LVÍ SOUBOJ

LVÍ SOUBOJ

Dnes od šesti hodin hostí nymburští Lvi Lvy z Jindřichova Hradce v dalším pokračování Mattoni NBL.

Vedení Hradce ve spolupráci s trenérem Karlem Forejtem udělalo ve své soupisce pořádný průvan. Z klíčových hráčů zůstal Jan Pavlík a Tomáš Vošlajer, po dlouhodobém zranění se do týmu vrací rozehrávač Jiří Kysela a pětici hráčů z loňského ročníku doplňuje Novák a Fröhde.

 

Ze šestnácti hráčů, které má Lions Jindřichův Hradec na své soupisce, má ročník narození 1990 a mladší celkem deset hráčů. Věkový rozdíl mezi nejmladším Theodorem Dlugošem (16) a nejstarším Honzou Pavlíkem (35) je několik basketbalových generací.

 

Pozici lídra týmu by po odchodu Jana Tomance do Švédska mohl zastávat Tomáš Vošlajer. Ve třech zápasech, ve kterých letos nastoupil, nastřílel 45 bodů a doskočil 26 míčů. Pozor si budeme muset dát také na Američana Rollse, který je bodově ještě aktivnější, ale trochu ho zatím sráží 14 ztracených míčů, což je skoro 5 na zápas.

 

Nováčky jsou například: Brian Tracey, kterýpřišel z druhé belgické ligy, Mitch Rolls zamířil do Jindřichova Hradce přímo z NCAA a bude to jeho první zahraniční profesionální angažmá. Po dvou letech v německém Weidenu se vrací do Čech Pavel Novák. Mladickou dravost mají do týmu přinést devatenáctiletí Karel Aušprung (Plzeň) a Roman Vach (Tábor), stejně tako jako ještě mladší Dlugoš a Šlechta. Těsně před začátkem sezony přišel Američan Smallwood, který však z rodinných důvodů po 14 dnech Hradec opustil. Nahradil ho Ringgold, který naposledy působil ve Skotsku a před tím hrál na Islandu. Úplně poslední zahraniční posilou je Kanaďan Qahwashe, který minulý rok odehrál v Číně a je reprezentantem Jordánska.  

 

Trenér Forejt do Nymburk pravděpodobně přiveze stejnou sestavu, jakou měl v minulém kole v Děčíně: Rolls, Vach, Novák P., Qahwash, Novák M, Aušprunk, Vošlajer, Ringgold, Fröhde, Sahan, Pavlík a Kysela. Jeho protějšek se bude muset obejít bez rekonvalescenta Petra Bendy, který už začíná trénovat, ale na zápas to ještě nestačí a Dylana Page, který má problémy s okem.

 
Co k zápasu říkají oba trenéři?
Kestutis Kemzura:

„Máme za sebou těžký a důležitý zápas proti Ciboně v Eurocupu, který jsme vyhráli a před sebou další náročný zápas proti Turowu ve VTB lize. Přesto družstvo z Jindřichova Hradce nijak nepodceňujeme a připravujeme se na něj stejně pečlivě, jako na jiné zápasy a soupeře. Nehodláme ustoupit z naší hry s kvalitní obranou a efektivním útokem. Důležitá bude koncentrace v každém okamžiku zápasu, a jak znám své hráče, budou na zápas dobře připraveni.“ 

 
Karel Forejt

Zápas s Nymburkem musí být pro některé kluky svátkem. S tak kvalitním týmem se mohou setkat během sezony jen dvakrát a každý by si ho měl užít. Myslím, že žádný velký rozdíl mezi týmem Nymburka vloni a letos není. Sice každý rok odchází z jeho kádru někteří hráči, ale náhrady bývají při nejmenším stejně kvalitní. Pokud chce Nymburk na mezinárodním poli uspět, nemůže mít nějakou výraznou slabinu. My musíme hlavně rychle zapomenout na náš středeční výkon v Děčíně. Ve čtvrtek jsme sledovali video a my trenéři jsme byli hodně kritičtí. Věřím, že se hráči za svůj výkon minimálně zastyděli a že se budou v nejbližším zápase snažit to odčinit. Našim jednoznačným úkolem je, abychom situaci domácím neulehčili tím, že nastoupíme jako v Děčíně bojácně a předem poraženi.

 
vloženo: 25.10.2013 04:17 / přečteno: 10579x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.