V ÚTOKU BYLI STEJNĚ DŘEVĚNÍ JAKO MY

V ÚTOKU BYLI STEJNĚ DŘEVĚNÍ JAKO MY

prohodil s lehkým úsměvem po utkání s Minskem Tomáš Pomikálek. Na názory k utkání jsme se zeptali trenérů i dalších hráčů. 

Ronen Ginzburg:

Dnes jsme hráli proti dobrému týmu. Sice nemají moc dobré výsledky ve VTB lize, ale v postoupili v EuroChallenge, takže mají dobrý tým. V útoku jsme uděali hodně chyb, ale v obraně jsme hráli dobře po celou dobu zápasu. Jsem teď velmi spokojený, že jsme vyhráli. Znamená to pro nás dobré postavení v tabulce VTB ligy a nyní potřebujeme odehrát takto dobré zápasy i ve druhém kole.

Byl tento zápas důležitým krokem k playoff VTB ligy?

Určitě. Pokud bychom tento zápas prohráli, mohli jsme na playoff zapomenout. Takto jsme v dobré pozici, jsme vyrovnaným soupeřem pro mnoho týmů a to je pro nás výhoda. Nejsem závislí na výsledcích ostatních týmů, ale pouze na sobě. Na našich výkonech, musíme ve druhém kole předvádět minimálně stejné výsledky a vyhrávat zápasy.

Jak těžké bylo motivovat hráče do dalšího zápasu po prohře v Eurocupu?

Sice jsme ve středu prohráli, ale postoupili jsme dál, takže jsme byli šťastní. Tady jsou všichni profesionálové a nikdo nepřipustí, aby jediný hráč nebyl soustředěný. O to se starají hlavně starší a zkušenější hráči. Takže není těžké kohokoliv motivovat na jakýkoliv zápas.

 

Aleksej Krivonos:

Tento zápas byl velmi důležitý pro oba týmy, odvíjí se od něj naše budoucnost v dalším pokračování VTB ligy. Zejména v první půli jsme hráli velmi dobře a předvedli to nejlepší, co umíme. V obraně jsme ale udělali pár chyb, v útoku jsme nehráli dostatečně trpělivě a to zajistilo Nymburku vítězství.


Petr Benda

Očekávali jsme těžší zápas než v minulém ročníku VTB ligy, protože mají nové, lepší hráče. V posledních zápasech se i zlepšují, přesto nemají žádné vítězství a rozhodně o něj chtěli zabojovat právě v Nymburce. Naopak naší povinností bylo dnes vyhrát. Na útočné polovině to trochu drhlo a já jsem rád, že v poslední čtvrtině jsme dokázali rozhodnout o naší čtvrté výhře. Odskočili jsme na určitý rozdíl a tím jsme měli větší klid do koncovky.

Kolik byl v tomto zápase „bezpečný“ náskok?

(s úsměvem) Kolem deseti bodů. V polovině poslední části jsme se právě na těch deset dostali a utkání jsme dovedli do vítězného konce.

Co nás drželo v zápase?

Dneska to byla obrana. Dokázali jsme po většinu zápasu držet alespoň minimální rozdíl, a když se nám tolik nedařilo v útoku, nepustili jsme hosty díky obraně do vedení.

Čím byl soupeř nebezpečný?

Mají ve svém středu dva hráče Kudrautsauva a Smitha, kteří dokáží výborně reagovat na vývoj hry. I když tým zahájil nějaký útočný systém, dokáží ho přerušit a hrát jeden na jednoho. To nám občas dělalo problémy. Většinou jejich akce přišly v době, kdy jsme se probouzeli ke získání náskoku a proto nás do dvouciferného rozdílu soupeř nepustil dřív.

Co bys dodal k tomu, že ses stal nejlepším střelcem zápasu?

Chtěl bych poděkovat svým spoluhráčům, protože hodně bodů padlo po výborných přihrávkách do vymezeného území. Já jsem se o nic nemusel snažit a mohl jsem skórovat.

Tomáš Pomikálek s úsměvem říkal, že se na své body nejméně nadřeš. Je to tak?

Dneska to tak vypadalo (smích).   

 
Aliksandr Kudrautsau 

Skoro se mi ani nechce zápas komentovat. Na svém kontě máme 9 proher. Tady v Nymburce jsme opravdu už chtěli zabrat a konečně už vyhrát. Přišel nový litevský trenér, aby nám pomohl právě v evropských zápasech. Jeho práce je už vidět, ale stále to ještě nestačí na zisk prvního vítězství. Věříme, že to přijde už brzy.

Co považujete za příčinu své prohry?

Bohužel na konci jsme hráli individuálně a ne jako tým. Kvůli tomu jsme v posledních minutách prohráli a tím ztratili celý zápas. Nic jiného.


Drew Naymick

Pro nás to je velké vítězství. Chtěli jsme ubránit domácí hřiště. Nechali jsme soupeře mluvit do zápasu, měli jsme občas výpadky. I proto, že Minsk je poslední v tabulce, je to pro nás důležité vítězství. Měli jsme momenty, kdy jsme v útoku nehráli dobře, špatně jsme stříleli a nechali Minsk dostat se do vedení. Zejména v druhé půli jsme ale dobře plnili pokyny do obrany a dokázali jsme si vytvořit větší náskok a dovézt zápas do vítězného konce.

Jak důležitý byl tvůj blok?

Který? (smích)

Ten na konci zápasu, ze kterého se šlo do rychlého protiútoku?

To byl docela důležitý moment. To bylo ve chvíli, kdy velmi dobře stříleli a my vynaložili veškeré úsilí a energii do obrany. Z toho bloku jsme rychle zakončovali. Takové momenty pak mohou rozhodovat zápasy, takže to byl pro mě dobrý okamžik.

 
Lukáš Palyza

V tomto i v posledních zápasech je to trochu bída. Nepadají nám střely, ztrácíme spoustu míčů. Škoda, je to soupeř, na kterém bychom si měli potvrdit, že nám to funguje a že ho porazíme o dvacet, pětadvacet bodů. Co se dá dělat, důležité je, že jsme vyhráli, protože doma se má vyhrávat.

Hrál soupeř dobře v obraně?

Myslím, že nehráli vůbec dobře v obraně, ale měli štěstí, že se nedokážeme v poslední době vůbec trefit z dálky.  

Kde byl zlomový bod zápasu?

Když jsme začali prohrávat o tři nebo pět bodů. To nám docvaklo, že opravdu nechceme doma prohrát a začali jsme hrát vcelku slušně. Posledních 15 minut zápasů jsme vyhráli o 13 bodů. Kdybychom takhle hráli celý zápas, fakt by to o těch 30 vyšlo.

 
Tomáš Pomikálek

Jak se lišil dnešní zápas od posledního utkání proti Jeniseji?

Moc se nelišil. Byl to stejně utrápený výkon. Utkání se rozhodlo až v posledních minutách zápasu. Hodně se trápíme v útoku. Myslím, že v obraně to není tak špatné. Za poločas jsme dostali 28 bodů, ale dali jsem jen 30. Možná to ale tím, že jsou stejně dřevění v útoku jako my.

Měli jste obavy ze zápasu?

Obavy jsme neměli, ale zápas to byl těžký. Pro nás to byla nutnost vyhrát, oni mohli v utkání s námi jen získat.

Jak si ceníte takového vítězství?
Tak jako každého vítězství ve VTB lize. Pokud se chceme probojovat do play-off, nesmíme prohrát žádný domácí zápas. 

 
vloženo: 17.12.2012 10:31 / přečteno: 8265x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.