DALŠÍ KILO, TENTOKRÁT V PRAZE

DALŠÍ KILO, TENTOKRÁT V PRAZE

Každou čtvrtinou se rozdíl ve skóre zvětšoval o více než deset bodů a nakonec dospěl k jedenašedesátibodové prohře domácích 47:108. 

Jako na domácím hřišti si museli připadat naši hráči dnes v podvečer na Folimance. Jindy komorní prostředí prořezávaly zvuky bubnů a trumpet našich fanoušků. Po Carterově trojce na 33:82 se rozezněl první nymburský chorál „Hejá Nymburk“. O přestávce před poslední čtvrtinou zavlály nad stadiónem vlajky, šest minut před koncem se skandovalo „Dáme kilo, dáme!“ a o minutu později už bylo slyšet jen „Už je tam!“. Stejně jako v Nymburce, ani v Praze nedostali domácí stovku ze hry, ale z čáry trestných hodů. Tentokrát byl úspěšným exekutorem dvounulkového koše z druhého trestného hodu ten, kdo na USK zahájil svou úspěšnou kariéru, Vojta Hruban.

Abychom neřekli, že se fandilo jen hostům, i domácí zaznamenali potlesk při některých povedených akcích. Neohroženost Šotnara by určitě zasloužila uznání. Rozehrávač USK, který přišel z Litoměřic, se stal nakonec nejlepším střelcem domácích, když jako jediný překonal v úspěšnosti střelby z pole padesátiprocentní metu. Když ale hovoříme o potlesku na otevřené scéně, tak toho největšího uznání, a to hlavně od našich fanoušků, si užil Standa Votroubek za poslední koš prvního poločasu. Proměnit střelu za tři body z tak nemožné pozice snad umí jen jiný Standa (Zuzák) z Kolína v Ostravě v minulém kole čtvrtfinále.

Mohlo by se zdát, že prohra o 61 bodů bude pro Pražany největší v historii vzájemných zápasů, ale chyba lávky. O 64 bodů puklo USK 5.prosince 2009, kdy jsme byli v útoku ještě nepříjemnější a dali jsme 120 bodů. Obrana však pracovala o trochu hůře než dnes. V předmikulášském večeru byla úspěšnost naší střelby více než 70% a domácí se nevyšplhali ani na dvacet procent. Dnes jsme stříleli s úspěšností 61% oproti 27% domácích. Třikrát větší úspěšnost jsme měli ve tříbodové střelbě a drtivě jsme porazili USK také na doskoku, byť jediným, kdo měl dvouciferný počet doskočených míčů, byl Slavík. Svou nezastupitelnou roli hrál i počet asistencí. Statistici zaznamenali pět asistencí týmu USK a devatenáct Nymburka. Lepšími než celý tým domácích se šesti finálními přihrávkami byli Carter a Welsch, pět jich měl Vojta Hruban.

Zápas byl vyrovnaný jen v prvních čtyřech minutách, pak začalo postupné natahování rozdílu ve skóre. V první čtvrtině nebylo tak razantní jako v Nymburce. Ve druhé čtvrtině jsme si opět prožili individualistickou vložku a naplno se rozběhl náš týmový stroj v její druhé části. Jen málo střel neskončilo v koši a naopak na druhé straně se díky naší obraně, která si vzorově držela doskakující hráče na zádech, domácí nedostali k útočnému doskoku. Pokud USK neztratilo míč při snaze v podkošovém prostoru něco vymyslet, střelba nebyla přesná.

Teprve po třech minutách třetí čtvrtiny, kdy už byl rozdíl ve skóre 40 bodů, domácí poprvé ve druhém poločase změnili skóre (26:65). Pět bodů Šotnara trochu zastavilo rodící se debakl, ale naši se nenechali odchýlit od perfektní hry. Jednak se posouvali rychle dopředu, ale hlavně o sobě věděli nebo velice rychle reagovali na nastalou situaci. Spousta přihrávek do volného prostoru dávalo střelcům hodně prostoru k zamíření. Ani v poslední čtvrtině už asi nikdo nepředpokládal zmrtvýchvstání domácích hráčů. Jejich útok byl stejně bezzubý jako v první čtvrtině. V posledních pěti minutách trenér Ginzburg stáhl obvyklé rozehrávače a role jedničky se ujal Pomikálek nebo Hruban. V pohodě dohraný závěr jen podtrhl jednoznačnou dominanci našich hráčů a potvrdil pátou stovku v pěti zápasech v řadě.
 
vloženo: 23.04.2013 20:48 / přečteno: 8533x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.