EUROCHALLENGE

EUROCHALLENGE

V neděli 28.dubna skončila závěrečným turnajem čtyř sezóna i v poháru Eurochallenge. A byli u toho i dva naši bývalí hráči.

V tureckém Izmiru se se do finále soutěže probojovaly týmy Red Wings (Rudá Křídla nebo-li Krasnyje Krylja) ze Samary a domácí Pinar Karsiaka. Ve finále před pěti tisícovkami divokých tureckých fanoušků byl v první čtvrtině k vidění vyrovnaný boj. První koš finále zaznamenal Tre Simmons a stejnou jmenovku měl i poslední koš čtvrtiny s hodnotou tří bodů, kterým hosté snižovali na 20:17. Ve druhé čtvrtině získali domácí Pinar dvouciferný náskok, který ve třetí čtvrtině navýšil až na 17 bodů. Symbolicky 17 minut před koncem zápasu ale zaúřadovat zabiják Tre. Dvěma trojkami vyburcoval své spoluhráče, a když Collins proměnil 2 vteřiny před koncem třetí čtvrtky trojku, byl stav už jen 55:54. V poslední části zápasu byli stále vpředu domácí, ale dvě a půl minuty před koncem, po dvou trojkách Collinse, bylo srovnáno.  Srovnáno bylo také v 48 vteřin před koncem normální hrací doby. Předposlední útok utkání (alespoň podle času zbývajícího do konce normální hrací doby) vedla Samara, Collins dvojku nedal, ale v útoku doskočil nesmírně důležitý míč Lamayne Wilson, který byl i po chvíli faulován. Dvanáct vteřin před koncem se Lamayn postavil na čáru trestných hodů. K radosti domácích první šestku nedal, po druhém pokusu se ale radost přestěhovala na stranu Křídel. Protože už žádný jiný bod nepadl, stala se Samara vítězem poháru Eurochallenge.

Zároveň se Red Wings staly teprve druhým týmem v historii tohoto poháru, který během své pouti soutěží neztratil ani jeden zápas. Tre Simmons se stal MVP závěrečného turnaje Final Four. Během sezony dokázal v průměru zatížit konto soupeře 15,6 bodů/zápas při úspěšnosti 49,2% a byl třetím nejlepším skórerem trojek, když proměnil v každém zápase v průměru 2,5 trojky. Lamayn Wilson, který přešel do Samary až na poslední čtyři zápasy, v jejich dresu nasbíral 34 bodů a 21 doskoků. Malým paradoxem bylo, že Lamayne nastoupil v této sezóně celkem čtyřikrát proti Telekom Baskets Bonn, dvakrát v dresu Armia Tbilisi a dvakrát za Samaru.


Tre Simmons

Tre Simmons přebírá trofej za MVP Final4


Lamayne Wilson

Lamayne Wilson (vlevo) se raduje ze zisku medaile s Omarem Thomasem


foto na této stránce: Elio Cartoria

 
 
vloženo: 28.04.2013 23:29 / přečteno: 9212x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.