V PÁTEK PROTI BRNU

V PÁTEK PROTI BRNU

Bude to souboj Davida s Goliášem? Postavení v tabulce o tom jednoznačně vypovídá.

Basketbal ale není biblický příběh a nedá se předpokládat, že brněnští hráči budou mít po kapsách oblázky, kterými by náš tým složili, už i proto, že basketbalový dres žádné kapsy nemá. Vraťme se ale na palubovku.

 

Basketbal Brno je nováčkem v Mattoni NBL a svou účast v nejvyšší lize si vybojoval v první lize. Po základní části skončil na čtvrtém místě, ale v play-off postupně vyřadil Litoměřice i vítěze základní části BA Sparta. Do Mattoni NBL postoupili bez boje, protože prolínací soutěž se nehrála.

V aktuální tabulce zaujímá Brno poslední místo se dvěma vítězstvími a devíti prohrami. Zatímco my vyhráváme zápasy průměrným rozdílem téměř 34 bodů, Brno prohrává své zápasy s průměrným mankem 13 bodů. Suma sumárum, rozdíl mezi oběma týmy je 47 bodů.

 

I ve srovnání dalších týmových statistik je rozdíl mnohdy propastný. Ve srovnání ratingu ztrácí Brno téměř polovinu našich bodů (120:65). Ze střeleckých ukazatelů je největší rozdíl v úspěšnosti střelby tříbodových košů (40,2%:27,3%). Pravdou je, že Brno k této střelecké variantě příliš často nesahá. Počet jejich pokusů na utkání je ze všech týmů nejnižší. Ovšem při našich schopnostech obrany vymezeného území, o kterém mohli poslední přesvědčit hráči Oostende, to nebude pro Brno jednoduché.

 

Brněnské basketbalisty trápí také počet ztracených míčů, což se ale vzhledem k mládí hráčů dá trochu očekávat. V průměru ztratí o pět míčů více než my. Pokulhávat by měli domácí hráči zpod Špilberku i na doskoku. V průměru dokáží pod oběma koši získat o osm neutrálních míčů méně než my.

 

„Brno prohrálo poslední dva zápasy, ale proti nám hraje v domácí soutěži každý tým mnohem lépe než obvykle. My jsme na to připraveni. Brno má čtyři pět hráčů, na které budeme před zápasem upozorňovat. Jako dva nejnebezpečnější bych jmenoval oba Srby Cvetinoviče a Mariče. K nim bych přidal Semeráda, Šmída a Zachrlu, kteří jsou pro tým rovněž důležití. Musíme vymyslet, jak tyto hráče zastavit. Po vítězství nad Oostende jsme teď v dobrém rozpoložení a těšíme se na další zápas. Rozhodně nechceme nic podcenit. Naším cílem je v Brně hrát od začátku do konce naplno,“ řekl před utkáním Robertas Kuncaitis, asistent trenéra našeho týmu.


Zápas v brněnské hale Morenda na jihu moravské metropole začíná v půl sedmé večer. 

 
 
vloženo: 21.11.2013 22:15 / přečteno: 10042x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.