PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS

PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS

Hráči Nymburka si dlouhé čekání zpestří česko-slovenským duelem se stejně „postiženým“ Komárnem, které čeká na finále do 10.května.

Ve Sportovním centru v Nymburce ve čtvrtek 2.května od 18:00 hodin odehrajeme přípravné utkání proti letošnímu finalistovi slovenské extraligy a vítězi Slovenského poháru 2012/13 - MBK Rieker Komárno. 

Utkání je otevřené pro veřejnost a vstupné je volné.   


Družstvo MBK Komárno se umístilo v dlouhodobé části slovenské extraligy na druhém místě s 11 porážkami za týmem Levic. Družstvo Levic však ještě před soutěží odmítlo účast v play-off slovenské ligy, a tak se vlastně postupujícím z prvního místa do vyřazovacích bojů stalo právě Komárno. Vzhledem k tomu, že slovenskou ligu hrálo celkem 9 týmů, play-off se nakonec po odstoupení Levic účastnily všechny týmy. V prvním kole hraném na tři vítězné zápasy přehrálo Komárno poslední Handlovou 3:0 na zápasy a podobně hladce si poradilo i se Spišskou Novou Vsí. Semifinále se hrálo na čtyři vítězné zápasy a Komárnu stačily právě čtyři zápasy.  Ve finále se utká Komárno s Interem Bratislava, který jako třetí tým ve druhé větvi play-off porazil Banskou Bystricu (3:0) a Nitru (4:1).

Fr.Rón

Na lavičce Komárna je nám známý trenér František Rón. Z české ligy se ho rozhodně pamatujeme z působení v Ostravě, kde zahříval trenérskou židli od sezony 2002/03 do sezony 2008/09. Na další rok odešel do slovenského Pezinoku, se kterým v sezoně 2009/10 získal slovenský titul. Když Pezinok skončil v roce 2011 krachem, získal Rón v lednu 2011 angažmá v Levicích, které v sezoně 2010/11 dovedl k mistrovskému titulu. Ještě téhož roku, v listopadu 2011 byl z Levic odvolán, protože vedení klubu se nelíbilo umístění Astrumu na sedmém místě slovenské ligy a osmém v NBL. Na Rónovo místo povolal management Levic Petera Bálinta z Komárna. Protože jihoslovenský tým nechtěl zůstat bez kouče a František Rón byl bez angažmá, padla komárenská volba na něho. S Komárnem získal Rón druhé místo, když ve finále podlehl 1:3 na zápasy Prievidzi a letos má šanci získat na Slovensku svůj třetí titul.

Připomeňme jen, že František Rón, který v letošním roce kroutí svou 24.sezonu coby trenér,  vedl českou seniorskou reprezentaci, slovenskou seniorskou reprezentaci (2009-2011) a také český reprezentační výběr do 20 let, se kterým postoupil na ME do divize A.   

 
 
vloženo: 29.04.2013 22:13 / přečteno: 12439x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.