NESNADNÁ VÝHRA S PROSTĚJOVEM

NESNADNÁ VÝHRA S PROSTĚJOVEM

V prvním zápase po neúspěšné třízápasové evropské šňůře si basketbalisté Nymburka konečně připsali vítězství. V repríze posledních čtyř finále Mattoni NBL na domácí palubovce porazili Prostějov 70:64. I podle výsledku je znát, že Nymburk se po návratu z dlouhé desetidenní cesty po Evropě a Asii herně trápil.

Domácí se zpočátku prosazoval hlavně individuálně. Pod útočným košem se dařilo Rašidu Mahalbašičovi a Dylanu Pagovi. Jenže docházelo také k častým a zbytečným ztrátám. Prostějovu se navíc dařilo shazovat míče do vymezeného prostoru a zakončovat. Soupeřovy průniky pod koš vypadaly kolikrát velmi snadno. Proto se Nymburku nepodařilo v první čtvrtině odskočit a vyhrál ji pouze o tři body. Orli mohli i vést, pokud by proměňovali trestné hody.


Na začátku druhé části Prostějov ztrestal dvě nymburské ztráty v útoku dvěma trefami z perimetru a dostal se do vedení. V tu chvíli ale zabral Tomáš Pomikálek, který během minuty zaznamenal čtyři body, jeden blok a jeden těžký doskok. Dvě asistence přidal Rašid Mahalbašič a Nymburk zase vedl. A tentokrát už náskok až do konce nepustil. V druhé části první čtvrtiny se mu i zásluhou dobrého doskakování a rychlých protiútoků podařilo ovládnout dění na palubovce. V poločase vedl o 16 bodů.


Kdo ale čekal, že domácí budou v nastoleném trendu pokračovat i po přestávce, mýlil se. Na hráčích jakoby stále ležela deka ze tří prohraných zápasů v řadě v evropských soutěžích. I když se podařilo nasbírat několik útočných doskoků, procentuální úspěšnost střelby výrazně poklesla. Pohyb míče byl pomalý a individuální pokusy neúspěšné. K tomu opět narostl počet ztrát, které Prostějov dokázal trestat rychlými protiútoky. Nymburk prohrál třetí čtvrtinu 7:16.


Drama se v závěrečné čtvrtině sice nekonalo, trenér Kestutis Kemzura byl ale stále očividně nespokojený s nadále neurovnanou hrou svých svěřenců. Bylo patrné, že na jeho vkus až příliš věcí ve hře Nymburka nevychází.S přibývajícími minutami ale domácí přeci jen dostali Prostějov pod tlak celoplošnou obranou. Bodové příspěvky hlavně Page, Simmonse a Mahalbašiče držely soupeře v dostatečném bodovém odstupu. I když Prostějov v závěru ještě nastřílel nějaké body, Nymburk nakonec dotáhl zápas k vítězství.

 
vloženo: 08.11.2013 20:05 / přečteno: 10356x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.