JASNÁ VÝHRA NAD OOSTENDE

JASNÁ VÝHRA NAD OOSTENDE

Basketbalisté Nymburka udrželi v letošním ročníku Eurocupu neporazitelnost na domácí palubovce, když porazili belgický tým Telenet Oostende 73:51. Po prohře o sedm bodů na půdě soupeře tak mají s Oostende lepší vzájemnou bilanci, což může být důležitý faktor v pozdějších postupových počtech.

Do utkání za Oostende nenastoupil zraněný Američan Ryan Thompson, který Nymburk v prvním zápase trápil svoji rychlostí a nastřílel 19 bodů. Za domácí je stále mimo hru Petr Benda a na soupisku se nevešel Martin Kříž, jinak byl tým trenéra Kestutise Kemzury kompletní.


Belgičané se v úvodu ujali mírného vedení, ale v polovině první desetiminutovky se dvakrát po sobě z opačných rohů za tři body trefil Dylan Page a Nymburk vedl 10:9. Když došlo k několika ztrátám Oostende pod nymburským košem, které domácí trestali, vzal si hostující kouč poprvé time out. Nepomohlo to, protože po další ztrátě a rychlém protiútoku zasměčoval Pavel Houška a zvyšoval už na 20:13. Do konce první části ale hosté ještě jeden koš přidali.


V druhé čtvrtině se Nymburku dařilo držet náskok. Až na občasné nepozornosti solidně bránil. Bylo vidět, že kouč Kestutis Kemzura dobře tým připravil na rychlé protiútoky Oostende, protože jeho hráči se většinou stíhali rychle vracet do obrany. Velmi kvalitní byla i obrana Nymburku na hráče bez míče. I z toho pramenily pouhé dva trojkové pokusy soupeře, oba neúspěšné.


V útoku se domácím dařily rychlé brejky i postupný útok. Ačkoli Oostende má obvykle velmi kvalitní týmovou souhru, v první půli to byl Nymburk, kterého tato herní činnost zdobila. Hovoří o tom i poměr asistencí 8:3 v jeho prospěch.


Ti ve stejném trendu pokračovali i po přestávce. Oostende navíc úplně odešla střelba a doskoky po neproměněných pokusech sbíral Nymburk, především pak Rašid Mahalbašič, či Rado Rančík, ale i Jiří Welsch. Page pak přidal třetí trojku ze tří pokusů a domácí zvýšili svůj náskok před závěrečnou částí na 20 bodů.


V poslední čtvrtině si Nymburk náskok pohlídal a nedovolil soupeři zdramatizovat zápas. Sám pak předváděl parádní akce, jako Ilievski, který vyzval k razantní smeči Mahalbašiče. Vzápětí přidal trojku po samostatné akci Simmons.


Domácí drželi otěže zápasu pevně v rukou. Bylo jen potřeba udržet více než sedmibodový rozdíl, aby měl Nymburk po odvetě s Ostende lepší vzájemnou bilanci ve skupině. I to při výsledku 73:51 podařilo.

 
vloženo: 20.11.2013 20:20 / přečteno: 9727x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.