OSTRAVA ODPOR NEKLADLA

OSTRAVA ODPOR NEKLADLA

V zápase proti Ostravě jsme se obešli téměř bez trojek i díky třiadvaceti bodům z čáry trestných hodů.

Ostravských fanoušků bylo v ochozech opravdu „nahusto“, sledovat však mohli jen marný boj svých hráčů. Jakožto favorité zápasu jsme nedali domácím ani nejmenší naději už v první čtvrtině. Skóre hned od úvodu velice rychle rostlo na naší straně a v páté minutě prolomil rozdíl desítku. Naši hráči vyrukovali svými klasickými zbraněmi, střelbou z kratší vzdálenosti, rychlými protiútoky a dobrou obranou. Díky našemu tlaku v defenzívě, domácí sedmkrát odevzdali po ztrátách míč do našich rukou. Ostrava také chtěla použít svoje největší zbraně, ale střelba z perimetru se jim v prvních deseti minutách nedařila (1/6).

Ve druhé čtvrtině se Hutníkům přeci jen nějaká trojka uchytla, zato my jsme měli střelbu z dálky 1/9. Domácí také eliminovali ztráty, dopustili se pouze dvou za čtvrtinu. „Přeci jen pod dojmem vysokého vedení jsme nebyli tak agresivní. Byla to však jen momentální nepozornost, která nás připravila o téměř dvacetibodový náskok,“ nechalo v klidu vedoucího týmu Vráťu Šístka. Nejlepším střelcem po prvním poločase byl se 14 body Jiří Welsch na naší straně a na straně domácích si připsal tucet bodů Stehlík. V listině dvouciferných střelců prvních dvaceti minut už byl jen Rado Rančík s 11 body.

Druhý poločas začal košem Hruban, bonusovou šestku však neproměnil. Pelikán na druhé straně po lehkém faulu Naymicka oba trestné hody s velkou jistotou proměnil. Další dva koše přidal Naymick s Welschem ze střední vzdálenosti v podstatě ze stejného místa a po podobné akci. Divokou střelou podle hesla „když nevíš co s míčem, vystřel“ se trefil Stehlík, ale opověď přišla hned z následujícího útoku, když Welsch z bleskurychlé otočky snadno skóroval. Po čtyřech minutách druhého poločasu byl stav 41:53 a pak se začaly dít věci. Nejprve Rado Rančík z průniku ke koši skóroval za dva body. Na druhé straně po pádu Stehlíka po trojkové střele hala hodně nesouhlasně zabouřila. Úmyslný faul Amese, který po ztrátě zatáhl za ruku Hrubana, vyvolal v přetlakované hale další vlnu protestů. Škoda, že jsme nabídnutou šanci nedokázali náležitě potrestat. Vojta nedal ani jednou šestku a ani následný útok neskončil bodovým vyjádřením. Za stavu 41:55 se dvakrát zaskvěl Drew. Nejprve smečovaným košem a poté dvěma body z podběhu. Necelé tři minuty před koncem třetí čtvrtiny si Stehlík po čtvrtém faulu vykoledoval ještě technickou, další technickou chybu dostal trenér Medvecký. Rado nastoupil na čáru trestných hodů a po prvním neproměněném pokusu dalších pět už trefil přesně. Náskok se vyhoupl na 41:64 a bylo definitivně po zápase. „To byl poslední hřebíček do jejich rakve,“ poznamenal Šístek.

Pro poslední čtvrtinu už byly karty rozdány naprosto jednoznačně. Naši vymýšleli jak v postupném útoku co nejlépe skórovat a po jednom takovém naprostém vyšachování obrany Ostravy skóroval Radek Nečas. Carter si s Hrubanem střihli aley-oop a Pomikálek se krásně pohoupal na koši po parádní smeči. Do listiny střelců se zapsal po pěti vteřinách pobytu na palubovce i Pavel Houška, když mu pěknou přihrávku vystřihl Šutys. Svoje body přidal také Carter nebo Palyza a nakonec se do listiny střelců zapsali kromě Pavkoviče (hrál jen 6,5 minuty) všichni hráči.   

 
vloženo: 18.12.2012 21:34 / přečteno: 10447x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.