ČEKÁME NA DALŠÍHO SOUPEŘE

ČEKÁME NA DALŠÍHO SOUPEŘE

Podle očekávání byl třetí čtvrtfinálový zápas posledním v této sérii. Opět jsme podali soustředěný výkon a znovu jsme nadělili stovku. 

V první čtvrtině se utkání rozbíhalo opět pomalu a do stavu 10:10 bylo vyrovnané. „Museli jsme vyklepat písek z našeho soukolí,“ glosoval po utkání úvod zápasu Pavel Houška. V posledních čtyřech minutách jsme se však zlepšili v zakončování útočných akcí a rozdíl ve skóre se rychle navýšil na 10 bodů. Hosté naráželi na naši připravenou obranu, a pokud neodevzdali míč ještě před střelbou, koš neproměnili. Poslední koš první čtvrtiny zaznamenal Tweety Carter, který si po cloně  počíhal na trojkovou střelu a konečné skóre po prvních deseti minutách bylo 25:12.

Na počátku druhé čtvrtiny se dokázali hosté přiblížit. Nám se zpočátku nedařilo na útočné polovině a USK se především díky bodům Michala Mareše přiblížilo až na rozdíl šesti bodů 25:19. Střelecké smůly jsme se zbavili díky několika košům našich amerických posil Cartera a Efevberhy. Po čtyřech minutách byl rozdíl ve skóre dvacet bodů (43:23). Do konce prvního poločasu se za hosty trefil už jen dvakrát Stariat a na naší straně se našel jen střelec jednoho trestného hodu.

Úvod druhého poločasu byl v naší režii. Střeleckou mizerii hostů přetrhl až našich 12 bodech v řadě trojkou Mareš. Do konce třetí čtvrtiny jsme dokázali stále navyšovat rozdíl ve skóre, jednak díky rychlém přechodu na útočnou polovinu a také díky výborné obraně, která nedovolila hostům vymyslet akci vedoucí ke koši. Ke dvoucifernému počtu nastřílených bodů se rozjel Pavel Houška trojkou a po třiceti minutách byl stav 73:37.

Do poslední čtvrtiny nastoupil na post rozehrávače Miljan Pavković a byla tu opět přehlídka jeho vynikajících přihrávek. Jedna z nich vyslala do výborného dunku Pavla Houšku, další po chvíli Tomáše Pomikálka. Zasmečoval si i Drew Naymick, který po trochu horším startu v prvním poločase se ve druhém opět rozehrál ke svému výbornému výkonu na obranné polovině i v útoku. Jeho bloky bavily nejvěrnější fanoušky stejně jako trojky Pavla Houšky.  Už od začátku poslední čtvrtiny si domácí fanouškové vynucovali pokoření stovky. Radost jim udělal Lukáš Palyza, který dvanáct vteřin před koncem získal míč a po rychlém útoku zaokrouhlil na rovnou stovku.

 

Neno Ginzburg, trenér Nymburka: Dotáhli jsme sérii do vítězného konce a fanouškům zprostředkovali hezký basketbalový zážitek a již šestou stovku v řadě. Teď nás čeká dlouhá pauza, ve které se budeme svědomitě připravovat na semifinále.

Ken Scalabroni, trenér USK Praha: První polovina zápasu byla poměrně v pořádku, Nymburk nehrál s takovou kvalitou a intenzitou jako v těch prvních dvou utkáních. Na začátku druhé poloviny ale Nymburk nastavil laťku o několik stupňů výše a to rozhodlo o rozdílu dnešního zápasu.
 
 
 
vloženo: 26.04.2013 20:23 / přečteno: 8787x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.