NEODJÍŽDÍME S PORAŽENECKOU NÁLADOU

NEODJÍŽDÍME S PORAŽENECKOU NÁLADOU

Ohlédnutí za zápasem v Ostravě udělali oba trenéři i někteří hráči. 

Rostislav Pelikán

Nymburk zvítězil podle očekávání. Škoda, že jsme nechali ve třetí čtvrtině domácí odskočit až o těch dvacet bodů, jinak jsme mohli až do konce živit šanci na vítězství. Sice jsme náskok stáhli na osm bodů, ale do konce už bylo mál času. Jinak si myslím, že jsme celý zápas nehráli špatně v obraně.

Co vám chybělo, když šel Nymburk ve třetí čtvrtině do dvacetibodového vedení?

Nedokázali jsme se prosadit v útoku. Za pět minut jsme dali, myslím, je tři body. Nymburk hodně přitáhl obranu, my jsme se nebyli schopni uvolnit pro balón. V poslední čtvrtině se nám už trochu začalo dařit v útoku.

 
Dušan Medvecký

V Nymburce jsme odehráli slušný zápas a nemusíme odjíždět s poraženeckou náladou. S průběhem jsme na jednu stranu spokojený, na druhou stranu jsem naštvaný, že jsme nehráli celý zápas svou hru. Pokud jsme hráli basket, který jsme měli v plánu, bez předržování balónu, byli jsme domácím konkurenceschopní. Jakmile jsme neustále driblovali a drželi míč, dostávali jsme se do problémů.

Co bylo příčinou rychle rostoucího náskoku Nymburka ve třetí čtvrtině?

Nechytli jsme rychlý přechod domácích do protiútoku. Místo toho, abychom použili nějaké fauly a zastavili ten přechod. Když to už Nymburku povedení, není snadné s tím už něco dalšího dělat. Nálady na obou lavičkách se hodně rozešly. Já jsem rád, že jsme se i přes nepříznivý vývoj skóre vrátili do zápasu a trochu jsme ho zdramatizovali.

Jaká byla ve vašem krizovém období obrana Nymburka?

Hodně se zahustila a my jsme začali hrát individuálně a to se proti Nymburku nedá. V útoku jsme nepohybovali míčem a z toho pak pramenily ztráty nebo špatná volba střel.

Ovlivnily vývoj zápasu čtyři fauly Amese?

Raashan hrál dobře v prvním poločase, zdálo se mi, že ve druhém poločase mu trochu docházejí síly. Po jeho čtvrtém faulu šli na palubovku jiní hráči a hráli jsme dobrý basket i bez něho.

 
Ronen Ginzburg

Doufali jsme, že budeme hrát lépe než v minulém zápase a to se podařilo. Ve chvíli, kdy byl rozdíl 20 bodů, jsme ovšem měli přitlačit a zápas měl být o třicet. Místo toho jsme zvolnili tempo, nechali jít soupeře na rozdíl pod deset bodů. Myslím, že s ohledem na obvykle solidní nástřel Ostravy kolem osmdesáti bodů, jsme hráli dobrou obranu. Se 67 body jsme vcelku spokojen. 


Martin Gniadek

Utekl nám začátek zápasu, ve třetí čtvrtině jsme nechali domácí rozehrát a to už se těžko hasilo. Dvacetibodový rozdíl na venkovním hřišti je velká ztráta, všichni si už začínají připouštět, že se zápas jen dohrává. Pak už se těžko hledají síly, jak ještě zvrátit zápas.

Kde jste síly našli?

Začali jsme řešit pick and roll tím, že pivot roloval pod koš a snažili jsme se hru tlačit pod koš, získali jsme nějaké fauly a trestné hody.

 
Marek Stuchlý
Škoda, že jsme hráli s Nymburkem o pět, šest bodů, volili jsme příliš brzké střely a tak se hrát nedá. Ve třetí čtvrtině se chytli střelecky. Dvakrát jsme nechali Jirku Welsche, aby výborně shodil míč, prosazovali se další hráči a náskok vyrostl až na patnáct bodů. Vůbec rychlý protiútok Nymburka byl velice dobrý. Na druhé straně jsme volili špatné střely a za deset minut jsme dali jen deset bodů. V poslední části se ještě kluci semkli a zkusili do toho ještě jít. Myslím, že jsme tady nezanechali špatný dojem. Především čeští kluci – Adam Číž, Filip Zbranek nebo Martin Gniadek. 

Vojtěch Hruban

V zápase jsme hráli dobře osm minut a to nám stačilo na vítězství. Začátek druhého poločasu byl tím zlomovým momentem. Dali jsme spoustu bodů, dobře jsme běhali, dali jsme nějaké trojky, půjčovali jsme si balón.

Co se stalo ve druhé části čtvrté čtvrtiny?

Přestali jsme běhat a začali jsme hrát tak jako proti Pardubicím individualisticky. Snažili jsme se prosadit jeden na jednoho, nepřipravili jsme si žádnou kloudnou týmovou akci s uvolněním finálního střelce.

Myslíš, že se výkon proti minulému utkání posunul nahoru?

Myslím si, že po většinu zápasu ano, snad jen s výjimkou části čtvrté čtvrtiny.

   
Jiří Welsch

Na přelomu třetí, čtvrté čtvrtiny to vypadlo, že zápas zlomíme definitivně a už se bude dohrávat v poklidném tempu. Nechali jsme soupeře, aby se vrátil pár trojkami a v závěru trochu zdramatizoval.

V čem jsme se zlepšili v porovnání se zápasem proti Pardubicím?

Hráli jsme rychle dopředu jako proti Pardubicím, ale těžili jsme z těch situací více než v minulém utkání a měli jsme více jednoduchých košů.

Hodně jsme se snažili hráče Ostravy nepřebírat při clonách. Byl to taktický záměr?

Zápas jsme začali snahou nepřebírat hráče, ale v prvním poločase to potrestali několika trojkami, proto jsme ve druhé čtvrtině změnili plán. Ve druhém poločase jsme se vrátili k původnímu plánu, vypomáhat krátce a snažit se zpátky dostat ke svému hráči. Na rozdíl od úvodu utkání jsme v tom byli agresivnější, pivoti byli rychlejší. Nakonec nám taktika přinesla úspěch.

 
 

 
vloženo: 31.03.2013 10:29 / aktualizováno: 31.03.2013 22:50 / přečteno: 9130x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.