OSM MINUT

OSM MINUT

Rychlé protiútoky a agresivní obrana v prvních osmi minutách třetí čtvrtiny rozhodly, že utkání nebude žádné drama. 

Ostravští basketbalisté přijeli do Nymburka s podobnou taktikou jako Pardubice – také oni by se vešli do malého mikrobusu. V sestavě chyběli nebezpeční Stehlík a Dufault. „Honza (Stehlík) je už týden nemocný a Austin (Dufault) si včera na tréninku něco udělal s kolenem,“ ozřejmil Marek Stuchlý, asistent trenéra Medveckého, proč tito dva důležití hráči neabsolvovali s týmem cestu do Nymburka.

V samotném úvodu zápasu se ujali hosté vedení 4:0, ale během chvíle byl stav 7:4 pro nás. Našich sedm bodů v řadě byla jediná delší bodová šňůra první čtvrtiny. V dalším průběhu už jeden nebo druhý tým dal maximálně dva koše za sebou. Ostrava byla věrna své tradici a více střeleckých pokusů vyslala na náš koš ze vzdálenosti větší než šest a tři čtvrtě metrů. Do našeho koše padly celkem čtyři trojky z 11 pokusů, zatímco dvoubodových košů bylo pět, ovšem jen z osmi pokusů. Naši stříleli za dva body patnáctkrát s úspěšností 60%. Z perimetru se trefil pouze jednou Mike Efevberha, který byl našim nejlepším střelcem první čtvrtiny. Na ostravské straně držel bodový prapor Wilson s 12 body, jenž potvrdil předzápasová slova našeho trenéra, že z perimetru jsou nebezpeční i vyšší podkošoví hráči. Druhým střelcem byl Ames s 8 body. První čtvrtina skončila nakonec po vyrovnaném průběhu smírně 25:25.

Ve druhé části jsme se polepšili ve střelbě z dálky, skoro jsme dohnali Ostravu v počtu trojek a rozhodně jsme byli lepší ve střelbě z pole (53%:39%). Hosté se ve druhé čtvrtině drželi zásluhou nízkého počtu ztracených míčů (9:4 po druhé čtvrtině). Lví podíl na zvyšujícím se náskoku mají naši střídající hráči. Z jejich rukou padlo 18 bodů, hráči ze základní pětky se postarali pouze o dva. Na sedm bodů se vyhoupl Pavel Houška, který byl naším hlavním tahounem v úvodu druhé čtvrtiny. Po trestných hodech Cartera v 14.minutě jsme se dostali do pětibodového vedení (32:27) a do konce první poloviny zápasu jsme dostali náskok na samou hranici dvouciferného čísla. Kromě střelecké převahy, jsme získávali pomalu i převahu pod košem.

Úvod druhého poločasu dal třetí čtvrtině určující ráz. Naši hráči jednak výborně bránili a dvakrát donutili soupeře ke ztrátě, když nedokázali v limitu vystřelit. Z perfektní obrany jsme pak vyráželi rychle dopředu. Naší typické hře hosté nestačili a v 26.minutě už ztráceli po šňůře 12:0 sedmnáct bodů. I když jsme úspěšnost trojkové střelby neměli tak špatnou (35%), stále hrály prim koše z bližší vzdálenosti. Z vymezeného území jsme dali čtyři koše, hosté jen jeden.

Do poslední čtvrtiny jsme vstupovali s téměř dvacetibodovým vedením. Hostující hráči začali hrát bez zábran. Ještě na konci 36.minuty byl náskok 16 bodů, pak jsme ale neproměnili pět střeleckých pokusů v řadě a Ostrava snížila minutu dvacet před koncem utkání na rozdíl osmi bodů. V poslední minutě byl proti zdramatizování samotného závěru Carter, pak se po Welschově zisku z útočného doskoku prosadil Benda a večer zakončil smečí Hruban. Hosté v poslední minutě vsadili na dvě trojky, ale bodový rozpočet se jim nezměnil. 
 
vloženo: 30.03.2013 09:01 / přečteno: 10172x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.