OHLÉDNUTÍ ZA ZÁPASEM

OHLÉDNUTÍ ZA ZÁPASEM

Přečtěte si, jak zápas s Levicemi viděli trenéři a někteří hráči.  

Oleg Meleščenko

Věděli jsme, že nás očekává nejlepší tým ze středoevropského regiónu, který má kvalitní kádr zkušených hráčů a kvalitního kouče, který dokáže své hráče výborně řídit.

My jsme se na zápas připravovali, ale hlava nás dnes limitovala. Musíme respektovat soupeře, ale nesmíme s ním prohrávat, ještě než zápas začne. Vím, že Nymburk nehrál na plný výkon, ale přesto jim to stačilo, aby nad námi vyhráli. Našim největším cílem je naučit se respektovat soupeře, ale nebát se ho.

Začali se hráči zápasu obávat až za hranicemi nebo už dříve?

Skoro se mi zdá, že ještě než jsem začali přípravu na tento zápas.

Hrajete českou i slovenskou ligu. Není to na váš tým příliš?
Máme sice na svém rozpisu hodně zápasů, ale je to pro nás pozitivní. Jen tak můžeme získávat zkušenosti. Podívejme se na Nymburk. I oni cestují každé dva, tři dny a nevypadají vůbec unaveně. V tom je možná největší rozdíl. Nymburští hráči neřeší, kolik času budou odpočívat nebo proti komu hrají. O to se chceme snažit i my. Není možné být tak velký rozdíl mezi zápasem doma a venku. Nesmíme hrát doma suverénně a venku neviditelně. Na změně tohoto přístupu musíme ještě hodně zapracovat.

Róbert Nuber říkal, že hráčům chyběla energie. Zdálo se vám to také?

Ano, bylo to tak, ale nevím proč. Když jdeš hrát proti nejlepšímu týmu soutěže, přeci nepotřebuješ žádnou motivaci... Vždyť přeci výborná hra proti tak kvalitnímu družstvu může zvýšit kredit daného hráče.

Dali jste někdy méně než 19 bodů za poločas?

To byla katastrofa! Pokud budeme takto hrát, prohrajeme s každým soupeřem. Nebylo to tím, že domácí perfektně bránili, my jsme nedali nic!! .

 
Ronen Ginzburg

Levice mají lepší tým než na začátku sezony a nebylo snadné proti nim hrát. My jsme hráli po většinu zápasu dobře v útoku, ale utkání jsme rozhodli dobrou obranou v první půli zápasu.

Zdálo se vám, že Levice jakoby neměli zpočátku energii?

Nevím, já sleduji hlavně své hráči a ti nehráli špatně.
  
Róbert Nuber:

Dneska jsme měli sklopené hlavy, hráli jsme bez života. Doma hrajeme úplně jinak než venku. Vůbec nevím, co se s námi stalo.

V prvním poločas jste dali jen 19 bodů. Co se s vámi stalo?

Nymburk hrál dobrou obranu, ale i s tak silným týmem bychom měli dát za poločas více než dvacet bodů.

Co vám v zápase nejvíce chybělo?
Zdá se mi, že nám nejvíce chyběla energie.

Nebylo to přílišným respektem k Nymburku?

Já doufám že ne. Nechceme se ohlížet na soupeře, se kterým hrajeme.

 
Miljan Pavković

Byl to druhý zápas ve dvou dnech za sebou a nebyl to nijak jednoduchý zápas. Hráli jsme proti týmu, který má dobré hráče. Myslím, že jsme soupeře zaskočili výbornou obranou především v prvním poločase. Dokázali jsme ubránit Levice na 19 bodech a to je výkon, který nás uklidnil do druhého poločasu. V něm jsme dokázali několikrát přečíslit obranu hostů, skórovat několik jednoduchých košů a utkání jsme měli plně pod kontrolou.

Dal jsi dvě trojky rychle za sebou. Přemýšlel jsi především o té druhé, zda jí vystřelit?

Nepřemýšlel. Drew mi postavil výbornou clonu, já byl úplně volný a nebylo těžké skórovat. Kdybys přemýšlel, už by pozice nemusela být volná. Moje role na hřišti není střílet body, mým úkolem je nacházet přihrávkami dobře postavené spoluhráče, ovšem když jsme ale volný, vystřelím.

 
Petr Benda

V utkání nám vyšla dobře druhá čtvrtina, kdy jsme skóre natáhli na dvacet bodů. Dokázali jsme zastavit jejich průniky pod koš a i z toho mála volných pozic nedávali. Ve druhé polovině se nám tolik nedařilo v obraně. Párkrát jsme propadli v rotaci a soupeř to dokázal potrestat. Levice sice v poslední čtvrtině stáhly náskok na deset bodů, ale v té době už byl zápas rozhodnutý.

Nezdál se ti soupeř v první polovině trochu zakřiknutý?

Cestovat sedm hodin autobusem a pak podat dobrý výkon není vůbec jednoduché. Než se hráči rozpohybují, chvíli to trvá. Možná to byl jeden s aspektů, proč byli v prvním polovině neškodní.

   
Vojtěch Hruban

Pro nás bylo vynikající, že jsme se na začátku chytli a zápas jsme si pohlídali. Zpočátku jsme je nepustili do lehkých střel a pokud byli volní, nedali. Tím vznikl rozhodující náskok. Byl to druhý zápas ve dvou dnech, a proto to bylo náročné.

Na rozdíl do soupeře jste nevypadali unaveně?

Ono se hraje o hodně líp, když vedeš výraznějším rozdílem už od začátku.   

Druhý poločas jste kontrolovali, přesto jste dovolili soupeři, aby se bodově přiblížil…

Levice ve druhém poločase začaly hrát agresivněji, protože neměly, co ztratit. Občas proměnili i nějakou těžší střelu… nám trochu chyběla větší vůle natáhnout skóre na ještě větší rozdíl. Oni nás přeci jen zlepšenou obranou nepouštěli do jednoduchých košů a nám se nedařilo tolik z dálky, aby nám body přibývaly rychleji. 
 
vloženo: 04.01.2013 15:42 / přečteno: 9506x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.