigoval z čáry trestných hodů. Ve druhé čtvrtině jsme začali hosty válcovat. Zvýšili jsme procento střelby z pole o 7%, zvýšili jsme účinnost doskoků, a kdybychom dávali i „šoupáky“, mohl být rozdíl ještě výrazně vyšší. Oživení přinesl především Drew Naymick, který za druhou čtvrtinu sedmkrát doskočil míč a přidal osm bodů. Kolínští sice zlepšili procento střelby, ale při nižší četnosti pokusů (poločas = 41/27) to v podstatě k žádnému efektu nevedlo. Druhou čtvrtinu jsme vyhráli 34:11, skóre se posunulo přes padesát nastřílených bodů (52:26).

Ve druhém poločase, především ve třetí čtvrtině, pokračovalo vraždění neviňátek. Čtvrtina skončila 30:12 a pomalu se od basketbalu přecházelo k volejbalu. Kromě tří bloků bylo k vidění 6 smečovaných košů (Hruban 3, Pomikálek 2, Houška 1). Když k tomu přidáme Houškovy dvě smeče a Naymickovu jednu z prvního poločasu, bylo to příjemné zpestření naší hry. Poslední čtvrtina byla pro hosty bodově nejvýraznější. Naši hráči už přeci jen tolik nepracovali v obraně, o čemž svědčí nula faulů za poslední čtvrtinu. Kilo dal 1:20 před koncem utkání stylově smečovaným košem Pomikálek a upravil na propastných 100:50.


 
vloženo: 25.11.2012 02:03 / přečteno: 9741x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.