S PŘEHLEDEM

S PŘEHLEDEM

Zatímco v prvním poločase se utkání v Brně vyvíjelo naprosto jednoznačně v náš prospěch, ve druhém jsme rapidně polevili v obraně a domácí ztrátu v prvních dvaceti minut dokázali udržovat a dokonce i mírně snížit. Konečný výsledek 94:66 pro Nymburk.

Do utkání jsme vletěli podobně, jako jsme končili zápas v Praze proti Oostende. Když uplynulo 200 vteřin, vedli jsme desetibodovým rozdílem a do konce první čtvrtiny se náskok ještě o polovinu zvětšil. Rozdíl mohl být ještě větší, ale některé střely za tři body se nám nepovedly, i když byl exekutor osamocen v dobré pozici. Naši neodmítli jedinou příležitost k rychlému přenesení hry a na domácích bylo vidět, že jen těžko dokáží uvolnit pro míč či vystřelit. Všech šest košů padlo z vymezeného území, když se přeci jen objevila nějaká skulinka v obraně. Z první čtvrtiny stojí rozhodně za zmínku smeč Martin Rančíka na 10:22. Za domácí se byl schopen prosadit pouze Cvetinović osmi body, další dva hráči přidali pouze po koši.

 

I ve druhé čtvrtině byly k vidění povedené akce, jako hned na úvod rychlá kombinace po ose Massamba – R.Rančík – Mahalbašič. Domácí neměli vůbec klid na střelu, problémy měli i při pokusu o vniknutí do vymezeného území a pokud nebyli dostatečně rychlí, neměli šanci ani kloudně přihrát. Není divu, že první body dalo Brno až po téměř šesti minutách druhé čtvrtiny. V té době už se na naší straně vystřídalo všech dvanáct hráčů (tentokrát nehrál Page). Necelou minutu před koncem první čtvrtiny se vyhoupl rozdíl až na třicet bodů (19:49). Domácí ani nadále neposlouchala střelba (z pole 28/9), malinko ztráceli na doskoku 14:20 a propastný rozdíl byl v počtu ztracených míčů 9:1. Naši hráči dali po rychlém protiútoku 8 bodů, domácí ani jeden.

 

Ve druhém poločasu jsme výrazně polevili v obraně. Jednoznačným důkazem je 47 inkasovaných bodů za druhých dvacet minut, což je téměř dva a půl krát více než v první půli. Domácí se často dostávali do pěkných kombinací a ve čtvrté čtvrtině si až příliš snadno prosazovali do bezprostřední blízkosti koš. Když se k tomu přidá vylepšení procenta trojek, rozdíl pouze stagnoval kolem třiceti bodů. Nejlepší naší akcí bylo alley-oop Tomáše Pomikálka, kterému vysoko nalil Rašid Mahalbašič (33:69). Možná jsme ve třetí čtvrtině ztratili koncentraci a domácí dokázali více vytěžit i z našich pět ztrát ve třetí a sedmi ve čtvrté čtvrtině.

 

V poslední desetiminutovce se domácí prosazovali i ve hře jeden na jednoho, zlepšili se ve střelbě z perimetru a více bodů dávali i po útočném doskoku. Celkem deset bodů do našeho koše padlo z druhé šance. Mnohem více bylo i deset bodů z rychlého protiútoku. Naše hráče zvedl z lavičky i předposlední koš do sítě soupeře. Jeho autorem byl Tomáš Pomikálek, kterému v cestě z pravé strany do koše nikdo nepřekážel, a tak si asi dokážete představit, s jakou razancí Tomáš propálil míč obroučkou.    

 

Nejlepším střelcem domácích byl podle očekávání Cvetinović (20 bodů) a ligou ostřílený Zachrla (14 bodů). Na naší straně nejvíce nastřádal Pavel Houška - 17 bodů, dvouciferně se činili ještě Pomikálek (13) a Kříž (11). Překvapilo, že mezi nejlepší hráče na doskoku patřil Vlado Ilievski, který měl stejně jako Mahalbašič a Pomikálek pět doskoků.

 
Titulní foto použito ze stránek www.basketbrno.cz

 
  
 
vloženo: 22.11.2013 21:02 / přečteno: 10497x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.