SEMIFINÁLOVÍ SOUPEŘI

SEMIFINÁLOVÍ SOUPEŘI

Teprve dnes se vyluštila poslední tajenka letošního čtvrtfinále. Prostějov odolal nájezdu Levic a poslal nám v polabském derby Pardubice.

Od čtvrtka bylo jasné, že mezi semifinalisty přibude (od roku 2000) jedenáctý tým - NH Ostrava a že v semifinále nezkřížíme meče s Kolínem. Pátek rozhodl, že nepojedeme ani na sever Čech, protože Děčín trestuhodně ztratil poslední zápas proti Pardubicím, i když ještě 100 vteřin před koncem vedl o 8 bodů. Poslední rošádu v sestavení semifinálových dvojic mohly provést Levice. Kdyby porazily Prostějov, staly by se našimi soupeři. Ve vyrovnaném utkání rozhodli Hanáci ve třetí čtvrtině, když z vyrovnaného stavu 41:40 utekli na 54:43. Hosté se ještě na začátku poslední desetiminutovky dotáhli na rozdíl jednoho koše, ale pak se ztratili v individualismu a sezona pro ně skončila. 

 

Nás tedy čekají Pardubice, protože jsou nejhorším týmem z těch, které postoupily. Druhou dvojicí je Prostějov a Ostrava, kteří se střetnou o Mistra Moravy a Slezska.  


Pokud bychom počítali od sezony 2000/01, tedy od sezony, kdy jsme vstoupili do Mattoni NBL, máme ze všech týmů postoupivších do semifinále s touto částí play-off největší zkušenosti. Bude to naše 12 semifinále. O tři méně má na svém kontě Prostějov. Pardubice jsou mezi posledními čtyřmi počtvrté a Ostrava poprvé.

 

Družstvo Ostravy naposledy získalo medaili v sezoně 1996/97 – bronzovou a v sezoně 1998/99 bylo naposledy v semifinále. V souboji o třetí místo však podlehlo Opavě 1:3 na zápasy, i když první utkání na palubovce Opavy Ostrava vyhrála.

 

Družstvo Pardubic bylo v semifinále v sezoně 2007/08, kdy jsme je vyřadili my po vcelku jasných vítězstvích 89:60, 93:62 a 90:74. I druhou semifinálovou sérii hrály Pardubice s námi. Bylo to v sezoně 2009/10 a tentokrát nám Pardubice vzaly jeden zápas. Možná trochu překvapivě to bylo utkání v Nymburce. Výsledky jednotlivých zápasů byly: 99:76, 82:75, 80:86 a 70:56 a bylo to naše třetí nejtěsnější vítězné semifinále s rozdílem skóre průměrně 9,5 bodů. Hned v následujícím roce se do semifinále probojovaly Pardubice znovu a prohrály 3:2 s Prostějovem, když si každý z týmů držel domácí neporazitelnost. V loňském divokém čtvrtfinále Pardubice nestačily na Kolín a do semifinále překvapivě neprošly. Po základní části čtvrté Pardubice vyhrály první zápas doma, prohrály následující v Kolíně a pak se výhoda domácího prostředí vytratila. Nejprve Kolín zvítězil v Pardubicích a v Kolíně to bylo naopak. Poslední utkání, po většinu času dotahující domácí Pardubice, nedokázaly v závěru skóre přetlačit na svou stranu a prohrály 78:79.

  

Družstvo Prostějova se poprvé do semifinále probojovalo v sezoně 2004/05, ale v této i následující však narazilo na Mlékárnu Kunín, se kterou prohrálo vždy 2:3 na zápasy. Při premiérové účasti už byl Prostějov jednou nohou ve finále. Vedl 2:0 na zápasy, ale ve třetím doma prohrál s Kunínem v prodloužení 93:100, ve čtvrtém také v prodloužení 103:104 a v posledním už pak 79:90. Přestože Prostějov prohrál v sérii, měl o dva body aktivní semifinálové skóre. Aktívní skóre (438:403) měl Prostějov i o rok později, ale na zápasy prohrál 2:3 (poslední zápas 76:77). Teprve napotřetí o rok později přešel v semifinále přes Děčín (3:2). V dalších sezonách byli Orlům soupeřem: Nový Jičín (3:2 – postup), Nymburk (0:3 - vyřazení), Nový Jičín (3:2 – postup), Pardubice (3:2 – postup), Děčín (3:2 – postup). Z uvedeného je vidět, že Prostějov si semifinále náležitě užívá. Kromě jednoznačné prohry s námi, skončily ostatní série vždy až po pěti zápasech.

 
 
 
vloženo: 04.05.2013 23:04 / přečteno: 10193x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.