DEVĚT RADKŮ

DEVĚT RADKŮ

V pátek procházel Radek Nečas dlouhou chodbou Sportovního centra v Nymburce. Jeho cesta do šatny však byla o pár metrů delší než v uplynulých šesti letech a změnili se i jeho spoluhráči.

Přátelství s místními ale přestupem k vysoce konkurenčnímu týmu nijak neutrpělo. Když se šest minut před zápasem představovalo družstvo Prostějova, u čísla sedm se ozval stejně silný potlesk jako by nastupoval někdo z domácího týmu. Sborové „Radku děkujem“ muselo našeho bývalého hráče lechtat u srdce.

 

„I když toho nám hodně za sebou, emoce se mnou trochu mávaly, ale intenzivněji jsem to vnímal cestou do Nymburka. Jak jsem vešel do haly, trochu napětí opadávalo,“ přiznal Radek Nečas. Nad kotlem nymburských fans byl vedle dresu Ladislava Sokolovského dres Radka Nečase. „Potěšilo mě, že mám dvakrát větší dres, než má Soky. To se cení! Doufám, že až bude Soky v Nymburce trénovat, že mi ho neustřihne,“ smál se Radek nepoměru velikostí.

 Nečas - dres

Za vlajkou nymburského klubu se na zdi schovával ještě děkovný plakát. Když ho během představovačky soupeře FanKlub odhalil, našli v něm všichni v hale tři slova: Nasazení, Bojovnost, Srdce. „Myslím, že vystihli to, o co jsem se v Nymburce snažil a co jsem se snažil do zápasů dávat. Bylo to moc příjemné vidět,“ zahřálo u srdce Radka Nečase.

 Nečas - plakát

Překvapení to nebylo poslední. Ještě před zápasem se mnozí fanoušci maskou změnili na Radka Nečase. „Doufám, že si mou podobenku vezmou domů a nikde jí nenechají volně přístupnou. Nerad bych byl v televizi, že někdo s mým obličejem vykradl banku,“ pobavilo Radka, který si všiml, že většina fanklubáků má na sobě i dres s jeho číslem.

 

Když pak Radek ve třetí čtvrtině stál na čáře trestných hodů, seřadilo se u zábradlí tribuny hned devět Radků Nečasů, kteří sledovali, jak se mu bude dařit při exekuci šestek. První neproměnil, druhou ano a připsal si první body v zápase. „Nechal jsem fanoušky trochu napnuté a první bod jsem dal až ve druhém poločase, aby veselí nepropuklo tak brzy,“ vysvětlil Radek, proč naše konto bodově zatížil až tak pozdě.

Nečas - TH
Po zápase se pak Radek Nečas pobavil s fanoušky, kteří ho nechtěli ani pustit do šatny. „Nestává se tak často, aby člověk z klubu odešel a v dresu jiného týmu se mu dostalo tolik podpory. Byl to moc příjemný pocit. Věřím, že místečko v jejich basketbalovém srdci mám i jako hráč Prostějova,“ nechal se slyšet Radek Nečas. 
Nečas - konec
 
vloženo: 10.11.2013 02:10 / přečteno: 8895x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.