DŮLEŽITÁ VÝHRA NAD CIBONOU

DŮLEŽITÁ VÝHRA NAD CIBONOU

Až poslední minuty zápasu rozhodly o tom, že Nymburk se ve druhém zápase Eurocupu dočkal nesmírně důležité první výhry ve skupině. Cibonu Záhřeb ve Sportovním centru porazil 84:76. Výborný výkon podal Rašid Mahalbašič, s 25 body nejlepší střelec zápasu. Dobře mu sekundoval také Radoslav Rančík s 20 body.

První koš zápasu dal po minutě Strawberry, ale trojkou na něj okamžitě odpověděl Rado Rančík. Vzápětí se z otočky přes hlavu trefil Pavel Houška, ale pak přišla sedmibodová šňůra Cibony. Nymburk se z ní otřepal až na konci první části, kdy náskok Záhřebu smazal razantní smečí Rašid Mahalbašič a srovnal na 20:20.


Druhou čtvrtinu začal trojkou Vojtěch Hruban, ale domácí se v dalším průběhu trápili s procentuální úspěšností. Přes 50% se dostali až ke konci poločasu a zároveň s tím se dostali do mírného vedení. Pomáhaly body Rada Rančíka a Rašida Mahalbašiče. Druhý jmenovaný se pokoušel také změnit negativní bilanci Nymburka na doskoku, když sám doskočil téměř polovinu míčů svého týmu, ale Cibona byla v této statistice přesto znatelně úspěšnější.


Nymburk měl na začátku třetí čtvrtiny šestibodový náskok, ale rychle o něj přišel. Hráči Záhřebu nastříleli rychle 12 bodů. Za domácí se v uplynulých několika málo minutách trefili znovu pouze Rančík s Mahalbašičem.


Nymburk ale negativní vývoj této části zachytil a do poslední části hry šel pouze s jednobodovou ztrátou. Tu rychle smazal a po dvou rychlých koších rovněž výborného Scottieho Reynoldse si vybudoval mírný náskok. Čtyři minuty před koncem vedli domácí o čtyři body a bylo zaděláno na drama.


Střeleckou třídu potvrzoval za Cibonu Žižič, na straně Nymburka hráli skvělý zápas Rado Rančík s Rašidem Mahalbašičem, kteří v tuto chvíli téměř sami táhli bodově svůj tým. Mezi jejich příspěvky se tři minuty před koncem vklínila veledůležitá trojka Tre Simmonse, po které Nymburk vedl o šest bodů.


Minutu a půl před koncem proměnil trojku za Cibonu také Strawberry a dal Záhřebu ještě pořádný kus naděje. Tu výrazně utnul znovu Mahalbašič, který dal koš s faulem a proměnil i šestku. Nymburk už zápas dohrál, Cibonu porazil 84:76 a připsal si první vítězství v letošním ročníku Eurocupu.


Body


Nymburk: Mahalbašič 25, R. Rančík 20, Reynolds 13, Hruban 9, Welsch 6, Simmons 5, Houška 4, Massamba 2.


Cibona: Strawberry 18, Žižič a Blassingame 16, Šarič 13, Janning 6, Planinič 3, Rozič a Jagodič 2.

 
vloženo: 23.10.2013 21:20 / přečteno: 8953x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.