JSME VICEMISTRY ČR

JSME VICEMISTRY ČR

Naši junioři si vítězstvím nad Lokomotivou Plzeň zajistili stříbrnou medaili z Mistrovství ČR své kategorie. Zlato opět zůstalo na Folimance. 

Po sobotních zápasech byla situace v turnaji velice vyrovnaná. Všechny týmy měly jednu výhru a jednu prohru a bylo jasné, že o pořadí budou rozhodovat dnešní zápasy, které mohou jednotlivé týmy šibovat od prvního do čtvrtého místa. 
Už před utkáním s Plzní vyjádřil trenér Lokomotivy určité obavy slovy: „Připadá mi, že nejvytíženější hráči Plzně – Aušprunk a Kozina už trochu ztrácejí jistotu, takže favorizuji Nymburk. Má širší kádr a to v tomto turnaji bude rozhodovat.“ (zdroj = oficiální web MČR U19). Naši hráči začali zápas sedmibodovou šňůrou, ze které pak žili až do konce první desetiminutovky. Západočeši se přiblížili jen na rozdíl jednoho bodů. Ještě jednou ve druhé čtvrtině byl rozdíl jeden bod, ale po šňůře 9:0 jsme se na začátku 15.minuty dostali do dvouciferného vedení. O 11 bodů vyhraná druhá čtvrtina a čtrnáctibodové vedení v poločase dávalo do druhých dvaceti minut velké naděje. Třetí čtvrtina byla vyrovnaná a smírně (19:19) i skončila, ale Lokomotivu jsme ani jednou nepustili do jednociferné ztráty. V poslední čtvrtině Plzeňané sbírali spíše ztráty (5 v řadě) než body a naši jednoznačně ovládli palubovku. Po vítězství 24:9 jsme celkově navýšili rozdíl na 29 bodů a celkově porazili Lokomotivu Plzeň 86:57. 

V posledním zápase změřilo síly domácí USK a Pardubice. Předzápasová matematika byla jasná - vítězství = zlato, prohra = brambory (4.místo). Překvapení se nekonalo a domácí si od začátku zápasu kontrolovali jeho průběh a zvítězili 76:55. 

Konečné pořadí:
  1. USK Praha
  2. BCM Nymburk 
  3. BK Pardubice
  4. BK Loko Plzeň 

úvodní foto: Martin Janikov
 
vloženo: 28.04.2013 14:46 / aktualizováno: 28.04.2013 19:04 / přečteno: 8873x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.