ČTVRTFINÁLOVÉ OZVĚNY

ČTVRTFINÁLOVÉ OZVĚNY

S čím se svěřili trenéři a někteří hráči po prvním čtvrtfinálovém zápase si můžete přečíst dále.

Ronen Ginzburg

Hráli jsme dobře po většinu zápasu. Byli jsme schopni rozdělit minuty rovnoměrně všem hráčům. USK hrálo bez některých svých opor a to nám dnešní zápas usnadnilo. Teď nesmíme ztratit soustředění a připravit se na úterý.


Kenneth Scalabroni
Co můžete říct k zápasu?

Role jsou v této sérii jasně dané. Nymburk hrál po celý zápas se stejnou intenzitou. Střílel opravdu velmi dobře. Držel se své hry, v ničem nám to neusnadnil. Přesto jsem rád, že jsme bojovali. Měli jsme několik dobrých momentů, ale nedokázali jsme se jich držet déle. Nymburk ukázal, proč vyhrál v lize tolik zápasů. Doufám, že se přes víkend lépe připravíme, abychom v úterý v Praze zahráli o něco lépe. Makáme celou sezonu, abychom se dostali až sem a zahráli svoje maximum. Myslím si, že nám tak deset patnáct procent chybělo a to bych v úterý rád na našem výkonu našel.

Jak důležitých bylo posledních pět minut první čtvrtiny, během kterých nastřílel Nymburk 22 bodů?

Snažili jsme se to ubránit, čelit jejich střelám z odskoku. Oni ale velmi dobře stříleli a četli naši obranu. Narušovali naší taktiku. Prostě jsme na ně nestačili. Předvedenou hrou ukázali svoji velkou kvalitu. Říká se, že lehké jsou ty zápasy, ve kterých dokážete střílet, a to se Nymburku dařilo. Doufám, že v úterý budeme schopni bránit lépe, ale to je proti takovému týmu složité.

Co říkáte na úžasné bloky Drewa Naymicka?

Drew je v lize dva roky a po celou dobu je na čele statistik v blokování. Pro hráče je hrozně frustrující, když chce skórovat, ale přicházejí takovéto bloky. Myslím, že jsme mu to také hodně usnadnili. Ale on byl na správném místě, když dnes večer udělal asi čtyři nebo pět bloků. Je fajn mít takového hráče s těmito schopnostmi v týmu.

Nastoupí do dalšího zápasu Boris Meno?

To teď opravdu netuším. Má něco s podkolenní šlachou. Měli jsme štěstí, že s tím vůbec mohl hrát, protože v posledním zápase v Opavě hodně trpěl a teď za to draze zaplatil. Hrát s tímto zraněním na takové úrovni není nic jednoduchého. Zkoušel to před zápasem, ale hrál by prakticky na jedné noze a s tím bych ho nechtěl pouštět do hry.  Ale uvidíme, potrénuje, a pokud to opravdu nepůjde, nenecháme ho hrát.

 
Standa Votroubek

Hráli jsme to, na co momentálně máme. Myslím, že po posledních zápasech Nymburka mohl těžko někdo předpokládat, že tady budeme hrát nějaký vyrovnaný zápas. Vydrželi jsme prvních pět minut, potom Nymburk neminul ani jednu střelu. Poločas byl o 25 a nebylo moc, co řešit. Rozdíl čtyřiceti bodů je bohužel asi odpovídající.

Hodně se spekulovalo, zda ubráníte své konto obdržených bodů stovce. Byly to jen výkřiky médií nebo jste o tom také sami uvažovali?

O tom jsme nijak nepřemýšleli a snažili se bránit co nejlépe. Ve finále je jedno, jestli dostaneš 95 nebo 103 bodů. My se musíme soustředit na svou hru. S naším mladým týmem jsme měli lepší chvilky, kdy jsme hráli s Nymburkem vcelku vyrovnaně a koše padaly na obou stranách.

Co se dá očekávat na Folimance?

Doufám, že rozdíl bude menší. Přeci jen 45 bodů na play-off, i když je to s Nymburkem, je opravdu hodně. Věřím, že nebude rozdíl horší než dvacet, dvacet pět bodů. Bude také záležet na tom, jak k tomu Nymburk přistoupí.

 
Vojta Hruban

Dobrý start do play-off. Povedla se nám první čtvrtina, kdy jsme výrazně odskočili a pak už jsme si hráli, co jsme chtěli a bez nervů. I když USK nezačalo špatně, dávalo těžké střely, dobře si je připravovalo. Pak ale nedali dvě tři střely, my naopak ano a rozdíl se hodně natáhl.

Co se stalo v části druhé čtvrtiny, kdy se hosté přiblížili na 14 bodů?

To byl klasický streetballový syndrom. Místo toho, abychom hráli týmově, podávali si míč a běhali do rychlých protiútoků, jsme začali vymýšlet hlouposti, stříleli jsme přes hráče… Naštěstí jsme s tím skončili brzy.

Jak se hraje s Drewem a jeho bloky?

Lepší než proti němu! Když bych byl dnes v modrém dresu, musel bych to asi házet o strop (smích). Drew uhasí spoustu situací, které obrana nezvládne. On je takovou poslední instancí, která dokáže zvrátit spoustu akcí v náš prospěch.

Zvlášť povedené byly dva bloky v jednom útoku…

Jo, ty byly pěkný… Te druhý už byl vidět hodně předem. Koukal jsem, jak si Jirka Slavík udělal ten driblink a jak si tam Drew chystá nohy. Už dvě vteřiny před tím bylo jasné, co bude následovat. Jen jsem přemýšlel, kam to doletí. 


Michal Mareš

Bylo vidět, že Nymburk hraje už jen Mattonku. Byl odpočinutý, připravený a všechno nám ukázal už v první čtvrtině, kterou jsme prohráli o dvacet. Domácí měli v prvním poločase vynikající střelbu kolem 70% (přesný odhad – střelba z pole = 69% - pozn.)

Jak těžké je hrát proti Drewovi? Bojíte se jít pod koš, když ho tam vidíte?

Že bych o tom přemýšlel, to asi ne, ale respekt pod košem má, jeho ohromné ruce… Má to to proti nám jednodušší, nemusí ani tolik vyskočit.

Co bylo vašim největším problémem?

To se tak nedá říct. Kdybychom hráli stejně proti jinému soupeři, byl by to vyrovnaný zápas.

Jak velký je rozdíl v zápasech skupiny A2 a čtvrtfinále?

To je obrovský skok.

Jak bude vypadat zápas na Folimance?
Určitě se budeme snažit Nymburk více potrápit. Dneska měli hodně útočných doskoků, dávali koše s faulem. Bylo z toho minimálně deset bodů, které jsme dostat nemuseli.


Radek Nečas

Byl to první zápas play-off, vstoupili jsme do něho dobře, zahráli si všichni a všichni dali body. Hlavní síla USK je na domácí palubovce a dnes navíc postrádali Mena. Pokud nastoupí v úterý, bude to jiný zápas. Ve čtvrté čtvrtině se hráči USK báli chodit do koše, protože tam byl Drew.

Dalo by se našemu výkonu něco vytknout?

V pár úsecích jsme nehráli moc dobře. Ve druhé čtvrtině jsme v útoku hráli staticky a individualisticky a z toho pramenila i individualistická obrana. Soupeř toho využil, dal pár střel a trochu se vrátili do zápasu.

Plánovali jste, že zase pokoříte stovku?

Ne. Důležitější je, jak hrajeme, než kolik dáme bodů. Pokud ale budeme hrát svou hru, rychle dopředu, budou body naskakovat. Hraje-li se pět na pět, má soupeř větší výhodu.

   
Jirka Welsch

Ani v jednom momentu nebylo pochyb o našem hladkém vítězství.

Jen na začátku to bylo vyrovnané…

Každý zápas začíná za stavu 0:0, a proto je vyrovnaný (smích).

V mnoha zápasech bereš první střelu na koš. Je to tvé pravidlo?

Při rozcvičování se snažím navodit střeleckou pohodu a pak ji chci hned přenést do zápasu. Je-li příležitost, hned to zkouším.

A není to proto, abys měl ve statistice nějaké body, pokud by tě trenér brzy vystřídal?

Ne, nemyslím si, že bych byl nějaký sběratel bodů.

Ve druhé čtvrtině se nám chvíli nedařilo. Čím to bylo?

Zpomalili jsme hru. USK hraje minimální obranu a velice rychle se můžeš dostat k volné střele. Našim cílem je hrát organizovaně a míč dostat na určitého hráče po sehrání určité akce. Začali jsme brát rychlé střely a možná ne zcela připravené. Když jsme pak znovu roztáhli hru a rozpohybovali jejich obranu, body začaly přibývat zase rychleji.

Posledních 12 minut jsi sledoval jen z lavičky. Chtěl jsi, aby opět padla stovka?

Pro mě osobně stovka v zápase moc neznamená, ale věřím, že naši fanoušci se na ní těší… tedy pokud jí dáme my.

 
Lukáš Palyza

Tvou akci na stovku zhatil faul. Nemrzí, že jsme nemohli oslavit stý bod ještě pěknou akcí?

Nemrzí. V zápase šlo o úplně jiné věci než je sto bodů. I když pro fanoušky je to fajn, zaskandují si, zasmějou se, ale hra jde dál... Jenom já zaplatím něco do banku.

Nepřemýšlel jsi, že bys druhou šestku jen nahodil a nechal stobodovou prémii na někoho jiného?

V žádném případě. Pokud jsi na hřišti, chceš proměňovat všechny hody v body. Prostě hrajeme naplno a to je jediné, co nás zajímá.

Odehrával se zápas v očekávaném duchu?

Já jsem tipoval, že bychom mohli vyhrát o padesát. Myslím, že USK přišlo díky absenci Mena o nějakých deset, patnáct bodů. Bylo to citelné oslabení. Čekal jsem podle soupisky soupeře, že USK svalíme už v první čtvrtině a v posledních čtyřech minutách první čtvrtiny se to opravdu povedlo.

Přesně tak. V posledních 4 minutách jsme nastříleli 22 bodů. Jak je to možné?

USK ještě nedokáže hrát po celých 40 minut stejně koncentrovaně a ve stejném tempu dlouhou dobu. My se sice také nevyhneme výpadkům, ale nějakých 30-35 minut hrajeme na určitém levelu. Díky široké kvalitní lavičce můžeme stále držet tempo hry. 

 
vloženo: 20.04.2013 16:17 / aktualizováno: 20.04.2013 17:18 / přečteno: 9595x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.