PŘIPRAVENÍ MUSÍME BÝT NA VŠECHNY

PŘIPRAVENÍ MUSÍME BÝT NA VŠECHNY

O uplynulé sérii s USK a především o plánech do dalších dní jsme si povídali s asistentem trenéra Orenem Amielem. 

Můžete zhodnotit sérii s USK?

Jsme spokojení s tím, jak jsme hráli. Vydrželi jsme hrát s maximálním soustředěním a nasazením po všechny tři zápasy. Postoupili jsme nejkratší možnou cestou, takže to vypadá, že to byla docela lehká série.

 
Jak silný to byl vzkaz naším potenciálním soupeřům pro semifinále?

Zatím ještě nevíme, kdo to bude. Musíme se hlavně zaměřit na sebe. Všichni vědí, kdo je hlavní favorit na titul. Chceme věřit ve vlastní síly a neřešit tolik soupeře. Teď to bylo snadné, ale každá série je jiná. Čeká nás nový tým, jiný basket. Pro nás je teď hlavní udržet si svou formu.

 

Soupeř pro semifinále vzejde ze čtveřice Děčín, Pardubice, Kolín a Levice. Můžete nějak tyto týmy porovnat?

Čtyři různé týmy, čtyři odlišné styly basketbalu. Nikdy nemáme lehké zápasy proti Pardubicím, stejně tak proti Děčínu. Levice je zase tým plný cizinců, kteří mohou být nevyzpytatelní. Každý z těchto celků má svou historii, své schopnosti. Dokáží hrát na maximum. Je to těžké analyzovat, ale O.K. Děčín je hodně fyzický tým, Pardubice zase rychlý. Musíme si počkat, kdo se nám postaví do cesty. Pak bude dost času se připravit na každý jednotlivý styl.

 
Koho byste si přál nejvíce?

Zkušenost nám velí, abychom se tímhle nezabývali. Pak je složité kontrolovat energii vlastního týmu. Takže je nám to asi jedno, koho dostaneme. Musíme být připraveni na všechny soupeře.

 
Sledujete jistě ostatní čtvrtfinálové série. Jak se podle vás vyvíjejí?

Celkově je to hodně vyrovnané. Záležet bude, jak zvládnou týmy své domácí zápasy, kde budou mít výhodu. Domácí prostředí určitě hodně pomůže. Na to bude hodně spoléhat Děčín, pokud prohraje v Pardubicích. Levice zase touží doma dostat Prostějov do pátého zápasu. V něm už by mohli soupeře utahat, protože Prostějov hraje play off v sedmi osmi lidech a to je extrémně náročné. Uvidíme, každopadně je to zajímavé.

 

Po rychlém postupu přes USK máte dlouhé desetidenní volno? Jak ho strávíte?

Hlavně teď budeme odpočívat. Po supertěžké sezoně bude důležité nabrat znovu sílu. Hračí dostali přes víkend volno, aby relaxovali a nemuseli aspoň chvíli myslet na míč. Dnes jsme začali s tréninkem. Zřejmě také sehrajeme přípravný zápas se zahraničním soupeřem. Pan Ježdík se po něčem poohlédne. Uvidíme, co ta pauza s týmem udělá, ale máme hodně zkušeností, abychom se s tím v pohodě srovnali.

 

Drew Naymick prozradil, že očekává tvrdé tréninky. Potvrdíte jeho slova?

Nejdříve začneme jen lehce. Postupem času budeme samozřejmě zátěž zvyšovat. Tréninkové tempo půjde nahoru a hráče čeká tvrdá práce. To potvrdit můžu.

 

Podobnou pauzu během play off nezažíváte v Mattoni NBL poprvé. Chystáte do přípravy nějaké změny, nové prvky?

Víte, všechno se dá a musí neustále vylepšovat. Máme čas tomu dát něco navíc. Ale nakonec stejně nevymyslíme žádné zázraky. Na nějaké velké změny není prostor. Úkol nás trenérů spočívá hlavně v tom, udržet tým hladový a soustředěný, jako byl doposud.

 

Plánujete v tréninku také něco jiného než basketbal? Něco pro odlehčení, lepší atmosféru při tom dlouhém čekání...

Možná něco zařadíme, třeba nějaký fotbálek. Něco, čím ulevíme tlaku. Ale jinak jsme tu všichni placení za basketbal, takže toho se budeme držet především.

 

Pro několik hráčů je taková pauza úplně novou zkušeností. Co jim dáte za rady?

Musíme se s tím vyrovnat hlavně jako tým a ne jako jednotlivci. Ale pořád bych to nepřeceňoval. Věřte mi, že po tak extrémně náročné sezoně, kterou jsme měli, se ty volné dny spíš opravdu hodí, než aby nám byly na obtíž.

 
Přesto neobáváte se trochu nerozehranosti v prvním semifinále?

Nevím. Víte, možná drobná nerozehranost v útoku může být, ale hra začíná od obrany. Tam se vyhrávají zápasy a tam nevidím jediný důvod, proč bychom měli polevit. Jsou různé typy hráčů a každý se s tím vyrovnává jinak, Nejsou na to žádná pravidla. Je v mentalitě každého, jak si ve své hlavě udrží koncentraci. My se musíme jako tým především soustředit na náš cíl. Tím je vyhrát mistrovský titul.

 
vloženo: 30.04.2013 06:00 / přečteno: 8917x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.