OHLÉDNUTÍ ZA ZÁPASEM

OHLÉDNUTÍ ZA ZÁPASEM

Na postřehy z utkání jme se zeptali trenérů a hráčů obou týmů. 

Zbyněk Choleva

Z Nymburka si neodvážíme špatný pocit. Pochopitelně každý by chtěl vyhrát, ale jsme realisti. Jsme rádi za výsledek a výkon, který jsme předvedli. Když hrajete v sedmi, musíte šetřit energii a to se projevilo. Nymburk sice měl k dispozici více hráčů, ale energií musí šetřit, protože ho zase čeká náročný program v dalších dnech. V první čtvrtině jsme byli čerství, hráli jsme dobře a aktivně. Potom jsme možná pod dojmem, že musíme vydržet celý zápas, polevili, zahodili jsme spoustu balónů, které už byly skoro v koši. V poslední čtvrtině jsme zjistili, že nějaké síly ještě zbývají a že s nimi vydržíme těch pár minut do konce. Proto jsme přidali a hráli velmi dobře a aktivně. Nymburk už si možná myslel, že se už nezvedneme. Dotáhli jsme rozdíl na čtyři body a měli jsme trojku na ruce. Kdyby padla, mohlo to být ještě zajímavější.

Problémy s fauly měli Prášil a Marko. Který v nich vám dělal větší vrásky?

Když byl Jarda (Prášil) na hřišti, vždycky jsme se zvedali, protože obrana soupeře se musí kvůli jeho schopnostem střelby z dálky více otevřít a pak máme více místa na nájezdy. Roman (Marko) je zase jediným klasickým rozehrávačem a Pavel Slezák toho měl také docela dost. Dá se říct, že oba nám chyběli, ale každý z trochu jiného důvodu.

Čím se povedlo domácím získat ve třetí čtvrtině výrazný náskok?

Díky aktivní a agresivní obraně. Tam jsme se trochu propadali. Nymburk pak trochu polevil a my jsme naopak jejich hře přivykli.

Který z nymburských hráčů vám činil největší problémy?

V každé úseku to byl někdo jiný. V jeden čas škodil nejvíce Carter, který nám dal dvě trojky rychle za sebou. Když hrál Pavel Houška, dobře střílel, moc se nemýlil a hrál také velmi dobře. Tomáš Pomikálek doskočil nějaké míče pod košem.

 
Ronen Ginzburg

V utkání jsme měli dobré i slabší minuty a jsme spokojeni, že jsme zvítězili. V určitých úsecích jsme hráli dobře v obraně a dokázali jsme se prosadit rychlými protiútoky a snadnými koši. V některých částech zápasu jsme naopak dostali jednoduché koše, aniž bychom si pomohli i za cenu faulů. Jinak jsem pochopitelně rád za vítězství i za možnost rozdělit minuty na hráče, kteří tolik nehrají. Možná se někomu zdálo, že jsme nehráli naplno, ale myslím, že žádný tým nemůže odehrát osmdesát utkání se stejnou energií, jako jsme třeba hráli v zápase proti Rize nebo Valencii.

V závěru to vypadalo, že Prostějov má ještě hodně energie…

Předně si uvědomme, že ani my jsme neměli o mnoho více hráčů – Benda a Rančík nastoupit nemohli a Mika jsem ještě po nemoci šetřil. Soupeři padlo několik těžších střel a toho využil ke snížení své ztráty.

 
Kamil Švrdlík

Sehráli jsme dobrý zápas a ani jsme nepočítali, že bychom se mohli ve čtvrté čtvrtině tolik přiblížit. Když to bylo o čtyři body, mysleli jsme si, že by mohlo něco překvapivého přijít (s úsměvem). My jsme se hlavně přijeli basketbalem bavit. Začali jsme dobře, tak jak jsme chtěli. Kdyby byl už po deseti minutách rozdíl přes deset bodů, bylo by to s námi na konci asi hodně špatné.

Cítili jsme se unavení?

Přijeli jsme v sedmi lidech a o poločase jsme se cítili už unavení.

Jak moc vás limitoval počet, když pomineme únavu?

Trochu jsme byli limitovaní při obraně. Nemohli jsme si dovolit některé fauly, které bych normálně udělal, třeba při zastavování rychlého protiútoku nebo jednoduchého koše. Dohrávat v Nymburce o čtyřech by asi nebylo žádné terno.

 
Pavel Houška

Jsem rád, že jsme utkání pod vedením nového (dočasného) kapitána Radka Nečase dovedli do vítězného konce. Dneska jsme dělali více chyb v obraně, místy jsme si úplně nerozuměli. Prostějov, na to že přijel v sedmi lidech, předvedl dobré utkání.

Čekali jsme tak vyrovnanou první čtvrtinu?

Prostějov je útočně laděný tým, my jsme udělali nějaké chyby v obraně, a když se to sečte, je nasnadě vyrovnaný průběh čtvrtiny. Věřili jsme, že jim dojde dech a utkání budeme v poklidu kontrolovat.

Dařilo se ti střelecky. Byl jsi se svým výkonem spokojený?

Abych řekl pravdu, moc spokojený nejsem. Udělal jsem ještě hodně chyb v obraně… ale určitě jsem rád, že jsem si po delší době zahrál větší časový úsek.   

 
Tomáš Pomikálek

Chvílemi jsem musel zaskakovat na pozici pivota, což pro mě není tak obvyklá parketa a trochu jsem se tak ztrácel… Prostějov sice hrál v sedmi, ale mohli hrát a hráli naprosto uvolněně. Vědí, že budou hrát, i kdyby to hodně kopali.

 
Lukáš Palyza
Jsme rádi, že se dnes vyhrálo. Chyběli nám klíčoví hráči Benda a Rančík a možná to bylo chvílemi trochu vidět. V závěru se soupeř dotáhl nebezpečně blízko, ale průběžné vedení jsme si pohlídali. Pomi měl dobrý doskok a koš, Miljan dal trojku a náskok povyskočil zase nad deset bodů. Potenciálně stresová situace byla pryč a vítězství bylo naše. 
 
vloženo: 26.01.2013 12:17 / aktualizováno: 27.01.2013 01:17 / přečteno: 9673x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.