VRÁTÍME PRIENAI PORÁŽKU Z MINULÉHO TÝDNE?

VRÁTÍME PRIENAI PORÁŽKU Z MINULÉHO TÝDNE?

Zítra nás v Pardubicích čeká odveta s litevským Rudupis Prienai a z minulého týdne máme co vracet. Oba týmy mají zatím stejnou bilanci dvou výher a jedné prohry a tento zápas bude tedy přímým soubojem o první místo ve skupině. Zápas začíná v 19:30!

V prvním vzájemném souboji jsme podlehli Prienai na jejich domácí palubovce v Kaunasu rozdílem 18 bodů. Celý zápas běžel pod taktovkou domácích. Během zápasu jsme prohrávali i více jak 20 bodovým rozdílem, několikrát jsme skóre dotáhli. Soupeř ale nenechal nic náhodě a vždy si ubránil pohodlný náskok.

 

Prienai nás přehrál a ukázal, že je to vynikající tým, který není radno podceňovat. Ve druhém zápase naší skupiny A uhrál Hapoel Jerusalem svou první výhru nad ukrajinským Budivelnik Kyjev 81:67. Tyto týmy mají tedy také stejnou bilanci, opačnou než Nymburk a Prienai, tj. jednu výhru a dvě prohry. Naše skupina je v tuto chvíli jedinou, která nemá jasného lídra, v ostatních sedmi skupinách je vždy tým, který ještě ani jednou nepoznal hořkost porážky.

 

Minulý týden se hned 5 hráčů domácích dostalo přes hranici 10 bodů, na naší straně to byli pouze Rado Rančík a Jirka Welsch. Bodové statistiky Rudupisu vede mladičký Gediminas Orelik, trenér Nymburka Oren Amiel toto hráče charakterizuje takto: „Je to typický litevský hráč: útok, útok, útok! Je excelentním střelcem za tři body a vzdálenost od oblouku pro něj mnoho neznamená.“ Pozor si ale budeme muset dát i na zbytek týmu. „Je to mladý tým s čerstvýma nohama, který hraje vždy s velkou intenzitou a agresivitou. Produkují typický litevský basketbal se spoustou pohybu a dobrou tříbodovou střelbou. Z této pozice mohou střílet nejen křídla a rozehrávači ale i podkošoví hráči. Oni v podstatě nemají skutečné pivoty, všichni jejich podkošoví hráči dokáží velice rychle běhat do protiútoku a také dobře střílet,“ dodal Amiel.

 
Na zápas jsme se zeptali i hlavního trenéra Nymburka Ronena Ginzburga.
 

V prvním zápase s Rudupis Prienai jsme prohráli v Kaunasu rozdílem 18 bodů. Co byl náš největší problém, proč jsme prohráli?

Prienai mají opravdu skvělý tým a výborného trenéra. Sice v něj nejsou žádná velká jména, přesto hrají skvělý basketbal. V týmu jsme samí Litevci, já jím osobně říkám malý Žalgiris. Ale my máte také výborný tým a do dalšího zápasu musíme udělat mnoho změn.

 

Jak jste řekl, tým tvoří místní hráči. Je litevský basketbal něčím typický?

Jejich styl basketbalu je specifický. Myslím, že všechny evropské týmy s ním mají problém. Mnoho hráčů na pozici 2, 3 nebo 4 umí plnohodnotně hrát na všech pozicích, téměř všichni hráči jsou schopni střílet za 3 body.

 

Co musíme změnit do dalšího zápasu, abychom vyhráli?

Musíme změnit hodně věcí. Ta hlavní je, abychom my byli týmem, který bude řídit tempo hry. V Litvě jsme se přizpůsobili hře a tempu soupeře a to takto dobrý tým umí využít ve svůj prospěch. To v domácím zápase nesmíme dopustit. Další důležitá věc, je hrát mnohem agresivněji, tlačit na ně a nenechávat jim tolik prostoru.

 

V neděli byla pauza ve VTB lize, naopak jsme odehráli 2 lehké zápasy proti Kolínu. Je pro tým lepší odehrát před důležitým zápasem jiný těžký zápas, nebo mít 2 jako proti Kolínu a mít tak mnohem víc času na přípravu?

Uvidíme ve středu večer, co by bylo lepší, ale rozhodně není dobré odehrát těžký a vyrovnaný duel 2 dny před důležitým a  v mnohém rozhodujícím zápasem.

 

V tomto zápase budeme bojovat o první místo ve skupině. Myslíte, že pro vítěze to bude krok do dalšího kola Eurocupu?

Nemyslím si, že tento zápas zaručí vítězovi postup z této velmi vyrovnané skupiny. Ale bude to určitě obrovský krok k dalšímu kolu. Doufáme, že krok pro nás. 

 
vloženo: 27.11.2012 13:19 / přečteno: 10539x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.