VYJÁDŘENÍ K FINÁLE

VYJÁDŘENÍ K FINÁLE

Oficiální stanovisko klubu k situaci vzniklé odstoupením BK Prostějov ze čtvrtého utkání finálové série Mattoni NBL.

Situací, která vznikla po druhém finálovém utkání, kdy prostějovský klub oznámil své odstoupení po třetím utkání v Prostějově, se cítíme poškozeni. Pro nás naprosto nepochopitelně se celá záležitost obrátila proti nám a negativně ovlivnila atmosféru okolo zisku jubilejního desátého titulu.

Toto, v evropském měřítku naprosto bezprecedentní rozhodnutí, velmi negativně ovlivnilo pohled na český basketbal a jeho důsledky bychom přirovnali k situaci, kdy Opava před lety odstoupila z Eurocupu.

Naše souhlasné stanovisko s daným řešením bylo souhlasné pouze z toho důvodu, že jsme nechtěli situaci nijak hrotit a ještě její negativní důsledky umocňovat.


Na celou záležitost se však díváme kriticky a to z několika pohledů:

Naprosto nezpochybňujeme a naopak velmi oceňujeme úsilí a dosažené výsledky prostějovských hráčů, kteří si zaslouží plné absolutorium.


Naopak jsme velmi kritičtí k vedení (minulému i současnému) prostějovského klubu, které nechalo situaci dojít tak daleko, neřešilo včasné a potřebné doplnění týmu před play-off. Bylo zcela evidentní, že problém s přetížením minima hráčů, kteří v týmu zůstali, dříve nebo později nastane.


Vedení soutěže se včas situací v prostějovském klubu nezabývalo, nepředešlo svými možnými opatřeními vzniku daného problému a bohužel se ukázalo, že současná legislativa soutěže a ČBF je v tomto směru nedokonalá.


V neposlední řadě nepokládáme důvody vedoucí k nesehrání čtvrtého finálového utkání prezentované prostějovským klubem a schválené vedením soutěže nepokládáme za správné a dostatečné k takovému rozhodnutí výrazně ovlivňujícímu takovou událost, jakou by finále Mattoni NBL mělo pro všechny zúčastněné subjekty být. Ze strany klubu nebyly vyčerpány všechny možnosti ohledně disponibilních hráčů pro dohrání celé série.

 

Jsme přesvědčeni, že zúčastněné strany měly po vzájemné dohodě učinit všechny možné kroky k tomu, aby se finálová série dohrála na plný počet zápasů. Že se tak nestalo, pokládáme za hrubou chybu a český basketbal si tím velmi uškodil nejen v měřítku mezinárodním, ale i domácím a to zejména ve vztahu k ostatním sportům, vůči nimž se devalvoval a ohrozil svou třetí  pozici  na pomyslném žebříčku sportů  v rámci ČR.

 
vloženo: 05.06.2013 10:32 / přečteno: 11534x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.