PLAY-OFF ŤUKÁ NA DVEŘE

PLAY-OFF ŤUKÁ NA DVEŘE

V pátek v 18:00 vstoupíme do dvanáctého play-off v Mattoni NBL. Soupeřem nám bude USK Praha se Standou Votroubkem.

Tým pražských vysokoškoláků je naším nejčastějším čtvrtfinálovým soupeřem. V dosavadním účinkování v Mattoni NBL jsme odehráli 11 čtvrtfinálových sérií a z toho třikrát proti USK. Pouze v sezoně 2001/02 nám USK sebralo jedno vítězství. Paradoxně v třetím zápase, který jsme hráli doma. Bylo to však šťastné vítězství 77:76. Dložno poznamenat, že Pražané se ve vzpomínané sezoně na naší palubovce cítili jako doma. I první zápas totiž skončil těsně 71:69, zato na Folimance jsme USK vyprášili kožich po výsledcích 85:72 a 84:62.

Další čtvrtfinálovou sérii proti USK jsme odehráli v sezoně 2008/09. Opět jsme na Folimance zvítězili nejvyšším rozdílem třiatřiceti bodů 103:70. Na domácí palubovce byly výsledky stejně jednoznačné, i když s o trochu nižším rozdílem 85:61 a 87:67.

Zatím poslední sérii jsme absolvovali s USK předminulou sezonu. Ani v jednom utkáni jsme sice nedali stovku, ale proti USK dominovala obrana. Náš soupeř ani jednou nedal více než 60 bodů. Série skončila po třech zápasech s výsledky 90:55, 95:54, 82:58.

 

V letošní sezoně bylo po základní části USK Praha druhým nejméně produktivním týmem s 1780 body (průměr na zápas 74,16). Horší bylo jen Ústí nad Labem (1760). V nadstavbě skórovali hráči USK jen o trochu více. Při 12 zápasech nastříleli 978 bodů, což je 81,5 bodů na zápas. 

V ratingu je USK na 10.místě s 78,15 bodů na zápas. Náš tým je pochopitelně první s hodnotou o více než 31 valorizačních bodů vyšší (109,26). V úspěšnosti  střelbě je USK na 7.místě, v trojkové střelbě je však pátý. Podle pořadí týmů s kritériem ztráty je USK na čtvrtém místě, tedy patří k týmům, které příliš míče neztrácí. USK však nepatří k týmům, které by často míče získávaly. V této činnosti jsou až třináctí, tedy poslední. Mají o 3,5 zisku méně než my.

 

Jednoznačně největší oporou je Boris Meno a po odchodu Luboše Bartoně i jedinou. S větším odstupem mu pomáhají Standa Votroubek, Michal Šotnar a Michal Mareš. V posledních zápasech skupiny A2 o sobě dával vědět Jiří Slavík.

 

Názory trenéra Ginzburga před prvním zápasem  play-off. 

Jste radši, že nemusíte cestovat až do Opavy? Do Prahy je to přeci jen podstatně blíž.

Je to pro nás určitě lepší, ale není to to hlavní. Praha je samozřejmě mnohem bližší destinace, ale nic to nemění na tom, že máme před sebou zápasy, které musíme vyhrát, ať už pojedeme kamkoliv.

Co bude pro Nymburk klíčové, aby nadcházející sérii s USK úspěšně zvládl?

Pokud se budeme držet naší hry a předvedeme to, na co máme, měli bychom postoupit. USK má dobrý tým s kvalitní střelbou z delších vzdáleností, ale my se musíme soustředit sami na sebe. Pak by mělo být všechno O.K.

Jste spokojený s tím, jak šla forma týmu v posledních zápasech nahoru?

Určitě ano. V posledních čtyřech pěti zápasech v lize se naše výkony opravdu zvedly. Především v obraně jsme hráli po většinu času dobře. Jenom v tom musíme pokračovat.

Určitě si přejete sérii s USK ukončit už po třech zápasech.

Rádi bychom. Pevně věřím, že se nám to podaří. Ale nejde si to takhle dopředu plánovat. Musíme vyhrát první dva zápasy a pak se vůbec můžeme bavit o tom, že zvládneme i ten třetí a postoupíme nejrychlejším možným způsobem.

Na rozdíl od Nymburka hrálo USK skupinu A2. Byli tak trochu mimo váš dohled. Nemůže to být problém v přípravě?

Nemyslím si. Známe je dobře. Víme, jaké jsou jejich silné i slabší stránky. Nijak by nás to nemělo omezovat. Budeme mít dostatek informací.

Jaké jsou tedy silné stránky USK?

Jak už jsem zmínil, je to především kvalitní střelba z dálky. Hrají týmově a vytvářejí si tím dobré střelecké pozice. I v obraně dokáží být konsolidovaní a nepříjemní. Musíme najít způsob, jak se dostávat ke koši.

 
 
vloženo: 18.04.2013 12:31 / přečteno: 9219x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.