VŠEM NYMBURSKÝM PŘÁTELŮM!

VŠEM NYMBURSKÝM PŘÁTELŮM!

Tak začínal vyprávění loučící se Ronen Ginzburg, který jako hlavní trenér dovedl tým ke třem titulům, na konci sezony 2012/13. 

Rád bych všem poděkoval za těch sedm úžasných let, které jsem měl tu čest s Vámi strávit. Zažil jsem tady skvělé zážitky nejen na hřišti, ale i mimo něj.

Když jsem před sedmi lety přišel s Mulim do Nymburka, nymburský tým byl poměrně malým a neznámým. Teď, když odcházím, je z něj velký klub před branami Euroligy. V průběhu těch sedmi let jsme zažili skvělá vítězství nad velkými týmy jako CSKA, Chimki, Bilbao, Partizan, Cibona, Petrohrad a mnohými dalšími. Ukázali jsme, že peníze nejsou všechno a vyhrávali jsme naším duchem. To dostalo Nymburk do podvědomí v basketbalové Evropě. V rámci České republiky se nám podařilo získat vše, co zde získat jde. Jsem rád, že jsme neztratili žádný titul a v rámci české ligy jsem na domácí palubovce přinesl našim skvělým fanouškům vždy vítězství.


Síla Nymburka je v lidech, kteří se kolem něj pohybují a to pochopitelně v čele s prezidentem Miroslavem Janstou. Dává klubu a lidem v něm jistotu a klid a všichni se tak mohou soustředit na svojí práci. Patří mu můj velký dík a je jedním z nejlepších prezidentů, které jsem ve své basketbalové kariéře potkal, bez něj by se Nymburk jen těžko dostával na úroveň, na které je. Musím poděkovat i dalším, nejbližším spolupracovníkům, se kterými jsem dnes a denně pracoval. Děkuji Rudolfovi, který celou organizaci řídí na profesionální úrovni jako skvěle fungující firmu, Vrtákovi, který se postará o tým a je oporou v těžkých chvílích, Ondrovi, za to jak v klidu a s přehledem řeší problémy a protáhl nás basketbalovou Evropou bez jediného zádrhele, Michalovi, který nejen řídí budoucnost Nymburka v podobě BCM ale vždy profesionálně pomůže, Jirkovi, který mi tak dobře uměl naslouchat. Můj speciální dík patří Petrovi a Abému, kteří se brilantně starají o hráče a pracují nad lidské limity. Vím, že jsem jim mnohdy situaci neusnadnil, ale pro mě jsou hrdiny tohoto týmu. V neposlední řadě musím zmínit svého nejbližšího spolupracovníka Orena, který si zaslouží můj dík za to, s jakou loajalitou a bez jakýchkoliv omezení pracoval ve dne v noci a zvládal práci, kterou jinde dělá štáb 4 lidí.


Po celou tu dobu jsem měl v Nymburce špičkové hráče, ale důležitým srdcem Nymburka pro mě zůstanou Petr, Šutys a Sokol. Jsem rád za to, že jsem měl možnost je koučovat a přeji jim to nejlepší v basketbalovém životě i mimo něj.


A na závěr to nejlepší, naši fanoušci. Bez nich by nic z toho co jsem zmínil nemělo cenu, bez nich by celý tento projekt nefungoval. V jejich oddanosti a lásce k týmu je obrovská síla a já jim přeji, aby se v budoucnu dívali jen na samé úspěchy nymburského týmu. Jste skvělí!


Věřím, že se v budoucnu setkáme, basketbalový svět je malý, a i když se může stát, že budu na hřišti koučovat proti Nymburku. Ten ale zůstane navždy a hodně hluboko v mém srdci…


Díky za všechno,
 
Coach Neno
coachneno@gmail.com

Neno Ginzburg
Neno v roce 2013

Neno Ginzburg (2007)
Neno v roce 2007

 
vloženo: 02.06.2013 22:04 / přečteno: 10608x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.