KEMZURA: DLOUHO JSEM NEPŘEMÝŠLEL

KEMZURA: DLOUHO JSEM NEPŘEMÝŠLEL

Nový kouč Kestutis Kemzura poskytl našemu webu krátký rozhovor o tom, jak se tvořilo jeho angažmá v Nymburce. Promluvil také o svých velkých ambicích pomoci klubu vstoupit mezi evropskou elitu.

Jak se zrodil váš příchod do Nymburka?

Klub projevil svůj potencionální zájem o moji osobu a zpočátku přijal jsem na toto téma několik telefonátů. Později začalo vyjednávání. Po několika schůzkách a vzájemných hovorech jsem dostal nabídku. Nerozmýšlel jsem se dlouho a přijal ji, protože Nymburk je klub známý svoji seriozností, dobrou organizací a ambicemi do budoucna.

 
Jak vysoko ve své kariéře stavíte angažmá v Nymburce?

Každá práce pro mě znamená výzvu. Snažím se dosáhnout maximálních možných výsledků (nebo raději ještě o něco lepších). Nezáleží mi na tom, jaký má klub rozpočet. Vždycky se snažím dát do práce veškeré úsilí a srdce, abych pomohl týmu dosáhnout svých cílů. Z tohoto důvodu je také těžké porovnávat kluby, ve kterých jsem pracoval.

 

Vzpomenete si, kdy jste poprvé o Nymburce slyšel? Sledoval jste vzestup klubu v poslední dekádě?

Jestli se nemýlím, moje první setkání s klubem bylo, když jsem působil jako asistent v Dynamu Petrohrad a Nymburk byl naším soupeřem. (Bylo to v play off FIBA Europe League 25. února 2005. Petrohrad zvítězil v Nymburce 90:86 a později celou soutěž vyhrál. Kęstutis Kemzūra byl v Dynamu asistentem známého izraelského kouče Davida Blatta, pozn.). Vzestup Nymburka a dění v klubu jsem na dálku pozoroval. Sledoval jsem především hráče a jak s nimi v klubu pracují.

 
Co říkáte na vysoké ambice klubu, zejména co se týče jeho působení na evropské scéně?

Mám rád výzvy a vyhovuje mi, že má klub tyto ambice v soutěžích, kterých se účastní, nebo chce účastnit. To máme společné. Budeme všichni tvrdě pracovat na tom, abychom byli úspěšní.

 

Jaká je vaše trenérská filosofie? Jaký basketbal mohou naši fanoušci očekávat?

Vyznávám agresivní, intenzivní a týmově orientovaný basketbal s dobrým pohybem míče a solidní obranou. Od hráčů chci také rychlá a správná rozhodnutí, silnou mentalitu, duši bojovníků a víru, že vyhrát se dá každý zápas.

 

Máte už v hlavě nějaká jména hráčů, které byste v příští sezoně rád viděl ve svém týmu?

Momentálně tvrdě pracujeme na příchodu nových hráčů. Je to teď ta nejdůležitější práce. Máme seznam kandidátů na několik pozic, o kterých si myslíme, že by potřebovali nejvíce posílit. Je ale ještě trochu brzy říkat konkrétní jména.


 
vloženo: 06.06.2013 05:00 / přečteno: 8303x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.