STO

STO

Zdá se, že stovky při basketbalových zápasech nepadají tak často. Pokud chcete vědět, jaká část zápasů skončila letos trojciferně, čtěte dál.

V letošním roce se musela na číselném ukazateli zobrazit na místě stovek jednička celkem sedmatřicetkrát. Když od toho odečteme trojku za zápasy, při kterých se oba týmy střelecky snažily a daly oba více než sto bodů, dostaneme, že 34 zápasů skončilo alespoň s jedním trojciferným výsledkem. Celkem se v letošní sezoně odehrálo 242 zápasů (základní část, nadstavby, předkolo play-off a první dvě kola čtvrtfinále) a na každých deset zápasů připadá více než jeden trojciferný (přesně je to 14,03%).

Asi není překvapením, že nejpilnějšími střelci jsme my s přesným tuctem trojciferných nástřelů. Po dlouhé odmlce přichází s pěti Prostějov a čtyřmi trojcifernými výsledky se může chlubil Chomutov a Levice. Tři takové výsledky má letos Jindřichův Hradec, po dvou Ostrava, Děčín a USK a po jednom Svitavy, Kolín a Pardubice. V seznamu byste nenašli Opavu a Ústí nad Labem. V opavské hale by však mohli jedničku na místě stovek pro letošek zrušit. Ani jedem tým zde nedal sto bodů stejně jako domácí. To na rozdíl od Ústí, kde dala 6.ledna Ostrava 111 bodů.

Je asi nasnadě, že vícekrát pokropili koš trojciferným výsledkem domácí týmy – 21 zápasů, jako hodní hosté se týmy neukázaly ve třinácti případech. To však neplatí o našem týmu. Naše skóre je vyrovnané – šestkrát doma a šestkrát venku.

Podle většiny hráčů je stovka nechává chladnými, nikdy o ni neusilují a říkají, že vše nechávají osudu. To jednoznačně vědí jen oni sami…. Fanoušci se však na zápas, kdy padne stovka, těší. „Přeci jen tolik stovek nepadá a je to takové prolomení magické hranice,“ říká Zdenek Lejsek z nymburského kotle. A přidal i důvod, proč se na ní těší… a není to jen proto, že soupeř po inkasování stovky odjíždí pokořen: „Je to konečně změna fandění. To naše ‘Už je tam‘ se za každý zápas dá skandovat jen jednou.“

Někdy se zdá, že hráči si blížícím se zápisem trojciferného čísla zastaví. „Vypadá to, že na každou střelu z 98 nebo 99 na stovku potřebují pět pokusů. Možná musí něco zaplatit a nebo je to jen psychika,“ přemítá Lejsek.

Podívejme se ještě krátce na bodově „nejvýživnější“ zápasy. V základní části to byl duel Prostějova a Kolína, který skončil poměrem 123:86. Pokud si pamatujete, byla to „oslava“ informace, že Prostějov bude dál v Mattoni NBL pokračovat. Zároveň je 123 nejvíce nastřílených bodů jedním týmem v dosavadním průběhu letošního ročníku Mattoni NBL. Největší hody mohli sledovat fanoušci v Chomutově, kdy domácí Levharti zadávili Lvy z Jindřichova Hradce 112:104. Podotkněme, že ani jeden z těchto rekordních zápasů nerozhodovalo prodloužení.

 
 
vloženo: 26.04.2013 16:34 / přečteno: 9502x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.