RADĚJI HRAJI PROTI VĚTŠÍM PIVOTŮM

RADĚJI HRAJI PROTI VĚTŠÍM PIVOTŮM

říká před zápasem proti Rudupisu, který se hraje v Pardubicích ve středu od 19:30 hodin, pivot našeho týmu Drew Naymick. 

Drew se s týmem Rudupisu potká už počtvrté. V prvním zápase, který jsme v Prienai vyhráli, nastřílel Drew 3 body, v prohraném na domácí palubovce se Drew zlepšil na 14 bodů a zatím v posledním utkání minulý týden se náš pivot prosadil pouze dvěma body. 


Drew Naymick

Jednoznačně to bude velký zápas pro oba týmy, budeme bojovat o vedení ve skupině. Vítězství by nás dostalo do skvělé pozice. Prienai je tým s velmi dobrou obranou a my musíme dohnat manko, které máme z Litvy. Pokud se ale budeme dostatečně soustředit a hrát naši hru, určitě jsme schopni se s tím poprat. Oni mají velmi silný a vyrovnaný tým. Všichni hráči mají přehled o hře, ví jak se pohybovat, jsou skvělí obránci a většina z nich umí vystřelit a proměnit šance za 3 body.

 
Myslíš, že mají lepší tým než my?

Mají odlišný, ale pořád výborný tým. Pokud budeme hrát doma efektivně, více využijeme rychlých protiútoků a střeleckých pozic, budeme lepší.

 

Jejich pivoti jsou hubení a drobní, naopak ale velmi rychlí. Máš rád takové typy hráčů, nebo ne?

Oni jsou odlišní hráči. Nemají klasické mohutné pivoty, proti kterým já hraji radši. Takže pro mě jsou zápasy s takovým soupeřem jiné, hlavně v obranné části.  

 

V Litvě jsme prohráli rozdílem 18 bodů. Myslíš, že jsme v Pardubicích schopni vyhrát o 19 bodů a více?

Ano, je to velký rozdíl, který musíme dotáhnout. Prienai byl skvělý na domácím hřišti. Pokud ale budeme důsledně plnit pokyny, využijeme více rychlých protiútoků a budeme lépe střílet, je to určitě možné. Mezi zápasy je jen týden pauza, takže soupeře dobře známe, máme je přečtené a podle toho nastavíme plán a pokyny pro odvetu, budeme tedy dobře připravení.

 

Myslíš, že vítězství v tomto zápase je lístkem do dalšího kola Eurocupu?

Vítězství by nás automaticky neposlalo dál, ale byli bychom ve skvělé pozici. Nechci říkat, že je to úplně nejdůležitější zápas, ale je důležitý a my jednoznačně potřebujeme vyhrát.

 

Nymburk by měl být týmem, který postoupí dál. Kdo myslíš, že bude druhý tým ve skupině, který se dostane do dalšího kola?

No, uvidíme ve středu. Rudupis je opravdu skvělý tým, budeme bojovat o první místo. Porazit Kyjev na jejich hřišti bude nesmírně obtížné. Nejsem schopný odhadnout, jak naše vyrovnaná skupina dopadne.

 

Najdeš nějaký zápas z loňské sezóny, kdy jsme byli v podobné situaci?

Loni jsme s Rudupisem vyhráli na jejich hřišti, ale doma jsme je nechali vyhrát o 3 body. Letos je to zatím naopak a budeme se snažit to změnit i ve středu doma a zápas vyhrát.
 
vloženo: 27.11.2012 00:10 / přečteno: 9683x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.