NOVÝ TRENÉR

NOVÝ TRENÉR

Na dnešním setkání s novináři potvrdil prezident klubu Miroslav Jansta, že trenérem A-týmu bude Litevec Kestutis Kemzura.  

Litevský kouč se narodil 20. dubna 1970 v Kaunasu. Úspěšnou hráčskou kariéru strávil na postu rozehrávače především v litevských klubech. Postupně hrál za Kaunas Atletas, Šilute, Lietuvos Rytas, Panevėžys Kalnapilis a BC Sema. Poslední zápas pak odehrál v rakouském Swans Gmunden v roce 2001. Zahrál si i v litevské reprezentaci.
 

V následující sezoně už stál na lavičce Besiktase Instanbul jako asistent. V roce 2004 se stal hlavním koučem Lietuvosu Rytas. Další roky trenérské kariéry strávil v Dynamu Petrohrad, Benettonu Treviso, Chimki Moskva a Lokomotivu Kubáň. Do Nymburka přichází z polského týmu Asseco Prokom Gdynia. Kromě angažmá v těchto klubech má Kemzūra i bohaté reprezentační zkušenosti. V roce 2009 vedl národní tým Lotyšska, se kterým skončil třináctý na ME. Následně nepodepsal novou smlouvu, protože přijal nabídku vést reprezentaci rodné Litvy, kde už dříve působil jako asistent. S Litvou získal bronzovou medaili na MS 2010, páté místo na ME 2011 a osmé místo na Olympijských hrách v Londýně 2012.

 

Jak se zrodilo vaše angažmá v Nymburce?

Nymburk o mě projevil zájem a po několika telefonátech a osobních setkání jsem obdržel oficiální nabídku. Protože Nymburk je dobře známý a seriózní klub s výbornou organizací, ambicemi a plány do budoucna, rozhodování mi netrvalo dlouho a nabídku jsem přijal.

 

Vzpomenete si, kdy jste poprvé o Nymburce slyšel? Sledoval jste vzestup klubu v poslední dekádě?

Jestli se nemýlím, moje první setkání s klubem bylo, když jsem působil jako asistent v Dynamu Petrohrad a Nymburk byl naším soupeřem. (Bylo to v play off FIBA Europe League 25. února 2005. Petrohrad zvítězil v Nymburce 90:86 a později celou soutěž vyhrál. Kęstutis Kemzūra byl v Dynamu asistentem známého izraelského kouče Davida Blatta, pozn.). Vzestup Nymburka a dění v klubu jsem na dálku pozoroval. Sledoval jsem především hráče a jak s nimi v klubu pracují.

 

Co říkáte na vysoké ambice klubu, zejména co se týče jeho působení na evropské scéně?

Mám rád výzvy a vyhovuje mi, že má klub tyto ambice v soutěžích, kterých se účastní, nebo chce účastnit. To máme společné. Budeme všichni tvrdě pracovat na úspěchu. Za sebe mohu říct, že do toho dám veškeré své úsilí a srdce.


Kestutis Kemzura

Nový trenér Nymburka - KESTUTIS KEMZURA

Kestutis Kemzura

Kestutis Kemzura (vlevo) s Davidem Blattem na lavičce Petrohradu při utkání FIBA Europe League v únoru roku 2005

 
vloženo: 05.06.2013 11:20 / přečteno: 9727x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.